×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 14:09
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Revista presei
Luju.ro: La DIICOT zace în nelucrare un dosar Transgaz în care ar fi vizat și fratele șefei DNA
Foto jurnalul.ro
Foto jurnalul.ro

Publicația online Lumeajustitiei.ro afirmă că la DNA zace un dosar fierbinte pentru Laura Codruța Kovesi încă din 2014. Mai exact, dosarul privește posibile fapte de corupție comise la Transgaz descoperite în urma unor verificări efectuate de Corpul de control al fostului premier Ponta. Deși au trecut aproape doi ani de când Raportul corpului de control a ajuns la DNA, nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu această cauză. În perioada supusă verificării, director adjunct la Direcția Tehnologia Informației și Comunicare din Transgaz era fratele șefei DNA, Sergiu Lascu, care a ocupat functia până recent. De asemenea, aceeași companie Transgaz era condusă în perioada respectivă de un anume Florin Muntean, cel mai bun prieten al lui Vasile Blaga, personaj despre care senatorul Valer Marian a dezvăluit că ar fi și cel mai bun prieten al tatălui Codruței Kovesi, Ioan Lascu.

Potrivit publicației, cauza de la DNA nu este singurul dosar care privește posibile infracțiuni comise la Transgaz. Surse judiciare de la vârful marilor parchete au informat că mai există un dosar referitor la compania Transgaz, cu infracțiuni mult mai grave, iar printre persoanele vizate în respectivul dosar s-ar regăsi și fratele Codruței Kovesi, Sergiu Lascu.

Dosarul a fost trimis de PICCJ la DIICOT

Conform informațiilor obtinute de Lumeajustitiei.ro, în toamna anului 2012, la DIICOT-ul condus atunci de actualul adjunct al PICCJ Codruț Olaru ar fi fost constituit un dosar privind posibile infracțiuni comise la compania Transgaz. Cauza ar fi privit contracte și investiții de sute de milioane de euro derulate de Transgaz în perioada 2009-2011.
Dosarul ar fi fost deschis în urma unei sesizări din oficiu, fiind trimis la DIICOT de actualul adjunct al Codruței Kovesi la DNA, procurorul Marius Iacob, pe atunci sef în PICCJ. Odată ajuns la DIICOT, procurorii au făcut planul de anchetă și au declanșat cercetările, existând și premisele unor arestări în lanț. Surse judiciare au dezvăluit pentru Lumeajustitiei.ro că printre cei care apăreau în dosar se număra fratele actualei șefe DNA, Sergiu Lascu, și fostul director Transgaz Florin Muntean, despre care senatorul Valer Marian susținea că este prieten cu tatăl Laurei Codruța Kovesi, Ioan Lascu.

Coincidență stranie: Alina Bica a fost arestată în plină anchetăa DIICOT

La scurt timp dupa acest moment, asa cum se știe, la vârful marilor parchete au avut loc mai multe schimbări. Laura Codruța Kovesi a fost numită în mai 2013 procuror șef DNA, Codruț Olaru a plecat adjunct la PICCJ, iar conducerea DIICOT a fost preluată de Alina Bica. Dosarul ar fi ajuns în instrumentarea procurorului DIICOT Valentin Trif, dar din 2012 și până acum el se află tot în lucru la DIICOT.
În această perioadă, s-a mai întâmplat însă un lucru. Șefa DIICOT Alina Bica a fost saltată de DNA-ul Codruței Kovesi și acuzată în trei dosare. Coincidența este că arestarea Alinei Bica, despre care întreg sistemul cunoaște că nu era prea agreată de Codruța Kovesi, s-a produs în plină anchetă Transgaz. Publicația se întreabă dacă nu cumva arestarea Alinei Bica a avut legătură cu acest dosar de la DIICOT referitor la afacerile de la Transgaz, precizând însă că nu știe dacă Alina Bica a lucrat în vreun moment la dosarul Transgaz sau dacă a avut vreo legătură cu această anchetă, dar remarcă faptul că acțiunea în forță a DNA-ului Codrutei Kovesi și sumedenia de acuzații lansate împotrivs Alinei Bica au avut loc în timp ce la DIICOT, potrivit surselor citate, se afla un dosar în care vizat ar fi fost și fratele sefei parchetului anticoruptie Sergiu Lascu și Florin Muntean.

DNA vrea să preia dosarul

Aceleasi surse judiciare au dezvăluit pentru Lumeajustitiei.ro că în prezent ar exista un interes al DNA față de acest dosar. Cu alte cuvinte, parchetul condus încă de Codruța Kovesi ar dori să preia cauza, probabil pentru a o conexa cu cea deschisă după Raportul corpului de control. Dacă însă informațiile potrivit cărora în dosarul de la DIICOT apare și numele fratelui Codruței Kovesi, Sergiu Lascu, este foarte posibil ca odată ajunsă la DNA cauza să fie îngropată, crede publicația.

*Cititi aici detalii despre dosarul Transgaz care zace la DNA

Publicat Vineri, 12 februarie 2016
18205
 | 28
 | 25
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mardalle
+27
chiar a crezut cineva că Luluța nu are ,,schelete ” in dulap ?...are mă , crezi că nu are ?
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Paul
+23
cind o sa aflam si noi prosti acestei tari si despre abuzurile savirsite de catre cei de la DNA
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
alzheimer @ Paul
+19
Dupa 50-60 de ani ca in cazul visinescului
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
scott
+26
in fata cui raspunde luluta?? vreau sa vad publicat un raport in parlament prezentat de luluta !
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
xxL @ scott
+14
mai corect:de cine asculta
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Mardalle @ scott
+11
in fața lui tatăsu !
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
valy @ scott
+1
Pai, in primul rand de SRI (al carui ofiter acoperit este, nu degeaba a fost facuta colonel).Apoi de CIA (a carei agenta este, la fel ca to'asu Coldea).Ea nu raspunde in fata Parlamentului, n-ai vazut?Ea doar la US Ambassy da rapoarte.
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
distrugerea totala dar perfecta
+23
@ Kon Trast : bravo, perfect. Metastaze disiminate inoperabile. Exitus in curand. Ajungem similar la nivelul Nigeria, Haiti sau Burkina Faso ! Dar asa a fost ordinul !
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
nae girimea
+27
@Anna Pe aia de afara nu-i intereseaza profilul moral al Kovesoaiei (sau a altora) atit timp cit executa ordinele . E escroaca ? Da , dar e "escroaca noastra " , deci totul e OK.
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Kon Trast
+30
Multe ar fi de spus,multe ar fi de fi de făcut! Din păcate e prea târziu. Fosta ţară este în faza de metastaze.
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
gicu
+33
asa ceva nu se poate. d-na ministru Pruna ce pastoreste.Dar dl. Ciolos nu i se pare ca acest caz pune intr-o situatie proasta ministerul. parca asa a spus ieri despre seful anaf ca strica imaginea , aici nu se altereaza imaginea sefei de la dna. asteptamraspunsul tehnocratilor. dar Toba cu plagiatul nu strica imaginea/
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Apolitic
+46
Kovessi este agent strain, nu lucreaza in slujba Romaniei. Edouard Kövesi fostul sot avea dosar deschis la DIICOT inca din 2004 pt tradare si spionaj in favoarea Ungariei si Basescu desi a fost instiintat oficial a semnat numirea de procuror la DNA! Suntem o colonie fara suveranitatea la discretia neamului lui George Soros si orice patriot roman este repede etichetat de sistemul lor drept extremist si marginalizat sau executat rapid de catre DNA!
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Mardalle @ Apolitic
+7
...și nu e bine ?
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Asa ramane pana la finele omenirii
+39
Dar pe cine mira ? In Romania sefa antimafie era sefa mafiei de fapt, ginerele Presedintelui Basescu, atras in afaceri cu megainfractorul Valentin Visoiu in devalizarea ANRP prin certificate de deces false, ministru de interne PNL Cristian David cu 500.000 Euro spaga in punga de plastic, George Scutaru, consilier prezidential spalator de bani la Buzau pentru PNL mpreuna cu Dan Motreanu, Daniel George Tudor si Cristinel Bigiu. Si sa nu uitam de Mircea si Dragos Basescu. Asta e tara pe care am votat-o si cladit-o ! Cu fundament mafiot trainic.
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
George
+21
Asta merita o emisiune speciala la Antena3, iar doamna cea timida o noua achizitie ofilita si penibila de la magazinele second hand.
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Cc @ George
+36
Da la TVR 1 ce zici ,ar fi o emisiune speciala cum spui ? Asta asa ca sa demonstreze ca sunt televiziune cu-n buget imens si emisiuni ca pe vremea lui Ceasca ,nu de alta dar ma gandesc ca au o datorie morala platindu-le obligatoriu abonamentul,iar stirile importante le aflam de la televiziunile private.Pana si pe vremea lui Ceasca exista emisiunea Reflector,acum nimic,mucles ca va tai curentul....
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017