×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:45
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Se încinge lupta în tabăra democraților
Dispută Sanders-Clinton: ”Sunt mândru să spun că Kissinger nu este prietenul meu”

Se încinge lupta electorală și în tabăra democraților americani. Candidații republicani au fost cei care s-au remarcat până acum printr-o atitudine extrem de ostilă, un lucru considerat de analiști ca distructiv pentru șansele celui care va participa în noiembrie la runda finala a prezidențialelor.

Candidații democrați, Hilary Clinton și Bernie Sanders, au avut un clinci electoral puternic la prima dezbatere pentru alegerile primare din statul New Hampshire. Bernie Sanders a criticat relația apropiată dintre Clinton și fostul secretar de Stat Henry Kissinger, pe care l-a numit ”unul dintre cei mai distructivi secretari de Stat din istoria modernă a țării noastre”.

”În cartea ei și în ultima dezbatere, Clinton a vorbit despre cum a obținut aprobarea, sprijinul sau sfaturile lui Henry Kissinger. Sunt mândru să spun că Kissinger nu este prietenul meu. Nu voi primi sfaturi niciodată de la Henry Kissinger”, a spus Sanders.

El l-a acuzat pe Kissinger, secretar de Stat în timpul președinției lui Richard Nixon, că a destabilizat situația politică din țările Asiei de Saud-Est și că a deschis calea către genocidul comis de Kmerii Rosii în Cambodgia. ”A fost unul dintre cele mai grave genocide din istorie. Deci, puteți conta pe mine că nu-l voi asculta pe Henry Klissinger”.

Hillary Clinton a încercat să atingă punctul mai slab al lui Sanders – politica externă, mai puțin prezentă în programul său. ”Știu că jurnaliștii v-au intrebat cu cine vă veți sfătui pe politica externă și încă nu știm cine este persoana”. ”Ei bine, nu e Kissinger”, a replicat Sanders. ”Foarte bine. Ascult o grămadă de voci care au expertiză pe diverse domenii. Cred că e corect să spunem că, indiferent de nemulțumirile pe care le aveti, în ce privește China – una dintre cele mai grele relații pe care le avem – Kissinger a deschis relatia cu China și relația sa actuală cu liderii chinezi este extrem de utilă”.

Răspunsul lui Sanders a fost unul scurt. Politica față de China promovată de Kissinger ar fi dus la mutarea slujbelor americanilor în Asia.

Călin MarchieviciPublicat Vineri, 12 februarie 2016
2091
 | 9
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
jorje
0
Kissinger un criminal mai ceva ca nazistii el fi fratii lui care au pus mana pe America incet incet fara ca americanii sa-si dea seama
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Cc
0
Praf in ochii lumi,indiferent cine castiga de la democrati sau republicani,directia e bine stabilita,interesul poarta fesul.La fel cum e cu viza romanilor pentru USA,adica niciodata !
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+1
Ca sa-ti spun sincer, nene Bernie, nici prietenul meu nu este ! Dar apropo, o avea macar vreun prieten ?
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Ghita Bizonu'
+2
sanders ar trebui sa isi aduca aminte ca implocarea in Vietnam a fopts decisa de Kenedy su Jhonson .Demicrati,. Cu Dean Rusk Secreatr de Stat.... E cam bou
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
IQ100
+2
asta e nemuritor? arata la fel de cand il stiu eu persoana publica, de vreo 35 de ani
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Solomon
+8
Orice dos de palma peste botul veninoasei hilare este bine venit. Asta ar mai lipsi intregii lumi, sa devina iresponsabila asta presedinte al Statelor Unite!
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Solomon
+10
E o declaratie corecta, kissinger a fost si este dusmanul omenirii. I s-a alaturat si Soros dar asta e mai mult orbit de lacomie.
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
lunetistu @ Solomon
+8
El si Zbigniew Brzezinski sint initiatorii tuturor relelor facute de americani inca de la sfirsitul anilor `60. Kisinger, in citeva tari din lume este declarat persona non grata iar in cel putin una a fost judecat si condamnat (bine inteles , in contumacie ) iar daca pun mina pe el va fi arestat . De aceea , cind parasea America , era foarte atent unde mergea .
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+11
Certuri de kibutz ... ce e important e ca toate optiunile electoratului sa fie ocupate de reprezentanti sau oameni de aparare a intereselor ai "poporului ales" si ai ocultelor care dirijeaza cu adevarat America ... macar anul asta mai avem ceva "diversitate" si "politicieni de nisa" (probabil ca papusarii si-au dat seama ca "duelul" republicani-democrati a inceput sa devina plictisitor si atunci mai "baga" ceva distractie si falsa diversitate ...)
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Gellu @ ILIE DE LA SCULARIE
+9
Saraca America! Pe ce maini a incaput! Ca sa parafrazez niste seriale americane, numai Donald Trump ii mai poate ajuta. Totul este ca americanii sa aiba mintea limpede cand voteaza, sa nu voteze cu agentii patogeni ai Americii, ca atunci sunt pierduti, nici antibioticele de ultima generatie nu-i mai salveaza.
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
san
+5
nu prieten normal este seful meu. de fapt asta e seful tuturor candidatilor
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Hiperboreus
+7
oamenii„ Dl Kissinger a adăugat apoi: „Dacă sunteti persoane obișnuite, atunci puteți să vă pregătiți pentru război prin mutarea la țară și construirea unor ferme, dar trebuie să sa va luati armele cu voi, ca hoardele infometate nu va vor da pace. De asemenea, chiar dacă elitele vor avea paradisurile lor sigure și adăposturi specializate, acestea trebuie să fie la fel de atențe în timpul războiului ca civilii de rând, pentru că adăposturile lor pot fi compromise. „ După o pauză de câteva minute, facuta pentru a-si aduna gândurile, domnul Kissinger, a continuat: „Am spus armatei ca trebuie sa cucereasca in jur de șapte țări din Orientul Mijlociu pentru a le exploata resursele și aproape ca si-au încheiat treaba. Știti cu toții ce parere buna am despre armata noastra, dar trebuie să spun ca de data aceasta au ascultat ordinele superficial. Am ajuns la ultima piatra de temelie, adică Iranul, care într-adevăr va înclina balanța. Cât timp mai pot China și Rusia sa stea deopate si sa se uite cum America curata totul? Marele URS rusesc și Secera chineză se vor trezi din somnul lor, moment in care Israelul va trebui să lupte cu toată puterea și cu toate armele sale pentru a ucide cât mai mulți arabi. Sperăm că, dacă totul merge bine, jumătate din Orientul Mijlociu va apartine Israelului. Tinerii nostri au fost instruiți bine in ultimul deceniu, iar jocurile de razboi jucate pe calculator au ajutat foarte mult in modul lor de gandire, de exemplu jocul Call of Duty Modern Warfare 3, reflecta exact ceea ce va urma în viitorul apropiat, este o programare predictivă. Tinerii nostrii, în SUA și Occident, sunt pregătiti pentru că au fost programati pentru a fi soldați buni, carne de tun, iar atunci când acestora li se va comanda să iasă în stradă și să lupte cu acesti chinezi nebuni și russkies, vor asculta ordinele. Din cenușa vom construi o societate nouă, o nouă ordine mondială; va fi doar o singura superputere ramasa, și un singur guvernul global care câștigă.
Publicat Vineri, 12 februarie 2016
+Răspunde
Gogu Matriterul @ Hiperboreus
+3
"Interviul" este o satira, dar scenariul este in proportie covarsitoare real.
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017