×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:41
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Decizie definitivă
Cătălin Voicu, eliberat din închisoare

Fostul parlamentar PSD Cătălin Voicu a fost eliberat condiționat din închisoare. Decizia a fost luată de Tribunalul Dâmboviţa și este definitivă. Tribunalul a respins, vineri, ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva sentinţei dată de Judecătoria Găeşti, care decisese, în noiembrie 2015, eliberarea fostului senator.

Voicu a fost condamnat definitiv, în 2013, la 7 ani de închisoare într-un dosar de corupție. În același dosar, omul de afaceri Marius Locic a fost condamnat la 4 ani cu executare. De asemenea, fostul judecător Florin Costiniu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Aceeaşi pedeapsă i-a fost aplicată şi lui Costel Căşuneanu. Cătălin Voicu a ispăşit patru ani şi o lună din cei şapte ani de închisoare, la perioada de detenţie adăugându-se şi cel peste un an în care a stat în arest.

Cătălin Voicu a fost acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanța supremă Florin Costiniu, la magistrați și polițiști, pentru a obține decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicați.

Ca să-i convingă pe magistrați să-l elibereze, Voicu a susținut vineri, în fața instanței, că a muncit în penitenciar.

"Am muncit şi la wc-uri. Nu m-am dat în lături de la nicio muncă. Din prima zi de puşcărie am zis că muncesc orice. În penitenciar e mai josnic ca în evul mediu. Pentru unii ar părea umilitor ce am făcut eu", a susţinut fostul parlamentar.

Cătălin Voicu a vorbit și despre cărțile scrise în penitenciar, susținând că el este autorul și că au un clar caracter științific. Voicu a scris şase cărţi după gratii.

''Toată activitatea mea profesională se pliază pe lucrările mele științifice'', a afirmat fostul parlamentar.

Fostul parlamentar PSD a spus că a scris și că a început al patrulea război mondial, în opinia sa, odată cu recentul conflict turco-rus, asta în condițiile în care consideră că al treilea război mondial a fost Războiul Rece.

Julieta TârnovanPublicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
2998
 | 4
 | 32
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
0
NU COMENTEZ DECIZIA TRIBUNALULUI !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
cosmin
+3
Asta a scris 6 carti ? Cine-l crede ?
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
anka @ cosmin
+2
ursarul asta, huuuuoooooooo!
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
jorje
+4
Justitia e la mana mafiotiilor aia mari din politica.O justitie politizata e o marioneta a politicieniilor.In Romania numai o dictatura cu un nebun pt dreptate si cu o gasca de incoruptibili mai salveaza tara de la disparitie
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
vasile
+4
nimic nu este ...intamplator...totu i programat centima..asa ca ...lasa ti orice speranta...odata ce sacosele cu bani sunt emblema sponsorizarii si finantarii ce mai vreti..personal spun ca este REVOLTATOR asta pentru cei care s martori..cat despre cei implicati...mana c ereasca.. dar observ o densitate greu de suportat de partizanat pro ori contra asa ca este descurajant sa ti exprimi o pozitie nepartizana..ca de fapt ..nemernicia i numitorul comun...
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
IQ100
+6
groaznic....cica a scris 6 (sase, cat casele dlui KWJ) carti!!! DE DREPT!!!!
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
cosmin
+6
Chiar ca justitia e oarba sau corupta?
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
IQ100 @ cosmin
+6
nu e justitie...probabil e negociere
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Militzia
+7
Numai cand ii privesti caracterul se zbarceste pielea, pe unde poate..pretenul banghelicului mare an...
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Dor T Mund @ Militzia
+5
stai sa vezi ca pune el repede cu familia Costiniu o justitie paralela !e dat dracu ,saptamana viitoare e la curatatoria bio Satena 3 pe post de dizident antibasist!
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Anton
+5
Eu eram impotriva arestarilor prelungite care nu dovedeau decat,dupa parerea mea,ineficacitatea sistemului nostru judiciar ,care nu reuseste sa judece cu celeritate o speta. Dar in cazul lui Voicu masura arestarii a facut ca acesta sa execute o perioada cat de cat apropiata de sentinta,ceea ce e bine. Nu e bine ca se dau sentinte care par a fi pe masura faptelor,dar se executa numai fractini din ele si in final se ajunge la o perioada pe care o executa un gainar (care nu scrie carti!) pentru furt din buzunare!In plus nu ar trebui ca eliberarea conditionata sa intre in discutie inainte de recuperarea pagubelor pe care le-a produs infractor,altfel acesta ramane cu uzufructul jafului ceea ce este absolut penibil! fapt e ca sistemul nostru judiciar pare mult prea discriminativ si aleatoriu (4 ani cu suspenadare pentru Costiniu,cu o pensie de peste 10.000 lei si in barou!) ceea ce nici 10 ani de MCV nu a rezolvat si nici nu o sa rezolve atat timp cat numarul de infractori politicieni si magistati este cam egal!
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
ceteby
-1
Cere demisia ministrului agriculturii ca minte din luna in luna plata subventiilor pentru bietii tarani.Din octombrie in noembrie din nov. in februarie,din februarie in martie din martie in aprilie ,din aprilie in iunie ! Nu stiu cum nu-i crapa obrazul de rusine lui Cilos ,zau !
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Român
+7
PROBABIL CĂ ”ARGUMENTELE” HOȚULUI I-AU IMPRESIONAT PE JUDECĂTORI ÎNCÂT AU DECIS ELIBERAREA.NU NE SPUN ,ÎNSĂ,STIMAȚII MAGISTRAȚI CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ȘPĂGILE ,FĂRĂ NUMAR,LUATE DE INDIVID. AI IMPRESIA CĂ EXISTĂ O LUPTĂ IN JUSTIȚIE CA HOȚII SĂ RĂMÂNĂ ÎN LIBERTATE.UNII SUNT PUȘI ÎN AREST ”LA DOMICILIU”,ALȚII SUB CONTROL JUDICIAR IAR ALȚII,CA ”NELUȚU” CHIAR CU PERMISIUNE SĂ PĂRĂSEASCĂ ȚARA. E BINE,E BINE, E FOARTE BINE !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 13 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017