×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 04:31
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
De la începutul acestui an
Câte persoane au solicitat azil în România

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au înregistrat, în acest an, 96 de cereri de azil.

Cei mai mulți solicitanți sunt pakistanezi, sirieni și irakieni, în general bărbați, cu media de vârstă între 18 și 34 de ani.

"Potrivit legislației naționale în materie de azil, în România se recunoaște statutul de refugiat, la cerere, cetățeanului străin care, în urma unei temeri bine întemeiate de a fi persecutat pe motive de rasă, religie, naționalitate, opinii politice sau apartenență la un anumit grup social, se află în afara țării de origine și care nu poate sau, din cauza acestei temeri, nu dorește să solicite protecția respectivei țări, precum și apatridului care, aflându-se, din motivele menționate anterior, în afara țării în care avea reședința obișnuită, nu poate sau, din cauza acestei temeri, nu dorește să se întoarcă în respectiva țară și cărora nu li se aplică cauzele de excludere de la recunoașterea statutului de refugiat", precizează inspectoratul într-un comunicat.

De asemenea, se acordă protecția subsidiară cetățeanului străin sau apatridului care nu îndeplinește condițiile pentru recunoașterea statutului de refugiat și cu privire la care există motive întemeiate să se creadă că, în cazul returnării în țara de origine, respectiv în țara în care își avea reședința obișnuită, va fi expus unui risc serios și care nu poate sau, din cauza acestui risc, care nu dorește protecția acelei țări și căruia nu i se aplică cauzele de excludere de la acordarea acestei forme de protecție.

Prin risc serios se înțelege condamnarea la pedeapsa cu moartea sau executarea unei astfel de pedepse, tortură, tratamente sau pedepse inumane ori degradante sau o amenințare serioasă, individuală, la adresa vieții sau integrității, ca urmare a violenței generalizate în situații de conflict armat intern sau internațional, dacă solicitantul face parte din populația civilă.

În prezent, în România sunt înregistrați aproximativ 2.600 de beneficiari ai unei forme de protecție internațională, menționează Inspectoratul pentru Imigrări.


Publicat Duminică, 14 februarie 2016
1898
 | 0
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Mischa
+1
Important nu e numărul de solicitanți de azil, ci numărul celor care l- au primit. Ideea e să NU primim!
Publicat Luni, 15 februarie 2016
+Răspunde
Dell
+2
96 de criminali!vai de romania
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+2
Astia, daca au cerut azil in Romania, una din doua : ori sint cazuri clare de Balaceanca, ori au obosit, saracii, de atita drum si se mai odihnesc putin pe la noi ... (ar mai fi poate si o a treia categorie, aia care nu au televizor pe acasa si, odata ajunsi in Romania din saracia lor de unde vin, or zice ca la noi e Las Vegas ...)
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
corectare @ ILIE DE LA SCULARIE
+1
ori sunt omuletii verzi trimisi de rusi.
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Un roman
+6
Un exod biblic, ce mai. Sa fi auzit tot globul ca la noi umbla caini cu covrigi in coada si ca avem cei mai cinstiti politicieni din lume?
Publicat Duminică, 14 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017