×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 04:29
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Surpriza din CV
Fiscul, în mâinile unui fost ofiţer SRI

Şeful interimar al Fiscului, Daniel Diaconescu, a lucrat în perioada 1996-2004 ca ofiţer la Serviciul Român de Informaţii în cadrul Direcţiei de combatere a criminalităţii transfrontaliere, având ca responsabilitate prevenirea şi comberea corupţiei, conform CV-ului său postat pe pagina ANAF. El a venit la SRI de la Uzinele Dacia, unde a activat ca inginer, între 1995 şi 1996.

După plecarea de la SRI, Diaconescu a mers patru ani de zile la Direcția de culegere și analiză de date de la Departamentul de luptă Antifraudă din cadrul cancelariei primului ministru Călin Popescu Tăriceanu. A fost implicat în proiecte de identificare, prevenire și combatere a fraudării asistenței financiare europene în România.

Din 2007 şi până în 2009, Diaconescu a fost consilier în cadrul Ministerului, iar din decembrie 2009 şi până azi lucrează la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Pe 12 februarie a fost nimic preşedinte interimar al Agenţiei după demiterea lui Gelu Diaconu.

Este absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), având un titlu de master în administrație publică europeană.

Potrivit declaraţiei sale de avere din mai 2015, noul şef al Fiscului a avut un venit anual de 87.036 lei din funcţia de director general, ceea ce înseamnă că a primit un salariu de circa 7.200 lei pe lună. În declaraţia din mai 2011, venitul anual se ridica la 78.870 lei.

El a mai câştigat în 2014 o indemnizaţie de 17.837 lei de la Compania Naţională Loteria Română pentru poziţia de membru în Consiliul de Administraţie. Diaconescu deţine împreună cu soţia două terenuri intravilane în judeţul Argeş, unul de 4.400 metri pătraţi din anul 2004, iar celălalt cu o suprafaţă de 2.648 metri pătraţi, din anul 2010. Totodată, cei doi au un apartament în Bucureşti de 81 metri pătraţi, din anul 2006, iar soţia mai are o casă de locuit în Valea Mare din anul 1988, cu o suprafaţă de 88 metri pătraţi.

Noul şef al ANAF are două autoturisme, un BMW din anul 2009 şi un Peugeot din 2012. Diaconescu mai figurează în declaraţia de avere cu un credit contractat în 2007, în valoare de 38.000 euro, cu scadenţă în 2032.

Cosmin Pam MateiPublicat Luni, 15 februarie 2016
5561
 | 4
 | 19
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
RSR
0
Perceptie gresita!!Daca este S R I este perfect.Doar consoana din mijloc sa nu fie schimbata ,cu vocala spre exemplu...!!!
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Mike
+7
Individul trebuia eutanasiat încă din'90. Nici acum nu-i prea târziu...
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Gigi
-7
Avem noi, romanii, o mentalitate de invidiat !!!! Daca un om a lucrat intr-un serviciu de informatii inseamna ca nu mai este bun sa ocupe o functie in institutiile statului !!??? Numai in Romania exista o astfel de gandire. In alta ordine, mai oameni buni, un om care a fost odata ofiter activ nu mai poate fi ofiter acoperit, sa fie clar. Pentru ca este logic ca nu rezista niciunei minime verificari....Ca poate avea contacte in institutia in care a lucrat este altceva, dar orice sef de institutie a statului este obligat, daca nu profesional, moral, sa aibe contacte institutionalizate cu serviciile de informatii ale staului sau. Parerea mea este ca va luati de el far amotive, iar daca ma uit la CV foarte potrivit pentru functia in care a fost numit. Restul sunt comentarii.......Va multumesc pentru voturile negative....
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
radu @ Gigi
+1
Totusi , nu am inteles cum poate fi verificat cineva daca e „acoperit” sau nu!Pana la urma , nu e important daca omul a lucrat in servicii sau daca stie sa calculeze corect TVA dintr-o factura!Cel mai important este sa inteleaga rolul pe care il are Fiscul intr-o economie moderna si „liberala”!Daca se va continua cu „vanatoarea de vrajitoare” in mediul economic si in domeniul forndurilor UE , se va ajunge ,foarte rapid, la descurajarea celor corecti si la explozia evaziunii fiscale.Din perspectiva asta , mi-as fi dorit la ANAF un presedinte provenit din mediul privat -bineinteles , nu din acela al multinationalelor ori al abonatilor la contracte publice!
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
licu
+9
Problema,conducerii oricarei institutii romane de interpusii SRI se practica de peste 50 ani! Totdeauna,cind se punea un conducator de institutie,are dosar cu aviz de la SRI,si politicul vremii! Asa ca orice sa facut in tara asta si bune si rele,sint cu stirea si sub ocrotirea astor institutii!De vrea cineva sa ai ia la tras la raspundere pentru rele nu va putea ca asa a fost timpul,sa fie! Nu avem nici o asteptare de la nimeni ca va face lumina!
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Alzara
-6
O biografie perfect compatibilă cu funția . Succes !
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
M-rea Secu
+22
Soarele şi Securismul întăreşte organismul...
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Cucuriguuuuu!
-15
Ba papagalilor,lasati omul o luna macar sa vedem in ce directie o ia si apoi dati-i cu presupusul...panaramelor !
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
??????
+5
Observați că se numește Daniel Diaconescu, precum "mogulul" de odinioară, de la OTV ?
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
sam
+41
draga romane,26 de ani te-a durut in fund de ca se intampla cu tara ta!...acuma nici nu se mai ascund...pare deja o normalitate ca peste tot sa fie numiti oameni din SRI!...AZI SE INTERZICE UNA ,MAINE SE INTERZICE ALTA, PANA CAND O SA FII LUAT DE PE STRADA pt. motive puerile....somn usor Romania!...spre somnul de veci....
Publicat Luni, 15 februarie 2016
+Răspunde
imun/teanu
+25
Oameni, n-ati inteles sfert de secol nimic. Pentru ca sunteti prosti. Ca noapte, in cea mai eclipsa! Nu e adevarat ca in dec. '89 ati strigat "jos cecuritatea!". De fapt ati spus doar ca "copiii stapanilor nostri vor fi stapanii copiilor nostri". Pentru acest maret ideal chiar murind niste prosti, nestiind si ce sunt, "carne de tun" unui plan perfect stabilit. Cand, acum, "copiii stapanilor vostri si sunt stapanii copiilor vostri" considerand implinit idealul puteti adormi linistiti. Si de aceea a fost "Desteapta-te romane" desemnat imn national, riscand ca, altfel, o cantarea a lui sa "trezesca". Asa ca, doar, "somnoroase pasarele"!
Publicat Luni, 15 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017