×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:17
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cinci zile să taci, cinci zile să pleci din ţară
Cornel Nistorescu
Cornel Nistorescu

Decizia de evacuare a Antenei 3 este ultima fază a unui război politic. Să elibereze clădirile în cinci zile seamănă cu evacuarea premergătoare demolărilor. Aveţi 48 de ore să părăsiţi casa, ţara, apartamentul. Un val uriaş stârnit de ura cuiva care mătură totul. Este decizie peste poate. O înfruntare a libertăţii se desfăşoară sub ochii noştri. Statul seamănă cu furia animalului rănit care sfâşie tot. Ca lupul, ca mistreţul, ca ursul cu laba ruptă. Ca în furia proletară a executanţilor proletcultişti.

Condamnarea lui Dan Voiculescu n-a fost decât o parte dintr-un război politic surd şi orb. Cu Antenele şi-a făcut mogulul porţie în politică şi în privatizări. Pentru Antene a fost băgat la beci. Cu ele s-a ridicat, din cauza lor s-a prăbuşit. Antenele singure contestă sentinţa şi o şubrezesc în fiecare seară cu alte dovezi. Au forţa a trei partide politice. Parcă ar fi şi opoziţie, şi tribunal, şi societate civilă. Numai presă nu prea. Prea vorbeşte Mihai Gâdea o jumătate de oră fără să anunţe subiectul şi invitaţii. Şi pe zi ce trece, tot mai slab actor, tot mai furios, tot mai îngroşat militant. Prea confundă platoul cu amvonul. Prea pluteşte un amestec de politică şi credinţă, dar şi de avocat angajat şi de acuzator mânios. Reîncălzeşte ciorbe şi subiecte, investigaţii vechi şi personaje. Dar ţine. Are audienţă, convinge şi spune multe despre banditismul regimului Băsescu. Adică tot ce nu spun nici PNL, nici DNA şi nici Klaus Iohannis. Călcaţi în picioare de atâţia politicieni hoţi şi netoţi, oamenii se uită. Se simt răzbunaţi. Şi se răcoresc în Antene cum nu se regăsesc în discursurile şi comportamentul politicienilor. Pe mâna Antenelor a picat guvernul Ponta. Pentru Antene a picat Gelu Diaconu. N-a vrut să le confişte clădirile. Pentru Antene se iau spaţiile. Pentru libertatea lor de fiecare seară care a rămas o incomodă libertate de opinie. Antenele, cu toate aiurelile şi mârâielile lui Mircea Badea, cu tot degetul băgat de Mihai Gâdea în ochii privitorului şi cu toate acuzele nesfârşite, dar drepte la adresa lui Traian Băsescu, ţin loc de neputinţa PNL-ului şi a PSD-ului. Ţipuriturile lor comice nu sunt nici libertate, nici curaj, nici patriotism. Sunt numai muzică ieftină de bande politice. Numai horă a intereselor şi curea de transmisie pentru puterile care îi păstoresc.

Oftica şi răzbunarea statului român tot pe Antene pică! Pe libertatea de a spune durerea şi pe dreptul de a protesta, pe care toţi ceilalţi nu le folosesc în nici un fel la apărarea României.

Dacă nu apărăm libertatea teribil de incomodă de la Antena 3, nu suntem în stare să ne apărăm nici ţara!

Cornel NistorescuPublicat Luni, 15 februarie 2016
14399
 | 111
 | 127
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gogu
+1
Papusarii externi pregatesc schimbarea actualei conduceri. Dar nu mocca, ci cu pretul necesar, de la acei ce urmeaza sa sara la cap ! Vor sa dovedeasca ca Romania nu e guvernabila si populatia sa accepte tacit conducerea DIN AFARA. Ceea ce ii ajuta sa fure in liniste !
Publicat Sâmbătă, 20 februarie 2016
+Răspunde
Gogu
+1
Se vede ca A3 e de partea PNL. Era bine daca PNL n-ar fi fost trecut, de Crin, de partea adversarului politic (PPE). Mai e o fractiune care a trecut peste noapte de pe stanga pa dreapta (PDL/PMP), dar face jocuri separat pentru a nu trage in jos balanta. PNL nu mai e liberal, ci de o alta nuanta (opusa) intalnita in istorie, dar acum negata oficial. Lumea nu poate uita, insa, serviciile facute poporului pana acum de A3. Daca A3 ramanea consecventa directiei, piata ar fi fost plina ! Sa vedem daca si PPE va mai merge pe plan european mai departe. S-ar putea ca lumea sa se trezeasca si sa-si dea seama pana si de pacaleala din titlu (aratand o directie TOTAL OPUSA !). Astfel, papusarii de la nivel global vor avea mari probleme, oricare ar fi ei ! Papusarii-capusa (IL) conduc acum si papusarii de baza (SI). Mai multe pe "Departamentul Zero Romania".
Publicat Sâmbătă, 20 februarie 2016
+Răspunde
Rotschild & Rockefeller & Soros...
0
Romania suporta un atac concertat (resurse, economic, financiar, bacteriologic, nanotehnologic, cibernetic, ideologic, alimentar, cultural...) sustinut chiar de cei ce au depus juramant Romaniei, dar mai au si juraminte externe. Concluzia, primeaza externul. Romania, vaca de muls, pacalita cu statul de drept si independenta justitiei. Externul cauta doar resurse, piata energetica, financiara (multi bani au disparut deja), cu ramificatii media, sanatate, multinationale s.a.m.d. Ne agreseaza rusii, ne agreseaza aliatii (avand 2 ramificatii mai mari) prin pierderi mari de valori pe toate caile, dar, peste toate, se urmareste dezmembrarea tarii, pentru a se obtine TOTUL. Pe hartie, se pare, impartirea a fost facuta. Iar maestrii masoni gr.33 vor actiona. Daca nu, vor disparea (vezi Tepafonul sau alte mijloace de atac psihotronic). Si numai ei...
Publicat Miercuri, 17 februarie 2016
+Răspunde
ochi ager
+4
Dnule Nistorescu, poate ca nu va plac unii jurnalisti de la A3, foarte bine. Dar aici nu e vorba de Gadea sau de Badea sau de mai stiu eu cine. E vorba de un principiu: libera exprimare si libertatea presei. A3 si angajatii sai au fost tratati ca niste infractori dupa ce au dezvaluit ca judecatoarea Bogdan lua bani de la o parte din proces, adica nu mai avea ce sa caute in completul care judeca. Daca sunteti jurnalist trebuie sa va opuneti acestui abuz. Este o televiziune fara datorii, care ocupa locul 1 la stiri cu un motiv: sunt f buni, oamenii se uita cu milioanele la ei. De-aia rezista, iar dvs ca jurnalist trebuie sa reactionati cand se produce un abuz. De-aia romanii sunt tratati ca niste indivizi de mana a doua pt. ca sunt dezbinati si invidiosi.Si fricosi.
Publicat Miercuri, 17 februarie 2016
+Răspunde
circ de doi bani
0
zice gura targului ca antenele organizeaza demult relocarea la Willbrook Platinum.
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Robitu
-5
Efimița@Spiridon. Apoi cum le spui dumneta, bobocule, mai rar cineva.Parol! Strașnic bărbat. Spiridoane, Spiridoane, te uiți după avioane! Nimeni nu a interzis funcționarea postului de televiziune Antena 3.
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Jorj @ Robitu
+3
Nu te temi ca ai sa plesnesti de atat aroganta, la fel ca broasca din fabula? Mai umfla-te mult sa vedem ce iese. Nu e neaparat necesar sa interzici postul, poti sa-l ajuti sa nu functioneze. La asta te-ai gandit vreodata? Tot la fel si matale poti sa nu mai existi, dar fara sa te omoare nimeni dimpotriva, sa te ingrijasca. Dar acum te las sa te umfli in continuare, comentariile erau pentru altii care mai si gandesc, care nu sar la prada ca dulaii de la stana. Ca sa nu ai dubii ca as fi partizan A3, eu mai ma uit cand si cand la Antena 3, uneori e interesant alteori enervant.
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Robitu
-6
@Alex. Ai perfectă dreptate.Antenele dețin și alte spații din care pot să transmită.Eliberarea sediilor devenite prin lege proprietatea statului român nu înseamnă îngrădirea presei, ci respectarea legii.Nerespectarea acestei decizii de a evacua spațiul reprezintă șubrezirea statului democratic.Când un cetățean obișnuit este aruncat în stradă pentru o sumă neînsemnată, nimeni nu-i ia apărarea,pentru Antene,jurnaliști aserviți și chiar cei care au făcut legile(vezi al doilea om în stat-Tăriceanu) aiurează cum că se încalcă democrația.Care democrație, mă întreb? Democreația interesului politic și a apărării hoților? (citește Voiculescu- cel care adus prejudiciu statului)
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Spiridon
+12
Multi dintre inamicii Antenei 3 se agata de aparentele legale ale actiunilor. E o pozitie total gresita. Pana si exterminarile de la canal in vremea comunismului erau absolut legale. Degeaba o actiune este legala daca este imorala sau uneori chiar criminala. Legile nu trebuie sa distruga, ci sa repare si sa armonizeze greselile pe care oamenii ( sau institutiile) le pot comite. De asta se dau legi, pentru ca societatea sa funnctioneze mai bine, nu pentru a da satisfactie lui X sau Y in rafuieli personale. Trebuiesc gasite caile legale care sa raspunda tuturor membrilor societatii, pentru ca Antena 3 este importanta pentru un segment semnificativ de telespectatori. Pentru altii, sunt importante alte posturi de televiziune. Este necesar sa fie cu totii reprezentati, pentru ca nu exista un unic depozitar al adevarului public.
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Alex
-13
Nu inteleg de unde atata jale si durere in cazul de fata, cand sentinta era iminenta si cunoscuta. Libertatea de exprimare nu tine de sediu ci de persoane. Persoanele sunt, slava Domnului , libere si-si pot desfasura activitatea aproape nestingherite. Licentele iarasi nu-s legate de spatiu. Au doar un pic de praf si deranj cu mutatul si gata. Mai avem un pic si punem egal intre ultimatumul Antelelor si ultimatumul din 26 iunie 1940 pentru evacuarea Basarabiei. Nu-i cam mult?
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Dumitriu Lucian
-4
Pas cu Pas
Publicat Marţi, 16 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017