×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:47
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Premieră în handbalul feminin românesc
Avem două echipe în sferturile Ligii Campionilor

O palmă pentru toţi politrucii care au susţinut retragerea finanţărilor din „lipsă de rezultate”. Cum arată clasamentele grupelor principale înaintea ultimei etape


Două echipe româneşti în primele 8 din Europa

După HCM Baia Mare, calificată matematic încă de vineri seara în sferturile de finală ale Ligii Campionilor – după o serie incredibilă de 5 victorii consecutive în grupa 1 principală – şi CSM Bucureşti şi-a asigurat calificarea în această fază a competiţiei, după o superbă victorie în deplasare în faţa campioanei Danemarcei, FC Midtjylland Håndbold, scor: 28-23 (12-12). Pentru prima oară în această competiţie, România are două reprezentante în această fază a competiţiei. Celelalte 6 echipe calificate în sferturile de finală sunt: Ferencvárosi TC Budapesta, Győri ETO KC – ambele din Ungaria, ŽRK Vardar Skopje – Macedonia, ŽRK Budućnost Podgorica – Muntenegru, Rostov-Don – Rusia şi Larvik Håndballklubb – Norvegia. Adversarele din sferturi ale echipelor noastre le vom cunoaşte la sfârşitul lunii, după ce se vor disputa ultimele meciuri – etapa a VI-a din cele două grupe principale.

O victorie fără drept de apel

Meciul dintre FC Midtjylland Håndbold, campiona Danemarcei şi CSM Bucureşti era decisiv pentru calificarea în sferturile de finală. De fapt, încă înainte de începerea jocurilor pentru grupa principală 2, se estima că Győri, Budućnost şi Vardar sunt mari favorite la calificare – inclusiv prin prisma zestrei de puncte cu care au venit din faza grupelor preliminare – şi că al patrulea loc de calificare va fi disputat între campioanele Danemarcei şi României. CSM Bucureşti a intrat în grupa principală cu 5 puncte, iar Midtjylland cu 3 puncte. Programul în grupa principală însă o avantaja pe Midtjylland, pentru că avea două jocuri lejere cu Savehof (cea mai slab cotată echipă din grupă) şi două foarte grele cu „monstrul” Budućnost , în timp ce CSM avea 4 jocuri foarte grele cu Győri şi Vardar. Calculele hârtiei indicau „dubla” CSM – Midtjylland ca fiind decisivă. În mare, calculele hârtiei au fost confirmate, înregistrându-se o singură surpriză: danezele au pierdut în Suedia. Dar asta nu a schimbat deloc datele problemei. CSM a învins campioana Danemarcei la Bucureşti, la două goluri şi după un sensibil sprijin al arbitrilor („clasicul” 5% acordat gazdelor). În retur, duminică, Midtjylland la o victorie la 3 goluri diferenţă ar fi trecut în faţa CSM-ului la egalitate de puncte, şi totul s-ar fi decis în ultima etapă, în meciurile Budućnost- Midtjylland şi CSM- Győri, dar atât mntenegrencele, cât şi maghiarele sunt favorite.

Ambele echipe veneau după eşecuri în etapa a IV-a: CSM după o evoluţie foarte slabă acasă cu Vardar (25-30) şi Midtjylland după un inexplicabil eşec (24-32) în deplasare la Savehoh. Meciul a fost echilibrat doar în prima repriză. Gazdele au condus până în minutul 8 (4-3), CSM a preluat conducerea în minutul 11, a avut 12-10 în minutul 28, dar la pauză s-u intrat cu scorul de 12-12. Repriza a doua a fost la discreţia CSM-ului, care a avut la un moment dat şi 6 goluri diferenţă. În ultimele 12 minute, când oaspetele conduceau cu 5 goluri diferenţă, gazdele au forţat în atac cu 7 jucătoare de câmp, scoţând de fiecare dată portarul, au redus la 3 goluri distanţa cu 6 minute înainte de final, dar nu au reuşit mai mult, finalul prinzând echipa noastră marcând gol după gol. De la bucureştence s-au remarcat cvintetul de straniere (Pessoa, Rodriguez, da Silva – toate din Brazilia, Gullden – Suedia şi Carmen Martin – Spania, dar, atenţie şi junioara Bianca Bazaliu (campioană mondială la junioare în 2014 cu România).

Casetă tehnică

Icast

Ikast-Brande Arena

Spectatori: 2.500

Arbitri: Joanna Brehmer şi Agnieszka Skowronek (Polonia)

Midtjylland: Englert, Rasmussen, Vojcic - portari; S. Jorgensen 7, Ahlm 3, Jensen 3, Jacobsen 2, Thorsgaard 2, Woller 2, Augustensen 1, Boegelund 1, Kristiansen 1, Pedersen 1, Burgaard, Sommer, Mejvang.

Antrenor: Helle Thomsen

CSM Bucureşti: Pessoa, Grubisic, Iordache - portari; Gullden 8, Rodrigues 6, Bazaliu 5, Martin 5, Franca da Silva 2, Brădeanu 1, Fisker 1 Nan, Vetkova, Curea, Vărzaru, Torstensson.

Antrenor: Kim Rasmussen

Clasamente

Grupa I

 1. Rostov-Don – 17 puncte
 2. Larvik – 10 puncte
 3. HCM Baia Mare – 10 puncte
 4. Ferencvárosi – 10 puncte
 5. Fleury-Loiret – 6 puncte
 6. Thüringer HC – 1 punct

Grupa II

 1. Budućnost – 13 puncte (un meci mai puţin)
 2. Győri – 13 puncte
 3. Vardar – 10 puncte (un meci mai puţin)
 4. CSM Bucureşti – 9 puncte
 5. Midtjylland – 5 puncte
 6. Savehof – 1 punct

Lucian GheorghiuPublicat Duminică, 21 februarie 2016
3113
 | 6
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
mircea
+2
politrucii ... bleah! Pentru sportive - BRAVO!
Publicat Duminică, 21 februarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+2
BRAVO SI FELICITARI POATE HANDBALUL NE MAI RIDICA CA LA FOTBAL ESTE TERMINATA TREABA !!! SA DEA DUMNEZEU POATE S OR GASII SI OAMENI POTENTI FINANCIAR SA SE IMPLICE CU FORTA IN FINANTAREA ECHIPELOR DE TOP !!!!!!
Publicat Duminică, 21 februarie 2016
+Răspunde
radu
+6
Bravo, fetelor, felicitari intregului staff si, de ce nu, sponsorilor!
Publicat Duminică, 21 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017