×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 04:11
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Acuzații la adresa autorităților de la Kiev
Manifestație în Ucraina

Mai multe sute de persoane au manifestat cerând demisia președintelui Petro Poroșenko și a guvernului său, acuzați că sunt lipsiți de inițiativă în fața Rusiei și că tolerează corupția, scrie AFP.

Manifestanții, printre care mulți pensionari și indivizi în ținută de camuflaj prezentându-se ca foști luptători împotriva rebeliunii proruse din estul țării, au votat simbolic o rezoluție în care s-au pronunțat pentru "destituirea guvernului actual" și "declararea alegerilor prezidențiale și legislative anticipate".

"Oamenii care se întorc de pe front văd că viața se deteriorează, corupția nu se reduce, iar taxele locale cresc continuu", a declarat Liubov Ukrainciuk, prezentându-se ca fiind una dintre fondatorii mișcării RPS (Forțele revoluționare de dreapta), necunoscută până în prezent.

"Puterea nu corespunde idealurilor Pieței Independenței Maidan, este incapabilă să îi apere pe ucraineni de agresiunea"rusă, a continuat ea referindu-se la anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014 și la sprijinul acordat separatiștilor proruși din estul Ucrainei, unde luptele împotriva armatei ucrainene au făcut peste 9.000 de morți în 22 de luni.

Manifestația s-a desfășurat în Piața Independenței din Kiev, loc simbolic al revoltei proeuropene, la o zi după comemorarea represiunii sângeroase a acesteia în urmă cu doi ani.

Constantin DuţuPublicat Luni, 22 februarie 2016
1783
 | 2
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lunetistu
+5
Asa repede si cu `kixul` de rigoare sa terminat revolutia portocalie ! Iar daca tot s-au obisnuit cu revolutii , declansaza una verde , sau s-au trezit `din somnul cel de moarte` !?
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
SaakasBilly
+12
Cat de prosti sunt gugustiucii Ukropi !!! Si romanii au fost prostiti la lovitura de stat ricaneasca impotriva lui Ceshculescu ca au facut o rivulutzie !! Dupa aia s-au batut in piept ca ei i-au pus la conducere(adeca pe securistii si odraslele lor) si ei ii dau jos !! Dupa ce au luat-o in bot la foc automat de cateva ori ,si-au dat seama ca nu decid nimic ,ca nici referendumurile sau alegerile nu conteaza ca oricum sunt...masluite !! Asa ca si ukropii ar trebui sa stea bland ca daca ricanii s-au pupat cu Piromascenko si cu Iatzeniuk ,aia o sa ramana, chiar daca marii luptatori si "eroi" ukropi o sa de-a coltzu' pana la ultimu' !! De fapt asa s-a intamplat cu marii eroi ai rivulutziei din bantunistanu' nostru mioritic ,cu eroii tineri, frumosi si satanisti din "colectiv" si cam cu toti care vor fi destui de naivi sau putzin creduli ca sa fie manipulatzi de institutziile de fabricat minciuni frumoase ale ricanilor !!
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
+12
Extrema dreapta-n actiune la Kiev. Întîi i-au sustinut, si-acuma demonstreaza împotriva lui Poroscenko-Iatzeniuk. Copiii lor or sa proteste împotriva ocupatiei tarii de catre SUA.
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
RomeoB
+13
La granita cu Rusia, ostilitatile sunt ingetate; pe durata nedeterminata... Acum cine cu cine trebuie sa se mai bata ?
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
Ion
+13
Au si astia oengeurile lor, ne-am plictisit de manipulari.
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
Tudor
+13
In devalmasia care a pus stapanire pe Ukraina nu se mai stie care este Pro Maidan , Pro Rus , Pro Ukraina , Pro Occident , Pro NATO , Pro UE ori Anti Porosenko , Anti Rusia , Anti Tot , tot , tot . . . Biden & Soros sa traiasca , Bine !
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
Petru
-18
Deshteptule, daca e doamna, femeie, ma rog, e LIUBOVA. Ucrainenii au avut conducatori prosti care le-au bagat gatul in jugul rusesc. Dupa ce atata amar de vreme n-au avut nimic, nu pot avea dintr-o data mult. Sa se multumeasca pe moment cu mai putin dar care sa fie al lor; asa ar fi intelept.
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
Unabomber
+19
Un fel de PMP ukran. Negustorii amerloci de arme sunt ingrijati ca prea mocneste conflictul cu Rusia si nu iese foc deschis. Cat despre durerea lor cu coruptia , ha-ha-ha ! Asta este marota amerloka, limpede...Insa fara coruptie, cum ar putea alde gutensteinii lor si alde Bideu Jr sa scoata bani din Okrana?
Publicat Luni, 22 februarie 2016
+Răspunde
nicu cohen @ Unabomber
0
Corect ! ....Sau din Romania ! Cum puteau sa-si puna un functii marionetele la Bucuresti !Cum puteau sa scoata aurul romanesc din tara ,sa devalorizeze moneda lui Ceausescu de 10 000 de ori si sa reduca economiile pensionarilor la zero ,cum putea sa jefuiasca Romania mai rau ca turcii .
Publicat Marţi, 23 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017