×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:11
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cum să furi de la stat zeci de milioane de euro
Manualul crimei organizate din România - jaf de milioane de euro cu Finanţele şi SRI pe mână
Manualul crimei organizate din România - jaf de milioane de euro cu Finanţele şi SRI pe mână

Vineri, 19 februarie 2015. În faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, televiziunile strâns grupate aşteaptă ultimele achiziţii penale ale magistraţilor din rândul politicienilor români. Printre ei se strecoară aproape neobservat, un individ scurt şi îndesat, cu ochi vioi şi început de barbă. Omul vânează microfoanele deschise ale jurnaliştilor şi... se aruncă asupra lor fluturând nişte hârtii în aer. Încearcă în zadar să fie băgat în seamă de camerele de luat vederi. Sunt doar pentru vipuri. Vorbeşte greu şi împiedicat despre dosare, evaziune fiscală de zeci de milioane de euro şi despre o reţea de protectori ai infractorilor cu rădăcini în instituţiile statului. Nu este luat în seamă. Presa vrea peştii cei mari. Unul dintre subofiţerii care asigură paza ÎCCJ intervine pentru a-l sprijini pe bărbatul care are un atac de panică. Este băgat în clădire, i se acordă primul ajutor, apoi este dus cu o ambulanţă la spital.

Sătmăreanul Szatmari Josef, căci despre acesta este vorba, afacerist în domeniul construcţiilor, a ajuns la capătul puterilor. În 21.01.2016 a depus la sediul DIICOT un denunţ ( înregistrat cu nr. 175) extrem de bine documentat, referitor la caracatiţa corupţiei care a cuprins instituţiile de forţă ale statului român, politicieni sătmăreni, oameni de afaceri italieni, olandezi şi români ş.a. Sute de pagini şi zeci de înregistrări audio şi video descriu în amănunt un grup de crimă organizată “din care fac parte funcţionari de la Finanţele Satu Mare, Antifraudă, administratori ai unor societăţi comerciale, poliţişti, lucrători ai SRI, procurori, avocaţi, funcţionari de la Primăria Satu Mare”, toţi implicaţi în acte de spălare de bani, evaziune fiscală şi alte infracţiuni. Prejudiciul adus bugetului de stat este uriaş – zeci, poate chiar sute de milioane de euro.

Denunţul are trei anexe, numai lista cu grupul infracţional întinzându-se pe 15 pagini. Având în vedere gravitatea faptelor, prejudiciul imens şi poziţiile infractorilor în stat, Szatmari (susţine că a fost ameninţat de nenumărate ori de membrii reţelei) a cerut magistraţilor DIICOT includerea sa în programul de protecţia martorilor. Nu a primit niciun răspuns, iar denunţul său a ajuns exact în mâinile infractorilor. Omul de afaceri are toate motivele să creadă că se încearcă muşamalizare afacerii.

Iată numai câteva nume din grupul infracţional expus de Szatmari:

ANDREICA VALER, fost director Finanţe Satu Mare

ALBERTO NERVO, administrator la S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

ROLAND VAN DOOREN, asociat S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

VASILE FLORIAN, director la S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

CALIN CODREANU, funcţionar Finanţe Satu-Mare

Șef Birou de Control Finanţe Satu Mare, numitul CRISAN (şeful numitului CALIN CODREANU)

NEAMTU GHEORGHITA, funcţionar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

IANCU MARIUS, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu-Mare

Avocatul TINCA MANUEL CLAUDIU (Baroul Satu Mare), reprezentantul firmei S.C. ALRO INTERNATIONAL S.R.L.

BUNEA STELIAN, funcţionar în cadrul Departamentului Control T.V.A- Finanţe Satu-Mare

MIRCEA POP, şef Antifraudă Satu-Mare

SARBA IOAN, funcţionar Antifraudă Satu-Mare

NAGY ALINA, fost contabil la S.C, NEW IROS S.R.L. şi lucrător în cadrul firmei de contabilitate S.C. POMATIA SRL.

CRESTIN DANIEL, administrator la S.C. CRESTIN CONSTRUCTII S.R.L.

COVACI ALEXANDRU, administrator S.C. BARBULESCU S.R.L.

FORGACS IULIU

SUCIUVEANU GHEORGHE, administrator la S.C. GOLD INVEST S.R.L.

GABOR GABOR

Vă punem la dispoziţie întregul denunţ care conţine iţele poveştii, circa 28 de pagini de manual – Cum să furi statul român cu instituţiile de forţă pe mână şi protejat de acestea. Vom reveni cu amănunte. Sute de pagini cu actele doveditoare, pe care, conform celor spuse de Josef Szatmari, Parchetul General, SRI şi alte instituţii de forţă ale statului încearcă să le ascundă.

Eduard O. OhanesianPublicat Miercuri, 24 februarie 2016
11608
 | 35
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Asi
0
Oameni buni, nu mai credeti toate prostiile pe care le scriu toţi retardaţii. Cine îl cunoaşte pe acest "om de afaceri" ştie că nu se poate numi aşa. În perioada în care Roşco Mihai şi Tarr Vasile, despre care vorbeşte în reclamaţie, îşi dezvoltau afacerile dl. Szatmari era clientul puscăriilor din străinătate. S-a întors în ţară şi a devenit mare om de afaceri. Să fim serioşi, ca să fi om de afaceri îţi trebuie şi puţină seriozitate . Poate n-ar strica ca, toate persoanele pe care le-a defăimat în presă să depună o plângere penală împotriva lui şi a ziarului care a publicat această reclamaţie.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Matei
0
...se stie despre acest Szatmari ca a facut cativa ani buni de puscarie in strainatate , verificati un cazier judiciar ceva si veti afla adevarul..a jucat banii castigati de la Alro, aproximativ 400000 euro din acele proiecte, si nu cat spune dansul, pe pariuri si acum datoreaza bani unor persoane care l-au amenintat cu moartea... povestea asta este o inventie..nu are nici un fel de facturi doveditoare, este un act de disperare pentru a fi pus sub protectia politiei din complet alte motive...
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
anado tauriga
0
Lipsesc paginile 26-28...
Publicat Miercuri, 24 februarie 2016
+Răspunde
marcu
+12
HAHAHA....Ce mare noutate?Pai asa e peste tot!Si ,cu cat va fi mai multa autonomie locala/regionala,cu atat mai lejer vor actiona clanurile mafiei locale/regionale /de stat(in stat),mafii care de 26 de ani jefuiesc tara .Unele dintre aceste clanuri par a fi protejate chiar de DNA, institutie protejata si ea,la randul ei,de SUA si reteaua UE lasata in functiune de vaporean, protejat si el de SUA.Tinta finala pare sa fie dezmembrarea coloniei care inca se numeste Romania.Daca americanii se fac a nu observa ca exista o intelegere subterana intre Germania si Rusia,vor pierde influenta in aceasta zona, iar Romania, fara sprijin american va dispare ca stat.In acest moment SUA au ales sa protejeze niste ticalosi care, mimind ca fac dreptate , aduc de fapt deservicii imense Americii,pt ca prin politica lor de a-i vana numai pe unii jefuitori si ai face scapati pe altii,scad vertiginos credibilitatea SUA in randul romanilor ,romani care i-au asteptat atata amar de vreme.Mare pacat!America,dormi pa tine?America, time mite ce-ti spun :In partea asta de lume nu exista un popor care sa fi tinut mai mult la americani decat POPORUL ROMAN.De ce-ti bati joc de acest popor si protejezi niste ticalosi? DE CE?
Publicat Miercuri, 24 februarie 2016
+Răspunde
Anton
+18
Ticalosii care ne conduc tara se bazeaza pe faptul ca sunt atat de multi si de uniti de interese si protejati de SRI, procuratura si judecatori ca nu o sa poata nimeni sa ii inlature de la putere.... Unde sunt cei care strigau ca isi vor tara inapoi cand l-au votat pe johanis ? Sau cei din lista de mai sus si altii ca ei erau ?
Publicat Miercuri, 24 februarie 2016
+Răspunde
Santa Klaus
+10
SRI, SIE, doi s-un sfert , dar nu numai, sunt in toate jafurile si faradelegile din romania "democratica" suverana , independenta sa-si vanda toate resursele si sa-si protejeze prin toate parghiile interesele.
Publicat Miercuri, 24 februarie 2016
+Răspunde
florin
+23
D-le Ohanesian, Ce spuneti despre faptul ca marii pradatori ai neamului, si ma refer doar la cei din zona ANRP, sunt doar speriati cu retinerea, iar institutiile de forta nici nu se gandesc sa recupereze prejudiciile? Nu va duce gandul ca, de fapt, prejudiciile nu mai sunt decat intr-o mica parte in posesia lor? Dvs. ce credeti, unde ar putea fi?
Publicat Miercuri, 24 februarie 2016
+Răspunde
Jessica
+9
LAsat bai ungurii sa fure tot, nu le mai puneti bete in roate, antidemocratilor ce sunteni!
Publicat Miercuri, 24 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017