×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:17
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cotidianul.ro și-a onorat laureații pentru al șaselea an consecutiv
Laureații Galei Premiilor Cotidianul - Omul Anului 2015

Joi seara Cotidianul.ro și-a premiat din nou laureații, în cadrul Galei ”Omul Anului”, ajunsă acum la a șasea ediție. Bună parte din lumea bună a Bucureștilor a participat la festivitatea de la Athenee Palace Hilton, acolo unde Cotidianul.ro a premiat performerii anului ce s-a încheiat, fie că este vorba de sport, de artă, de afaceri sau politică.

Drumul început cu șase ani în urmă din dorința de a cunoaște și de a promova valorile României continuă. ”Atunci ne-am gândit că premiile Cotidianul.ro, așa cum sunt ele de mici, pot fi un mod de descriere a unei Românii optimiste, opusă net terfelirii, minimalizării, neîncrederii cotidiene”, a spus în cuvântul de deschidere Cornel Nistorescu, directorul Cotidianul.ro.

”Suntem la ediția a șasea. Am privit în urmă. Unora le-am dat prea puține premii. Angela Gheorghiu a fost laureată pentru trei ani la rând. Și parcă n-a fost destul. Merita în mult mai mulți ani. Alții au dispărut și bat la porțile detenției. După cum unii, pe care i-am ales noi sau cititorii noștri, au dispărut, semn că și premiile, și succesul au și o componentă relativă. Ea nu ne împiedică să credem și să trudim mai departe la conturarea și consolidarea acestei Românii optimiste, definită de încredere și de care avem atâta nevoie”, a mai spus Cornel Nistorescu.

Personalități ale societății românești, alături de cititori și redacția Cotidianul.ro au desemnat următorii câștigători ai premiului ”Omului Anului”:

  • Cristiana Stancu – campioană mondială la kick boxing
  • Ion Caramitru, Ambasadorul Cultural Shaskespeare în România.
  • Gheorghe Piperea, ”avocatul cauzelor pierdute și al celor mulți”
  • Gigi Căciuleanu, coregraf, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial
  • Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias
  • Marina Constantinescu, premiu pentru critică de teatru
  • Agop Kirmizian, omul care a dus mai departe tradiția industriei românești de confecții
  • Ioan Holender, președinte și director artistic al Festivalului de Muzică "George Enescu" și cel mai longeviv director al Operei din Viena
  • Dan Mașca, Partidul Oamenilor Liberi

Cornel Nistorescu a adresat mulțumiri fostului președinte Emil Constantinescu, ”o personalitate politică ne-erodată de timp și de disputele cotidiene”, prezent la toate cele şase ediții ale Galei ”Omul Anului”. Mulțumiri şi pentru academicienii Dumitru Radu Popescu, Nicolae Breban și Dan Berindei, pentru profesorii și ambasadorii prezenți în sală, unii dintre ei membri ai juriilor Constantin Brâncoveanu sau laureați ai acestor trofee. Mulțumiri și Domnului Nawaf Salameh de la Grupul Alexandrion și domnului Remus Borza de la Euro Insol pentru cooperarea la realizarea acestui eveniment. Şi, în primul rând, mulţumiri domnului Alin Ursu, reprezentantul pentru Europa al Casei Franceze Lheraud, alături de care Cotidianul.ro a pus bazele acestor premii, în urmă cu șase ani.

”Ce este interesant e că laureata Cotidianul este absolventă a Facultății de Teologie și cu mâinile cu care își bate adversarii, și credeți-mă că îi bate, ea pictează. Este o apreciată pictoriță de icoane”, a spus Ovidiu Ionițoaia prezentând-o pe Cristiana Stancu, laureata Galei ”Omul Anului 2015”.

Cristiana Stancu a câștigat bronzul la Campionatul European de box, în 2014, și în 2015 a devenit campioană mondială la kick boxing.

”Practic un sport etichetat drept violent și agresiv, însă nu degeaba boxul a fost numit nobila artă. Din păcate comercializarea sportului face ca această latură să nu se observe. Boxul nu este bătaie, ci un fel de a fi, iar în focul luptei ne descoperim identitatea, ceea ce puțini tineri de astăzi mai reușesc să facă”, a spus Cristiana Stancu. Ea a fost recent una dintre laureatele Galei Trofeelor Alexandrion dedicate performanței în sport, alături de alți nouă sportivi care au obținut rezultate deosebite în anul 2015.

”Veniți să vedeți Teatrul Național din București. A revenit la forma sa inițială și am refăcut și structura de rezistență. Este unul dintre cele mai frumoase și aspectuoase teatre din Europa”, a lansat o invitație Ion Caramitru, directorul Teatrului National din București, laureatul Galei Omul Anului la secțiunea actorie.

”Aș vrea să adaug la salba de zorzoane, în sensul bun, pe care le-am primit și un ultim cuvânt – dinosaurus. Mi se spune Pino. Acum as vrea să fiu Dino. În ultima vreme mi s-a spus să plec, iar pe Facebook mi s-a pus imaginea unui dinozaur. Ar trebui să spun că, arheologic vorbind, este greu de găsit și reconstituit un dinozaur. Dacă ăsta este sensul cuvântului, atunci îl primesc, mi-l asum”, a spus Ior Caramitru.

Avocatul Gheorghe Piperea a obținut premiul Omul Anului 2015 pentru dedicația cu care i-a apărat pe cei mulți, pentru că nu de puține ori a fost un apărător al cauzelor pierdute.

”Dincolo de ce ne-a unit (promovarea legii dării în plată și profesionalismul), îl respect pe Gheorghe Piperea pentru abnegația cu care slujește societatea, pentru modul în care luptă în primul rând pentru a înlătura abuzurile și nu pentru a face avere. Pentru avocatul Gheorghe Piperea nu există «nu». Are o latură mai puțin cunoscută - o luptă pentru a păstra tradiția și modul în care le dă tinerilor șansa pe care el nu a avut-o”, a spus despre avocatul Gheorghe Piperea deputatul Daniel Zamfir, inițiatorul proiectului legii dării în plată.

Premiul ”politicianul anului” a fost cel mai dificil de acordat în cele cinci ediții de până acum ale Galei Omul Anului, observa Cornel Nistorescu, iar în anul 2014 el nici nu a fost acordat. Nu de puține ori politicienii selectați, unii de public, alții de redacția Cotidianul.ro, au dezamăgit. De data aceasta alegerea s-a oprit asupra unui alt tip de politician. Este Dan Mașca, președintele Partidului Oamenilor Liberi, informaticianul din Târgu Mureș care a depus o muncă uriașă în ultimii ani pentru schimbarea legii partidelor politice, în sensul ușurării procesului de înființare a unor formațiuni politice noi.

”Până acum, dacă cineva dorea să pornească o mișcare la firul ierbii, atunci avea nevoie de 25.000 de semnături. Or, țara este suma miilor de comunități. Dacă oamenii se vor guverna bine pe plan local, atunci vor exista și oameni buni care să guverneze țara”, a explicat Dan Mașca esența demersului său.

”Sunt un mare admirator al spiritului feminin în toate formele sale de manifestare. Este îngrozitor să întâlnești o femeie și frumoasa, și deșteaptă, pentru că te pierzi în peisaj”, a spus Ion Caramitru. Este Marina Constantinescu, laureata în acest an a Galei Omul Anului, cea care se află la ”comanda” Festivalului Național de Teatru, care alături de Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment cultural din București.

”În niște vremuri parcă nu tocmai așezate pentru valoare, mă bucur pentru această recunoaștere”, a spus Marina Constantinescu. ”Festivalul Național de Teatru este un brand de țară. Un sondaj publicat recent arată că în 2015 se afla pe aceeași poziție cu Festivalul George Enescu. Mulţi dintre cei care luăm premii atât de onorante suntem prieteni legați și am învățat să ctitorim împreună, lăsând deoparte vanitatea și ființa noastră. Când vezi recunoașterea, îți dai seama că drumul merge către cetate, adică spre dumneavoastră”, a spus Marina Constantinescu.

Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias, este laureata Galei Omul Anului la secțiunea Sănătate. Este ”un cititor constant al ziarului Cotidianul, un prieten al tuturor marilor cântăreți și actori din România, de vocile cărora se ocupă de foarte mulți ani. Aceeași doamnă este cea care veghează al auzul și la vocile multor politicieni importanți. Fără să fie responsabilă câtuși de puțin de faptul că unii nu aud frământările noastre și nici de prostiile pe care aceștia le mai spun”, a spus Cornel Nistorescu.

Agop Kirmizian, laureat al Galei Omul Anului pentru Economie, se declară un muncitor care nu ar fi reușit nimic fără ceilalți muncitori din jurul său. ”Singur nu pot să fac nimic. Totul este legat de muncitorii din jurul meu. Din 1966, de când lucrez în România, nu mi s-a întâmplat să lucrez cu mai puțin de o mie de oameni. Premiul acesta este al acelor doamne care lucrează cu mine. Este premiul lor”, a spus Agop Kirmizian.

La eveniment a susținut un recital Maria Casandra Hausi.

(R.C.)Publicat Duminică, 27 martie 2016
19006
 | 24
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hidosenia Sa
+1
frumosi mai sunteti,in special barbatii!aratarilor!:))))
Publicat Luni, 11 aprilie 2016
+Răspunde
Sunteți Defecți!
+8
Domn' Cornele, scoate mâna din buzunar la așa adunări simandicoase. Măcar când în cealaltă ții un buchet de flori...
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Inașii @ Sunteți Defecți!
+8
au implementat manierele cooliste,pana la cot sau sa ajunga la călcîi..junimea
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Lulache @ Sunteți Defecți!
+6
Era o vorba,scoate mana din buzunar ca iti mananca lula unghiile !
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
rusu
+1
FELICITARI, initiatorilor, organizatorilor, lauriatilor.
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+5
NU P[OT COMENTA NIMIC !!!!FELICITARI MAESTRE NISTORESCU !!!!!
Publicat Vineri, 26 februarie 2016
+Răspunde
Atamild
+9
Mi-am amintit de ceva asemanator cu ce va scriu aici si cred ca se potriveste foarte bine cu Gala premiilor voastre. Banii (ca oricare lucru), cand ii risipesti, devin din ce in ce mai putini. Insa iubirea risipita pentru tara ta, nu devine mai putina niciodata, ci ramane aievea aceeasi.
Publicat Vineri, 26 februarie 2016
+Răspunde
Da' Lulutza ?
+12
Am cautat-o pe lista de doua ori si nu-i. Cum e posibil ? ( Harakiri )
Publicat Vineri, 26 februarie 2016
+Răspunde
Alcibiade.
+8
Avocatul Gheorghe Pipera da multa greutate si credibilitate acestui clasament. Fara sa intru in "bucataria" alcatuirii acestui clasament intreb numai de ce ziarul Cotidianul si profesionistii sai talentati, destepti si truditori, nu se regasesc aici, deoarece au facut din Cotidianul o rara avis in mizeria de presa scrisa din Romania. Apoi, Calin Popescu Tariceanu, care este pe punctul sa reinventeze rolul Parlamentului Roman in Sistemul Organelor Statului, sistem in care teroarea, tortura si schingiuire fizica si psihica a DNA, ICCJ, Militie, etc. batjocoreste si ucide poporul roman.
Publicat Vineri, 26 februarie 2016
+Răspunde
bicicleta pegas @ Alcibiade.
+10
Ai dreptate, pana la Tariceanu.
Publicat Vineri, 26 februarie 2016
+Răspunde
livia pila
0
Lui Stelian Tanase nimic? Sau lui Radu Carp? Sau Lucicai Hossu? Sau lui Adi Bucur?
Publicat Joi, 25 februarie 2016
+Răspunde
Crocodilul
+12
Sper sa fi avut mina buna de aceasta data
Publicat Joi, 25 februarie 2016
+Răspunde
zaharia
+10
Frumos si laudabil demers. Poate si aici ar trebui sa cautam viitori ministri. Aviz partidelor politice.
Publicat Joi, 25 februarie 2016
+Răspunde
Mîniștrii @ zaharia
+7
mai ales pe aceia cu mainile in buzunar.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017