×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 04:33
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Clasat de procurorul Lucian Papici în 2014
Dosar important, redeschis

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a confirmat, vineri, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizate 13 persoane cu funcții importante din județul Prahova - procurori, polițiști, un deputat și șefi ai unor instituții publice, printre care șeful Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, transmite Agerpres.

Conform datelor de pe site-ul oficial al ÎCCJ, dosarul a fost înregistrat pe 9 februarie, intimați fiind fostul șef al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, Daniel Cristian Petre, adjunctul său de la acea vreme, Cătălin Dinu, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în MAI, șeful Poliției Ploiești, Cristian Gelu Manea, fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas, ofițerul BCCO Emanuel Saghel, șeful Serviciului Investigații Criminale din IJP Prahova, Nicolae Zecheru, fostul șef al DIICOT Ploiești, Ionuț Botnaru, actual șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, Liviu Matei, actual șef al DIICOT Ploiești, procurorul Gheorghe Gârbea, fost adjunct al șefului PCA Ploiești, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul în cauză pentru care procurorii DNA București au cerut confirmarea redeschiderii urmăririi penale a fost clasat de procurorul Lucian Papici în aprilie 2014.

Sursele citate au precizat că cercetările în acest caz ar fi pornit de la ancheta efectuată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro în care ulterior au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești mai mulți inculpați, printre care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, Răzvan Alexe, cunoscut drept apropiat al familiei Cosma, dar și oameni de afaceri ale căror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autoritățile publice din Prahova.

Astfel, procurorii anticorupție suspectau că Răzvan Alexe ar fi apelat la mai multe persoane cu funcții importante — procurori, polițiști, angajați ai autorităților de control fiscal și ai administrației — pentru a obține date referitoare la demersurile întreprinse de anchetatori în dosare care îl vizau și pentru a tergiversa anchetele, au precizat sursele judiciare.

Printre cei care i-ar fi furnizat informații lui Alexe ar fi și șeful de la acea vreme al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Viorel Dosaru, actual subsecretar de stat în Ministerul de Interne, care ar fi fost recompensat cu sume importante de bani.

De asemenea, Răzvan Alexe ar fi apelat și la alte persoane cu influență, cum ar fi Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova, și deputatul Vlad Cosma, pentru stoparea sau tergiversarea cercetărilor în dosarul respectiv.

Totodată, apropiații lui Alexe ar fi desfășurat operațiuni de filaj în zona PCA Ploiești pentru a identifica martorii din dosar cu scopul de a-i intimida, au mai spus sursele citate.

Conform acestora, procurorul Lucian Papici a dispus, în aprilie 2014, clasarea cauzei față de cei 13, motivând că nu se impune începerea urmăririi penale in rem în cauză, pentru că faptele nu există în materialitatea lor.

Ulterior însă, procurorii DNA Ploiești au început urmărirea penală față de Mircea și Vlad Cosma, față de Daniel Petre, de Constantin Ispas și Emanuel Saghel în diferite dosare privind fapte de corupție.

(A.C.)Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
2366
 | 2
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
teleajen
+3
la prahova=PH=PATRIA HOTILOR, de la politisti, la procurori si judecatori e un lANT DE INFRACTORI ce ascund dosarele, tergiverseaza cercetarile, tainuesc si favorizeaza infractorii din petrol, constructii, comert , ii consiliaza si salveaza dezinteresat, apoi promoveaza profesional.
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Carol
+3
De ce nu se redeschid, bre, și dosarele moșmândite de Parchetul Argeș ale politicianului Drăghici, vistiernicu' pesedeului?
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Bucureștean
+6
AR TREBUI ”SĂPAT” MAI ADÂNC POATE SE AFLĂ ȘI CARE A FOST PARTEA PROCURORULUI CARE A DISPUS INCHIDEREA UNUI DOSAR CU ”SUSPICIUNI REZONABILE” . ULTERIOR UNUL DINTRE SUSPECȚI A AJUNS CHIAR MARE ȘTAB LA M.I. (SUBSECRETAR DE STAT DIN ȘEF IJP).POATE ÎNTR-O BUNĂ ZI VOM AJUNGE SĂ-I SPUNEM PROCURORULUI .......PA.....PICI !!!! CE ZICEȚI ?
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Bill yard
+6
Oare unde bat, de fapt....?
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
missu
+8
dar pe papici ăsta - nu-l ia nimeni la întrebări ?
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Geo
+12
Asteptam cu interes legea raspunderii magistratilor.
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Dem-Gica @ Geo
+11
Asteapta mult si bine !
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
gellu ( de duș ) @ Geo
+7
o să-ți crească barbă albă până atunci...
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
anka @ Geo
+1
Cei care ar trebui sa aplice legea sunt de partea mafiei. De aia am ajuns de tot rahatul.
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017