×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 04:13
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Se întâmplă la case mai mari
Francois Hollande, huiduit (Video)

Președintele Franței François Hollande a fost huiduit sâmbătă dimineață la inaugurarea Salonului Internațional de Agricultură de la Paris, desfășurat într-un climat extrem de tensionat cauzat de criza sectorului agricol, transmite AFP.

Fermierii francezi sunt dintre cei mai afectați la nivel european ca urmare a embargoului rus, a scăderii masive a cererii chineze și a renunțării la cotele europene pentru produsele lactate.

''Dacă mă aflu astăzi aici este pentru a arăta că există solidaritate națională și pentru a face totul pentru a ajuta agricultura'', a declarat Hollande, după sosirea la Salonul Internațional de Agricultură.

La circa o oră de la debutul vizitei lui Hollande, fermieri l-au huiduit pe acesta și au scandat 'Demisia!'.

Alți fermieri prezenți la târg l-au numit "laș" pe președintele francez și au spus că nu este "bun de nimic".

Constantin DuţuPublicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
2348
 | 9
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
0
@Mihai@Oliver : Sarko n-are nici o sansa de-a "intra la puscarie", n-a fost inculpat de frauda, ci pentru depasirea cheltuielilor de campanie electorala, pentru care a fost condamnat deja de Consiliul de Stat, a platit o amenda, si partidul a platit si el, asa ca actuala "inculpare" n-are nici un haz juridic, e abuziva, la ordinul lui Hollande si trotzkistilor foarte numerosi din procuratura franceza (si din politica, vezi BHL, Bernard Henry Lévy, o calamitate planetara, client pentru un TPI) , stii bine ca nu poti sa inculpi de doua ori pe cineva pentru o aceeasi fapta, si-nca si una pentru care prejudiciile au fost recuperate cu vârf si-ndesat. @Hamurabi : americanii pedepsesc cu amenzi URIASE contractele încheiate în DOLARI cu un stat sau o firma care-i pe lista lor de embargouri. Solutia e de-a NU MAI FACE CONTRACTE ÎN DOLARI. Cazul Rusiei, facilitat si de faptul ca, între timp, YUAN-ul a devenit si el MONEDA DE REZERVA BANCARA MONDIALA. @Mihai Pacepa : de rea-credinta. Preturile nu s-au stabilit de stat numai în comunism, se stabilesc, la produsele strategice si nu numai, de state si-acuma, masura e protectionista, si tine de încurajarea propriilor producatori (vezi ce-au cerut si cer si agricultorii francezi, garantarea preturilor de catre stat, adica sa nu mai fie lasati la îndemâna unor centrale care-si bat joc de ei : 0, 34 centime de euro litrul de lapte, când tipii, la 5 de dimineata, sunt deja-n exploatare, si muncesc. Si vad ca, în ciuda unui tabel relativ corect pe care-l expui, esti un provocator socialist, fiindca numai socialistii francezi sunt si tembeli : partidul Marinei le Pen nu-i fascist, numai (national)-socialistii francezi sunt inepti, fiindca FN le-a luat alegatorii, muncitorii (câti au mai ramas, dupa delocalizari), artizanii, micii producatori de tot felul si agricultorii, si intelectuali, care voteaza acuma, si deschis, FN. Din cauze economice, a imbecilitatii euro (nu poate fi devaluat, sa-i ajute), si-a concurentei straine.
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
0
@Jorge: faci mai multe, greseli, desi ajungi la un rezultat corect. E drept ca embargoul fata de Rusia a fost ordonat de Obama, cel mai calamitos presedinte american. Asta n-are a face cu evreii, ci cu starea lamentabila a economiei SUA, care spera sa câstige meciul cu economia europeana, prin Tratatul transatlantic, inclusiv, lovitura de gratie data continentului nostru. Sanctiunile împotriva Rusiei ar fi trebuit sa-i încetineasca ascensiunea mondiala. Ori, la '45, URSS nu era mare putere economica, cum nu era nici la finele uniunii, în '91. Rusia, în schimb, urca economic, e printre primele 10 tari mondiale, si-o primejdie, data fiindu-i asezarea, pentru dominatia Europei de catre SUA. Evreii americani sunt numai vreo 3 milioane, la o populatie de peste 250 de milioane, în care bogatiile nici nu se concentreaza în mâinile lor, ci ale multinationalelor. De unde, imposibilitatea oricarui embargo fata de Rusia. Care a stiut cum sa loveasca, însa, într-o Europa de ea însasi liberata, în '45 de nazistii acuma resuscitati de SUA. Juncker e, dimpotriva, filorus, are sa se si duca la Moscova, si Merkel construieste North Stream împreuna cu Putin. Cozile de topor ale Europei sunt Hollande, francezul, polonezii , si Basescu si clica lui rosofoba, care aduc la ruina un continent întreg. Obama a depins si el de lobbying-ul polonez din Chicago, de care-a si fost ales. Revenind la rusi, ei au si-nceput sa produca, brânza frantuzeasca, de pilda, si altele. Si culmea-i ca s-ar putea ca Rusia sa devina conservatoarea tuturor traditiilor si valorilor europene, dat fiindca în Tratatul transatlantic, americanii cer ca produsele sa-si piarda apelatiunile de orgine, n-ai sa mai ai "camembert", sau "asiago", sau "brânza de burduf", ai sa ai numai "brânza", si n-ai sa mai ai "Cotnari", sau "Meursault", sau "Feteasca", sau "Pommard", ai sa ai numai "vin". Spalare a creierelor (europene) în toata legea. Orwell, 1984. Cu organisemele modificate genetic devenite ireperabile, ale SUA.
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
Lui Hamurabi
0
Credeti ca este chiar bine ca Islanda poate sa prinda peste ,,cat vor" ?
Publicat Duminică, 28 februarie 2016
+Răspunde
Mihai Pacepa
+1
Lui Hamurabi !. Islanda n-a facut niciodata parte din U.E. 2. Franța este considerată cel mai mare producător agricol dintre țările membre UE. Potrivit unor informații difuzate de Camerele Agricole franceze, realizează aproximativ 20% din totalul produselor agricole de bază din Europa și beneficiază de o cincime din total subvenții UE. Cum o duc fermierii francezi și ce subvenții încasează? Suma medie a subvenției pe suprafață, calculată pe exploatație, include plata pentru înverzire și plata redistributivă. Subvențiile se dau pe exploatație agricolă, cum se preconizează să fie și în România din 2018, în funcție de mărimea exploatației. Cu cât este mai mare ferma, cu atât suma scade: La o exploatație agricolă de 52 ha – 313 euro/ha; 70 ha – 273 euro/ha; 90 ha – 247 euro/ha; 100 ha – 238 euro/ha; 120 ha – 225 euro/ha; 150 ha – 211 euro/ha; 170 ha – 205 euro/ha; 200 ha – 198 euro/ha; 300 ha – 184 euro/ha; 500 ha – 174 euro/ha. O medie a plății pe suprafață, calculată de Ministerul Agriculturii din Franța, este de 132 euro/ha. La această sumă se adaugă plata pentru înverzire, o medie stabilită la nivel național este de 86 euro/ha, și plata redistributivă - 26 euro/ha. Plata redistributivă va crește în anul 2020 la 100 euro/ha. Tinerii agricultori, cu vârste sub 40 de ani, mai încasează 70 euro/ha, un ajutor suplimentar, până la limita de 34 ha. Astfel, un calcul simplu arată că un tânăr fermier francez din sectorul vegetal ar putea să primească o subvenție pe suprafață : 132 euro+86+26+70=314 euro/ha. Nu am luat în seamă sprijinul cuplat acordat pentru diferite culturi. 3. Ati uitat sa comentati dece are Rusia llui Putin interesul ca sa castige alegerile in Franta partidul fascist a lui Lepen
Publicat Duminică, 28 februarie 2016
+Răspunde
Hamurabi
+8
Pacepa nu prea intelegi lucrurile cu cererea si oferta.Cand cineva iti impune tie care de o viata cultivi struguri si faci vin sa nu-l mai vinzi clientilor ca ti-a bagat statul embargo ca nu ai voie ii iei gatul reprezentantului statului pe care tu l-ai pus acolo.Nu toti in Iuropa sunt ca romanii.Islanda era in UE si unii le impuneau cat peste sa prinda si cui sa-l vanda.In 2 luni au renuntat la UE si prind peste cat vor si-l vand cui vor la preturile la care se inteleg cu clientii.Intreaba-l pe Csiocolos Bruxelezu care te conduce de ce e asa de mare diferenta de subventie la hectar intre Franta care il plateste si Romania pe care o fura practic.
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
roman @ Hamurabi
0
Bine spus!
Publicat Duminică, 28 februarie 2016
+Răspunde
Mihai Pacepa
-10
In comunism preturile sunt stabilite de guvern. Pe vremea lui ceasca apareau in Monitorul Oficial. In economia de piata preturile se regleaza singure in functie de cerere si oferta. Daca va veni Lepen la conducerea Frantei sustunuta de Rusia lui Putin atunci vrreau sa-i vad eu pe acesti agricultori nemultumiti...
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
JORJE
+11
UE este guvernata de curvele l,Junker...Embargoul impotriva Rusiei a fost ordonat de sionistii care au cuibul in State.Ii doare-n dos pe asta ,Merkel,si altii ca agricultorii europeni sufere si inclusiv toata economia UE .Rusii sufera si ei dar spre deosebire de Europeni ei au RESURSELE necesare sa produca tot necesarul pt ei si mai au si propria piata de DESFACERE.Orice picior in dos e un pas inainte.Daca Rusii incep sa produca ce pot Europa se va afla in buda.Americanii rad pe din dos de slugarnicia si idiotenia lideriilor UE.Europa cu resursele Rusiei si piata de desfacere ar avea o crestere economica fantastica.Amerlocii nu vor asta de aceea fac tot posibilul sa nu se intample asta.De la finantarea partidelor proamerloce ,stigmatizarea partidelor nationaliste.Presa la mana lor.Lideri politici corupti ajutati sa ajunga la putere........
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Hamurabi
+22
Embargoul americanesc impotriva rusilor se intoarce ca un bumerang impotriva iuropienilor.Numai niste cretini pierd o piata de desfacere de cateva sute de milioane de oameni sa se imbogateasca Biden si Nuland.
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
anka @ Hamurabi
+7
Ce-au gandit si ce-a iesit. Esec total si blocaj pentru coana europa. Noroc ca nu a fost o iarna grea ca unora le-ar fi inghetat ouale in izmene. Holande asta seamana cu un pacalici!
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Oliver
-21
Oameni ingrati. In loc sa-l aprecieze si sa-l respecte pentru ca nu s-a amestecat in probleme de economie si sa strice totul, ei ii huiduiesc.
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Mihai @ Oliver
+14
Sunt puse sa huiduie persoane aflate in partidul lui Sarkozi care,daca nu obtine desemnarea pentru a candida are mari sanse sa intre in puscarie pentru frauda in finantarea campaniei ale in urma cu sapte ani...
Publicat Sâmbătă, 27 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017