×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:43
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Splaiul Dâmboviței - drumul morții
Poveste despre salvare și incompetența autorităților
Foto romaniatv.net
Foto romaniatv.net

Un tânăr, Alexandru Puiu, a sărit în apa rece a Dâmboviţei pentru a salva familia care a plonjat sâmbătă cu maşina în râu. Tânărul a reușit să salveze copilul aflat în mașină. Mama a supraviețuit și ea accidentului, tatăl însă a murit.

"Când am văzut aglomeraţia de maşini, m-a luat un sentiment de groază, moment în care nu am putut să mai stau să gândesc prea mult. Am zis că trebuie să intru, să ajut", a declarat tânărul la România TV.

"Am încercat să sparg geamul maşinii, pe partea cealaltă de unde a fost scoasă femeia. Apa fiind foarte rece, nu puteam să îmi ţin respiraţia când am încercat să mă bag sub maşină. Am forţat uşa maşinii, am reuşit să o deschid. Am rabatat scaunul şi am reuşit să bag mâna să scot copilul. Am adus copilul la mal, m-am întors şi am reuşit să scot şi bărbatul", a mai povestit acesta.

Copilul adus la mal inconștient a fost salvat și de un poliţist care l-a resuscitat până la sosirea ambulanţei.

Accidentul a avut loc sâmbătă în zona Dudești-Vitan.
Cu o zi înainte, o femeie în vârstă de 26 de ani a murit după ce a căzut cu mașina în râul Dâmbovița în zona târgului Vitan.

Sute de soferi, majoritatea locuitori din zonă, au iesit duminică dupa-amiază cu mașinile pe Splaiul Dâmbovitei pentru a trage un semnal de alarmă pentru autorități. Oamenii au cerut ca drumul să fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar in zonele cu pericol de derapaj să fie montați parapeți de beton, transmite Digi 24.

Zeci de accidente au loc în fiecare an pe Splaiul Dâmboviţei. Parapeţii au dispărut în urmă cu mai bine de un an, iar în locul lor au apărut maldăre de gunoaie şi bucăţi de beton.

După ultimele două tragedii, un primar se înghesuie să-și arate interesul pentru zonă.

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță a anunțat că va face, luni, o solicitare către Primăria Municipiului București prin care va cere permisiunea să ia măsuri de siguranță pe zona de splai care intră pe raza Sectorului 3, după ce două mașini au căzut, în ultimele zile, în Dâmbovița.

"Am văzut în presă că PMB aruncă rezolvarea problemei către Apele Române și invers. De aceea, voi face chiar luni o solicitare către PMB, prin care să cer permisiunea să ne putem ocupa noi, Primăria Sectorului 3, să luăm măsuri de siguranță pe zona de splai care intră pe raza Sectorului 3", a scris primarul Negoiță, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că, în contextul în care au avut loc două accidente rutiere, în decurs de 48 de ore, pe Splaiul Dâmboviței, sunt necesare "măsuri urgente".

"Nu putem să ignorăm, pur și simplu, faptul că lipsa gardurilor de protecție a luat șansa la viață a doua persoane! O femeie de 26 de ani și tatăl unui copil de opt ani au murit, la diferență de câteva ore, după ce au plonjat cu mașinile în râu, în zona Târgului Vitan", a mai scris primarul sectorului 3.

Paul DumitrescuPublicat Duminică, 28 februarie 2016
2529
 | 7
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nae girimea
0
@Escu Da!. Autoritatile , sint de acord , sint varza , in general vorbind . Dar in cazul asta ce trebuiau sa faca ? Ceva responsabilitati nu au conducatorii auto ? De ce intotdeauna altul decit cel implicat e de vina ?
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
maximus
+2
Cine a scos gardurile sa le si puna la loc.
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
Lutata @ maximus
+1
Paunii
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
escu
+3
Cu toată compasiunea, dar șoferii ce ocupație aveau în timpul mersului? Totodată, să nu uităm că în zonele protejate cu gard au fost astfel de accidente.
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
viezurele
+1
Cu cat mergeau cei care si-au rupt gatul in raul cu matasea broastei si PET-uri ? Cu 50 ? Asa ca schimbati sintagma "locul mortii" in "condusul iresponsabil al mortii".
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
vasile
+4
este adevarat ca se incalca normele de circulatie dar asta nu scuza pe cei care trebuia sa se ingrijeasca de instalarea unui parapet corespunzator in zona respectiva..dar...merge si asa si uitati va ...cum merge si ..mortu i de vina.
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
Dan
-3
A cercetat cineva care era viteza de deplasare a autoturismelor care au "plonjat" in apa ??? Dle primar, gardurile nu sunt o piedica pentru cei "grabiti"!!! Si-au facut-o cu mana lor!!!!!!!
Publicat Luni, 29 februarie 2016
+Răspunde
Aleodor
-7
Acestea sunt motivele ca bucurestenii sa nu mai vrea nici un partid la conducerea Bucurestiului..Tot mai multi vorbesc de Nicusor Dan.Sigur cei implicati in politica vor zice nu,dar pare ceva nou,un om capabil si care stie ce vrea !
Publicat Duminică, 28 februarie 2016
+Răspunde
marius
-2
Din pacate, aveti dreptate 100%.Felicitari, domnule profesor.
Publicat Duminică, 28 februarie 2016
+Răspunde
Traian
+22
Dar despre romii carev au furat parapetele metalice, nimic?
Publicat Duminică, 28 februarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017