×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:45
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ministrul Agriculturii
Bacteria E-coli, descoperită în brânza de vaci

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, că bacteria E.coli, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost depistată în brânza de vaci de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș.

"În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală", a explicat Irimescu.

Produsele Brădet sunt comercializate la hipermarketurile Auchan Pitești și București. Acest lucru este confirmat chiar de către producătorul de lactate pe pagina sa de Facebook.

Inspectorii veterinari au anunțat la rândul lor că au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății, potrivit rezultatelor parțiale anunțate luni de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

"Dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltată din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău). De asemenea, au fost descoperite și la probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș", se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Eugenia SolomonPublicat Luni, 29 februarie 2016
3853
 | 6
 | 29
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Pier Achim
+1
Dute ma ca tu ai cautat pesticide la firmele straine si acuma ai gasit in 25 kg de banza romaneasca neambalata (deci putea sa o infecteze orice agent sub acoperire al unei alte firme, sau guvern ) . Mi-ar placea sa cred ca esi doar prost dar paremise ca reprezinti pe altii . editat
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Adrian
-2
De asta ne tot bate-ti la cap sa cumparam produse rumanesti? Ca sa va vinde-ti voi rahaturile? Dupa ce ca au preturi mai mari decat produsele din UE, ne mai si imbolnaviti cu ele. Ar trebui sa nu mai vedem pe rafturi produse rumanesti, ca stim cum lucreaza rumanii. Pacat se gaseste cate un parlamentar care inventeaza tot felul de matrapazlacuri, doar ca sa-i ajute pe producatorii rumani. Si uite ce ne baga pe gat. Spalati-va pe cap cu produsele voastre rumanesti !!!!!!!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
maria
+2
Autoritățile manipulează din nou. DSV Argeș:"Lactate Brădetu a făcut brânza de vaci la care noi am găsit eColi, pe 22 FEBRUARIE." Bebelușii au murit pe 4, 15 și 16 februarie. Brânza s-a produs pe 22 februarie, deci după ce bebelușii au murit. UPDATE: 29 februarie 2016, seara : BOMBA SERII care demontează MANIPULAREA și confirmă tot ce am povestit mai jos: Daniel Lupu - șef DSV Argeș în direct la B1 TV: "Lactate Brădetu a făcut brânza de vaci la care noi am găsit eColi pe 22 FEBRUARIE." - a spus Lupu "Nu e tulpina care a îmbolnăvit copiii" N.Red. Bebelușii au murit pe 4 februarie, 15 februarie și 16 februarie. Brânza s-a produs pe 22 februarie, deci după ce bebelușii au murit. N.Red. Mai mult: Ce tip de eColi s-a găsit? Nu cumva unul inofensiv? N.Red. Și mai mult: copii nu s-au îmbolnăvit de la eColi. Nu s-a găsit nici toxina și nici eColi ucigașă la bebelușii morți. Nota redacției. Comunicatul ANSVA şi al Ministrului Agriculturii e o Violentare a logicii și a bunului simț, nu prin conțunutul său ci prin MANIPULAREA PE CARE O FACE. ANSVA: "Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare” - se arată în comunicatul ANSVSA. Iată lista de întrebări la care Guvernul Soroș și trepădușii lui propagandistici care mint, de mai bine de o lună, trebuie să răspundă. 1. Care e tipul de bacterie eColi care s-a găsit în brânza de vaci de la Lactate Brădetu și în carnea de pui din "ograda proprie" din județul Bacău? De ce comunicatul ANSVA n-a spus nimic despre tipul de eColi găsit? Așa cum am mai spus bacteriile eColi sunt numeroase ca tipuri și DOAR UNELE dintre ele, foarte puține, sunt "ucigaşe" şi generatoare de boli. 2. Nu cumva tipul de eColi găsit, nu a fost specificat pentru că era un tip ino
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Santa Klaus
0
Chestia e la mintea prostului. "trebuie sa fie logic un produs lactat". Asa este , cel mai de suspectat sunt lactatele. Insa avand in vedere mizeria enorma in care traieste romanul, apele si aerul infecte, alimentele in general contrafacute sau alterate, despre care citesti mai zilnic cum sunt confiscate cu tonele. Pai undeva aceste imbecilitati se razbuna. Undeva iese cuiul. Ca un adult face diferite forme de cancer,.. e, si-a trit traiul. Insa sa nu reactionezi cand deja aceleasi boli le gasesti la copii, la sugari,... cata impotenta si imbecilitate demonstreaza ??
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
sss
+2
Sekurist nesimtit!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
anka @ sss
+1
Mincinosul asta ne ia de fraieri. Pai ce legatura are branza cu boala acestor bebelusi. Ce fac "specialistii" ue? Au venit sa vada daca mai misca cineva?
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Evrika
+5
Fratilor!!In produsele lactate"autohtone" e plin de bacterii..dar pe acelea fabricate din zoaie cu etiketa ,au indraznit sa le caute??De unde a picat E-coli patogen?Din stratosfera?Aceasta bacterie miraculoasa e cunoscuta de zeci de ani, cum de s-a activat doar acuma?Si, totusi n-a mai ars niciun cotet, n-a mai iesit ongul in strada, nicio DEMISIE.....ghini ioane
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
sss
+2
Ce mecla de sekurist are asta!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Marin
+5
Se poate intampla si asta : tehnocratii scuipa in ochi profesionistii - pentru a nu deschide gura sa spuna ADEVARUL unui popor pe care se fac EXPERIMENTE . Din ratiuni "de stat" sau "de mafii internationale" ? Nu as spune ca politrucii unor asa zise partide politice ar avea un comportament DEMN in asemenea situatii si ar dezvalui adevarul , dar ne intrabam cui apartin "TEHNOCRATII" ?
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
vertical
+6
!!!!!!!! Ati mai repurtat o victorie. Ati inchis afacerea la doi romani. Ce vajnici sunteti in lupta cu bacteria E coli. Nesimtitilor voi nu reprezentati vointa poporului. Santeti niste scarta-scarta pe hartie, tucalarii lui Junnkers. Plecati si nu mai spurcati pamantul romanesc cu tampeniile voastre!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Codin
+6
Minciuni cât EVERESTUL !!!!!!!!!!!!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017