×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 19:11
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Criza refugiaţilor este mondială
John Kerry
John Kerry

Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat luni că actuala criză a refugiaților cu care se confruntă Uniunea Europeană este de ordin "mondial", și nu doar de dimensiune "regională" pentru țările din Europa și Orientul Mijlociu, relatează AFP.


"Statele Unite consideră că criza refugiaților este mondială (...) Nu este doar o provocare regională (...) Este un test pentru noi toți", a declarat John Kerry în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.


Șeful diplomației de la Washington a recunoscut că "Iordania, Libanul și Turcia sunt primele care resimt impactul" afluxul de refugiați sirieni, pentru că oferă adăpost de peste patru ani milioanelor de persoane care au fugit din fața conflictului care le devastează țara, transmite sursa citată.
"Este însă o provocare mondială și nu este problema altcuiva", a insistat demnitarul american care acționează de câteva luni pentru o reglementare diplomatică a războiului din Siria, în special negociind împreună cu Rusia un acord de încetare a focului, intrat sâmbătă în vigoare în Siria, precum și transportul de ajutoare umanitare de către ONU către zeci de mii de sirieni.

(R.C.)Publicat Marţi, 01 martie 2016
2333
 | 5
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Conu Leonida fata cu reactiunea
+1
Pai daca " criza " refugiatilor este mondiala, luati domnule secretar de stat cateva milioane , ca incap in tara dumneavoastra.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Mircea Popescu
+1
Pe 9 Septembrie 2015, publicam pe blogul "Diaspora si Reintregirea", articolul "Solidaritatea Globală" in cadrul ciclului "INVAZIA". L-am retransmis si unor personalitati politice din Romania, dar si americane. Vad ca romanii tac ca pestii, in timp ce americanii reactioneaza. Si este vorba de o problema care afecteaza Romania si Europa mai mult decat America.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
John Kenny
+1
Dragi migranti, maika Rasia si tatuku vostru Putin va asteapta cu bratele deschise. E loc destul pt toti cei din arabia saudita, irak, siria, liban etc in Siberia si Iakutia. Iar cine mai vrea sa castige un ban in plus poate lucra in Kazahstan, Kirkizstan, Uzbekistan, Turkmenistan etc, tari imense, cu populatie foarte Putina, de langa voi si pt care nu va costa nik transportul!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Geo Politicu
+1
sunt tari in lume formate din anada ,Noua Zeelanda, Mexic,Israel si un continent intreg ,America Latina !Astea pot prelua,urmandu-si destinul, populatiile Siriei,Libiei,Somaliei, Afganistanului ,Iraqului,Etiopiei, etc fara probleme!
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
eu solo
+4
sa rezolve problema englezii si ricanii,,ei sunt capu raului
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Jorge
+3
Jorj @ Conu Leonida Fata cu Reactiunea..... Citeste comentariu lu Amy fraiere
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea
-2
Mutti, asta nu este frumos, i-ai chemat la tine la Germania si acum ii arunci in Ioropa?? Pai nu esti Mutti al tutulor " refugiatilor? EvR.International Autor Dodo Romniceanu. Cancelarul german Angela Merkel: “Trebuie să ţinem graniţele deschise. Europa poate găzdui un milion de sirieni” Autorităţile de la Atena anunţau zilele trecute că cel puţin 22.000 de migranţi au ajuns pe teritoriul elen în ultima săptămână şi că numărul acestora poate ajunge şi la 70.000 pe parcursul lunii martie. Situaţia ar putea scăpa de sub control dacă Grecia nu va fi ajutată să depăşească situaţia dificilă în care se află. Turcia a anunţat că va menţine o politică a porţilor deschise pentru “fraţii sirieni”, chiar dacă pe teritoriul său sunt 2,7 milioane de refugiaţi sirieni, a anunţat chiar premierul de la Ankara.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Amy
+13
Cum sa nu, vaaaaaai ce cumsecade sunteti jigodii putolente. Ati facut primaveri arabe ati ucis milioane de copii si batrani populatia civila, le ati luat petrolul gratis si acum inundati EU cu emigrantii carora le ati bombardat casele si i-ati lasat in camp. Syctir !
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Zoe
+14
Adica vrea sa spuna ca mondialii au distrus si bombardat tarile din noardul Africii, Irak, Siria, Afganistan? Noi stiam ca nu mondialii ci americanii au demolat aceste tari pentru a le fura resursele.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
stefan @ Zoe
0
" tarile din noardul Africii " - care sunt alea, ca m-ai pierdut... :))))
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Stevenson@Stefan @ Zoe
+2
De Libia ai auzit? Aia au fost bombardati direct si pe intrecute. Alte tari destabilizate din Nordul Africii sunt Egiptul si Tunisia. Gata gata era sa intre si Marocul in joc, dar a negociat regele si s-a amanat democratizarea Marocului.
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Tudor
+11
Va fi mondiala atunci cand se vor rostogoli si peste America valurile de oropsiti pe care tot America i-a dislocat .
Publicat Marţi, 01 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017