×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 04:40
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Previziuni sumbre ale fostului șef al Federal Reserve
Alan Greenspan, despre economia SUA: ”Am dat de belea”

Economia mondială nu a intrat bine în anul 2016. În presa financiară americană cel mai întâlnit titlu este ”Nu va fi ca în 2008”, o încercare concertată a analiștilor, inclusiv a ”profetului crizei”, Nouriel Roubini, de a liniști investitorii, de a calma ”piețele”.

Care este opinia lui Alan Greenspan, cel care a condus Federal Reserve din SUA din 1987 până în 2006, cu puțin înainte de criza financiară? Potrivit Bloomberg, Greenspan, unul dintre oficialii americani care au avut o contribuție importantă la bulele create înainte de 2008, nu împărtășește calmul colegilor săi de breasla. El a criticat politica dobânzilor negative ce a început să fie adoptată de băncile centrale și considera ca Beijingul nu are nicio sansa de a menține creșterea economică planificată de 7%. Mai mult, China a ajuns la o limită a productivității, iar acest lucru îi va încetini economia.

Alan Greenspan este îngrijorat și de evoluția economiei americane. ”Am dat de belea în primul rând pentru ca productivitatea este zero... Investițiile sunt cu mult sub medie. De ce? Pentru că oamenii de afaceri sunt foarte nesiguiri în privința viitorului”.

Fostul șef al băncii bancherilor, Federal Reserve, consideră că reforma sistemului bancar american prin legea Franck-Dodd, în 2010, nu ajută la mare lucru în momentul de față. ”Aceste reguli au vizat modificări ce privesc problemele din 2008 sau care au dus la problemele din 2008. Și nu au reușit să facă asta. ”Prea mare pentru a falimenta”
era o problema mare atunci și este și acum. Nicio prevedere din legea Frank-Dodd nu abordează această problemă”, spune Greenspan.

În cele din urmă, fostul sef al Federal Reserve declară că nu poate privi cu optimism înainte. ”Nu mai sunt optimist de ceva vreme. Și nu voi fi până când nu vom încheia programele sociale. Nimeni nu vrea să se atingă de ele. Iar asta nu permite investițiile de capital, nu permite creșterea productivității si nu permite dezvoltarea nivelului de trai”.

Călin MarchieviciPublicat Miercuri, 02 martie 2016
3102
 | 0
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
florins
+6
Acest bosorog ingrijorat este unul din cei care au produs criza financiara din 2008! Promisiunea lui Obama de a scapa de aceste hiene(Hank Paulson- mascariciul care a fortat Congresul sa dea un cec in alb bancilor pe vremea lui WW Bush, Ben Bernanke, Paul Wolfowitz, Rockefeller , Rothschild etc) a durat putin; dupa putin timp au revenit la posturile ocupate inainte si acum iar trag sforile!
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
7.4
+5
Programele sociale impiedica reducerea taxelor companiilor americane? Programele sociale impiedica repatrierea miliardelor din afara tarii? Programele sociale impiedica tot felul de merge-uri cu companii din afara pentru a evita taxele? Programele sociale impiedica cresterea productivitatii ? Ne lipsesc niste bani? Ok de vina sunt astia amarati.
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
SaakasBilly
+12
Imperiul rican iesit ca un mugure otravitor din inperiul anglo-saxon cu injectie cerebrala de gandire cazara,e cel mai mare si mai malefic imperiu din istoria omenirii care pentru prima oara de cand exista asa zisa "civilizatie umana" a impanzit planeta cu baze militare si vrea sa-i subjuge toate popoarele si toate entitatile statale printr-o varietate infinita de mijloace !! Asta cere in schimb resurse,care printr-o varietate infinita de mijloace curvesti si malefice sunt supte de la toti cu care intra ei in contact !! Ok !! Acum situatia e ca alea cateva entitati statale pe care inca nu au reusit sa le cucereasca militar sau subversiv prin mijloace sconcsoase,sunt cele cu intindere mare si cea mai mare densitate de populatie de pe planeta,asa ca reprezinta cam jumatate din populatzia totala a planetei si dezvoltarea lor e dinamica,chiar si in sfera tehnologiilor !! O noaua cursa a inarmarii va avea in prim plan china sustinuta puternic de rusia,iar imperiul rican si-a atins deja limitele !! Solutia e falimentarea chinei ,dar asta oricum va lovi si economia mondiala cu care e strans conectata!! Ma tem insa ca doar o incetinire a economiei chinei nu ajunge,si se pare ca imperiul malefic rican nu poate mai mult !! Nu mai poate !! I-ar trebui mult mai multe trupe,mult mai multe baze militare,mult mai multe portavioane ,dar privind doar spre industria spatziala ,incepe sa capoteze,sa dea inapoi !! Faptul ca face sconcsoase rusilor sau chinejilor nu poate sa-i convinga pe aia ca imperiul rican nu se pregateste de colaps !! Comportamentul de golan care jigneste pe toata lumea e valabil poate doar in cazu' poporeanului dar nu si a institutziilor rusesti sau chinezesti abilitate cu strangerea de informatzii !! Eu cred ca in secolul 21 informatia nu mai e doar apanajul exclusiv al imperiului malefic rican ,si cu toate ca ei mint permanent, cum de altfel au facut-o in toata existenta lor ,realitatea e alta,si nu e in favoarea lor !!
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
Jder
+11
Sa-si ia tiparnita de la FedReserve ,investitiile de capital,programele sociale ,legile cu dedicatie si sa se mute cu ele in Lumea de Dincolo ,ca sa privim si noi cu optimism,inainte...
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
BulaB
+4
Federal Reserve este PRIVATA 100% d-le C.M., nu apartine guvernului.
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
sss
+6
Pai asta trebuia sa fie t la rechini,.....,iar el isi da cu parerea?
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
just
+22
nu ai vrea ca oamenii sa rabde foame? Programe de dezvoltare erau dar voua va trebuie ARMAMENT.Dece nu ginditi in pace?Oprim toate cheltuielile militare.Le canalizam spre impaduriri,spre salbe de lacuri in deserturi,spre cercetari agricole. Voi credeti ca noi nu stim ca cei mai buni cercetatori din lume sunt cei angajati de UCIGASII din sistemele militare?Dece sa nu-i foloseasca omenirea in scopuri pasnice?
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
John
+13
Dobinzile negative sunt ca si cresterile negative. E o folosire abuziva de termeni. Adica, vezi Doamne, scaderea e tot in fel de crestere, doar ca e negativa.
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017