×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 13:55
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Pentagonul le cere hackerilor să-l atace

Departamentul american al Apărării îi invită pe așii informaticii să-i atace sistemele de securitate, totul însă în cadrul unui concurs numit ”Hack the Pentagon”. Concursul se adresează experților de americani, iar aceștia vor trebui anterior înregistrați și verificați. Asemenea experimente au fost puse la cale deja de către marile companii americane care au dorit să-și testeze bine și ieftin sistemele de securitate cibernetică.

Obiectivul unui asemenea program este identificarea breșelor cibernetice și remedierea problemelor înainte ca un adevărat hacker să atace. Pentagonul se așteaptă ca la acest concurs să se înscrie câteva mii de participanți, scrie Reuters.

Inițiativa este coordonată de Serviciul Digital al Apărării, creat în urmă cu un an cu scopul de a recruta experți în informatică pentru misiuni de scurtă durată. Directorul acestui serviciu, Chris Lynch, este un fost angajat al companiei Microsoft. El este cel care a spus presei că mulți dintre programatorii de la Google și alte companii mari au efectuat câte un mic stagiu la Pentagon.

Călin MarchieviciPublicat Miercuri, 02 martie 2016
2223
 | 0
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Crocodilul
+1
Ce nu am sa inteleg niciodata pentru ce se bat astia unii cu altii frate. Planeta e una singura si morti copti trebuie sa traim si sa murim aici. De societatea sclavagista tot nu am resusit sa trecem. Oricum a da-o sau am invirti-o tot in acelasi sclavagism ne balcarim de mii de ani. Se cheltuies resurse umane si financiare ca sa nu realizam nimic sau sa stam tot pe loc. De ce oare e atita prostie in capul omenirii nu am inteles.
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
Pardalian Bengosu
+3
Putem "ataca" si la buzunare ?
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
Basil
+1
wiki/Hacker "Un hacker este un expert în informatică, care se ocupă cu studiul în profunzime al programelor informatice (sisteme de operare, aplicaţii), adesea folosind tehnici de inginerie inversă (demontare), cu scopul de a obţine cunoştinţe care nu sunt accesibile publicului larg. Cei ce folosesc aceste cunoştinţe în scopuri ilegale, pentru a compromite securitatea sistemelor informatice sau a aplicaţiilor, sunt de fapt crackeri (spărgători), însă în percepţia publicului (formată de obicei de mass-media) noţiunile de hacker şi cracker adesea se confundă." Adica nu stiti despre ce vorbiti.
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
SaakasBilly
+6
Din moment ce sunt inregistrati si verificati ,nu mai sunt "hakeri" !! Aia care se vor prezenta vor fi fomisti ahtiati dupa un loc de munca bun la o firma de prestigiu sau chiar la stat !! Hakerii sunt cu totul altceva,adeca cei neinregistratzi si neverificani ,si nelapushcarie !! Cate prosti vorbesc ricanii astia dom'le ,si cate rahate fara insemnatate bagati voi in loc de stiri adevarate !! Acolo daca vor fi atacuri ,vor fi din partea departamentelor informatice ale altor state ,cam cum fac in mod constant ricanii cu departamentele lor special create pentru atacuri teroriste ,si nu numai in acest domeniu ,ci in foarte multe altele !!!
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
ANAF Uramatii (Not Dr. Love...)
+1
Pana acum, imi imaginam (oarecum...) ca securistii si militarii amerloci sunt 100% ratiune si inteligentza, genetic procreati, crescuti si destinati ca atare, fiintze dumnezeiesti, exact asa cum ii vedem prin filmele produse la greu de Hollywood (alea penibile, de genul 'cu pumnul prin ecran'...) si sponsorizate, tot la greu, de establishmentul militaro-securist al US... Aceasta... "competitie" lansata de Pentagon... in caz ca info este corecta, imi arunca in aer orice iluzii as fi avut despre "responsabilitatea" acestor administratii, institutii si indivizi, care se revendica drept "jandarmul mondial" si ... aparatorul suprem al "statului de drept" (... sau "dreptzi"... whatever... e greu sa traduci perfect esenta unor asemenea mesaje...). Prostia este enorma (imbecilitate...) si ar trebui sa doara, SA DOARA RAU, rau de tot... Mica lor mare "problema"va fi ca toti cei care pot face asa ceva nu se vor lasa in niciun caz "anterior înregistrați și verificați". Deci?... Administratia US pune unul sau mai multi politruci dobitoci (dar 'instelati' corespunzator) sa "gestioneze" problemele de securitate informatica vitale US si, nu vitale doar lor, ci intregului glob pamantesc. In timp ce McAfee, specialist cu recunoastere maxima in domeniul securitatii IT (sper ca nu sunt singurul care a vazut reportajul pe CNN in aceasta seara), le garanteaza ca orice masura noua de securizare IT poate fi "sparta" de hackeri in doar 1-2 saptamani ???... Despre ce anume vorbim ???... Despre PROGRES, cumva ?... (@Sorin... & ambasada)
Publicat Miercuri, 02 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017