×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 04:06
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Autoritatea Electorală Permanentă
Care este numărul alegătorilor din Registrul electoral
AEP: Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este cu 3.107 mai mulți față de ultima informare publică
AEP: Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este cu 3.107 mai mulți față de ultima informare publică

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 2 martie este de 18.275.109, cu 3.107 mai mulți față de ultima informare publică realizată de AEP pe această temă, pe 3 februarie, transmite AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Autorității, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale. Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

Julieta TârnovanPublicat Joi, 03 martie 2016
4827
 | 0
 | 27
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Floriolf
0
Cum ? suntem tot 22 de milioane? Pai daca la acestea 18275 109 adaugam copii de sub 18 ani care sunt 3 600000 = 19 875 000 ceea ce este falas . Asa l-ati scapat pe Basescu de demisie cu minciuni si liste false. Cand aveti de gand sa actualizati aceasta lista?
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Dorian @ Floriolf
0
O MARE MINCIUNA !!!
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Dana
-1
nu inteleg de ce serviciile de stare civila nu au acces la aceste date, pentru a putea semnala operational decesele (in timp real) - pt ce s-au dat banii pentru programele informatice daca interventii atit de simple nu pot fi efectuate? cine impiedica o evidenta in timp real? sau - cine nu-i capabil s-o gindeasca, pt ca, posibil este; parca traim intr-o lume paralela cu civilizatia!
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
db @ Dana
+2
Alea au, sau, sa fim mai precisi, BEC are acces la datele compilate de primarii, prin registrele de stare civila, in timp real. DAAAAAR, nu toti cetatenii romani care decedeaza sunt inscrisi in registru starii civile, dupa cum nici toate nasterile nu sunt inscrise. Surpriza? n-ar trebui! cei din familiile sarace nu-si declara noii-nascuti de zeci de ani, la randul lor, cand acesti copii cresc si fac copii, nu-si pot declara copiii, ca n-au ei acte. Sunt peste 100000 de oameni in Romania care n-au acte de stare civila, ei nu exista scriptic nicaieri inscrisi, nu fac scoala, legal nu exista. Si daca fac infractiuni, nu pot fi condamnati, ca n-au acte! Pe legislatia actuala, cei care n-au acte ar trebui sa cheltuie peste 1000 de euro ca sa-si obtina acte de identitate. Procedura e si lunga si incalcita si cu multe drumuri, pe la tot felul de autoritati. In ceea ce priveste decesele, cei care decedeaza inafara tarii dar familiile n-au solicitat repatrierea decedatului pentru inhumare, nu pot inscrie cu una, cu doua decesul in registrul starii civile, ci numai dupa o gramada de demersuri si alea costisitoare, pe care trebuie sa le faca familia decedatului. Daca nu e rost de mostenire mai consistenta, nici interes nu e, asa ca aia raman sa "traiasca vesnic" in scripte.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
c.g.
+6
Minciuna asta este itretinuta pentru ca la Bruxelles in Parlmentul lu' Europa sa fie mai multe locuri pentru ROMANIA, deoarece functia asta este platita bine cu multe lovele in euro, toti stim de coscaria asta damboviteana ... ! Presedintele ROMANIEI, Premierul ROMANIEI, ar trebui sa ceara ADEVARUL ... in cazul numarului de votanti din ROMANIA ! Stop minciunilor ... !
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
iancu de la Hunedoara
+6
Aceasta lista este absurda! Daca adaugam populatia nescolara si scolara pina la 18 ani, ajungem la concluzia ca populatia Romaniei este de 22 milioane! Ori recensamantul din 2012 a spus altceva! Cifra corecta ar fi de cca 20 milioane poipulatie si cc16,5 votanti! De unde apare diferenta? De la conceptia proasta ca toti cei nascuti in Romania, mai si traiesc in Romania, iar cei decedati departe de tara, nu au mai fost radiati! Este o lista de la Evidenta populatiei si basta!Sigur, unii primari vor populatie multa, nu pentru alegatori, aici rezolva cu citi sunt, ci pentru gradul de salarizare si personal, care este in functie de populatie! S-a inteles?
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
E vina romanilor plecati
+3
Cred ca e mai putin vina autoritatilor, cat a romanilor plecati din tara care si-au pastrat domiciliul sau resedinta in tara din diverse considerente mercantile, desi nu mai traiesc aici. Autoritatile ar incalca legea daca i-ar scoate de pe liste fara voia lor. Din motivul asta gasesc ipocrita reactia romanilor plecati care invinuiesc Romania ca nu le creeaza suficiente sectii de votare in strainatate: de unde sa stie autoritatile cati sunt, daca ei nu se inregistraza?!
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
db @ E vina romanilor plecati
+4
N-au o obligatie legala s-o faca, de aceea, majoritatea nici n-o fac. Unii au aici case si chiar familia. Afara au rezidenta, aici au domiciliul.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
VOX POPULLI
+13
madame patru trebuie cercetata pt fals in declaratii, abuz in serviciu, deturnarea refendumului si alegerilor. vezi ca au murit peste 3 milioane in 26 de ani si-i lasi sa voteze, s-au nascut vreo 2 milioane si au sub 18 ani, au plecat peste mari si tari 3 milioane, din care voteaza 300 de mii, iar tu umfli listele la aspiratorul de a. INS CE SPUNE? YOT TEHNOCRATI??
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Alcibiade.
+12
Cui foloseste aceasta golanie nationala ?. Dupa ce evidenta populatiei a trecut de la militie la primarii in evidenta populatiei din Romania este o uriasa dezordine si neorinduiala. Cine poate pune capat acestei golanii nationale ?!. Sa fim oare blestemati ca in tara asta toate lucrurile sa mearga numai cu fundul in sus...?!
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Un cititor @ Alcibiade.
+10
Aceasta mizerie este provocata de faptul ca multe hotarari de la Bruxelles sunt raportate la populatie : fondri europene , nr. de deputatii ,locuri in comisii , in Parlamentul European ,etc. Si noi , pentru a parea mai " mari " decat suntem si neavand alte posibilitati ( si argumente ) umflam cifrele cu populatia - chiar daca asta ne impiedica sa schimbam un Presedinte sau ne afecteaza indicatori esentiali de comparatie cu nivelu de dezvoltare al altor state . Traim , ca si in comunism , intr-o permanenta minciuna .
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Nelu
+13
Cred ca nu stie nimeni sa ne spuna care e numarul real al votantilor din Romania. Cineva de la AEP spunea odata ca institutia se bazeaza pe niste date preluate de la Evidenta populatiei prin 2013. Acele date sint - ZICE-SE - actualizate permanent de primarii, inregistrate decese, transferuri din / in alte localitati etc. Nu stiu daca si cum se actualizeaza plecarile in strainatate. Daca acele date initiale nu au fost de incredere, cum spunea chestorul Manoliu in 2012 ? Cred ca de aceea numarul de votanti din evidenta AEP este umflat (cu pompa, nu cu trompa, vorba regretatului Toma Caragiu).
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
db @ Nelu
+6
Nu se actualizeaza plecarile in strainatate pentru ca nu sunt comunicate oficial decat in cazul in care "romanul" nostru pleaca intr-o tara in care are limitari fiscale care-i cer sa aiba documente oficiale ca nu mai e rezident in Romania - SUA, Canada, de ex. Toti cei care pleaca in UE n-au astfel de limitari, asa ca ei nu anunta oficial rezidenta in alta tara si apar ca fiind prezenti in tara, la ultimul domiciliu inscris in buletin.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Flavius
+9
Nu crede nimeni. Asa am aflat ca 5,2 milioane de romani nu inseamna jumatate plus unu din numarul alegatorilor prezenti la vot.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
stefan
+11
Ca de obicei, o mare varza - La recensamant am iesit aprox. 20 milioane. - nu se stie sigur daca cei 4 milioane de afara sunt inclusi in cei 20 de mil. Daca da, atunci de unde 18,27 mil de votanti ?? Daca nu sunt inclusi, atunci te intrebi cum a fost facut recensamantul... sau, vor spune autoritatile ca nu recensamantul e baza, ci cate CNP-uri au la politie inregistrate / si iar te intrebi - sunt doua chestii paralele ?? Adica, avem 2 tari, nu una ??? Cred ca genul asta de varza ar trebui inregistrat la OSIM - cu numele VARZA ROMANEASCA - nu creste decat intre granitele tarii noastre - nu incercati pe afara ca nu se prinde, nu tine solul. :))
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017