×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 03:57
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Apel către imigranții ilegali
Un strigăt de la Bruxelles: ”Nu veniți în Europa. E inutil”

Președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, s-a întâlnit joi cu premierul Greciei, Alexis Tsipras, pentru a discuta despre criza imigranților în care Grecia se scufundă pe zi ce trece. La finalul întâlnirii de la Atena, Tusk a lansat un avertisment pentru imigranții economici și cei ilegali care se îndreaptă spre Europa.

”Nu veniți în Europa. Nu-i credeți pe traficanți. Nu vă riscați viețile și banii. Este inutil”, a spus Tusk. Pe de altă parte, președintele CE a cerut statelor UE să nu ia măsuri unilaterale în această criză a imigratiei. Tusk urmează să se deplaseze joi și în Turcia, pentru discutii cu autoritățile de la Ankara în vederea ajungerii la un acord pentru limitarea fluxului de imigranți.

În acest monent sunt 25.000 de imigranți care rătăcesc pe cuprinsul Greciei în speranța că vor reuși să găsească o rută către Vest. Situația s-a agravat după ce Macedonia a închis frontiera cu Grecia, aceasta după ce alte țări balcanice și Austria au decis să restricționeze tranzitul imigranților și să accepte doar irakieni și sirieni, nu și cetățeni din alte state, considerați imigranți economici. Situația este și mai gravă în insulele grecești. Doar pe insula Lesbos au ajuns de la începutul anului 75.000 de refugiați veniti din Turcia. UE dorește să reducă numărul intrărilor in Grecia la sub 1.000 pe zi.

Comisia Europeană a anunțat că va oferi Greciei 700 de milioane de euro în perioada 2016-2018 sub formă de ajutoare umanitare, pentru gestionarea crizei imigranților. Atena a cerut însă 500 de milioane de euro doar pentru a gestiona situația din acest moment. Organizația Internațională pentru Migrație a anunțat că în Europa au intrat în acest an 130.000 de imigranți care au venit pe mare, iar pe uscat alți 1.545.

Donald Tusk a început în această săptămână un turneu prin țările central-europene și în Balcani. În plus, el a promis ”sprijin financiar substanțial” pentru țările ce se învecinează cu Siria și Irakul, cu condiția ca acestea să găzduiască cât mai mulți imigranți. ”Ne așteptăm însă și la un angajament mai mare din partea partenerilor noștri, ca o precondiție absolut necesară pentru evitarea unui dezastru umanitar. Aceasta va fi tema discuțiilor mele din Turcia, joi și vineri”, s spus Tusk.

În timp ce Donald Tusk discuta cu premierul Greciei, la Amiens, în Franta, se pregătea întâlnirea dintre premierul britanic David Cameron și președintele Francois Hollande. Tema centrală este tot imigratia, mai precis condițiile din ”jungla de la Calais”, acolo unde mii de imigranți așteaptă să treacă Canalul Mânecii către Marea Britanie. Ministrul francez al Economiei a ajuns la concluzia că această criză poate fi folosita pentru a transmite încă un avertisment britanicilor – dacă vor vota pentru ieșirea din UE la referendumul din iunie, Franța ar putea decide să-i lase pe imigranți să plece spe Marea Britanie fără niciun fel de verificări.

Călin MarchieviciPublicat Joi, 03 martie 2016
3533
 | 6
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Czestochowa
+2
SOBOLANU@ Ma bucura cuvintele DVS despre -polonez- si eu nadajduiesc ca stie ce face .
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Czestochowa
+2
SOBOLANU@ Ma bucura cuvintele DVS despre -polonez- si eu nadajduiesc ca stie ce face .
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
obiectiva
+2
eu zic sa ramana fiecare in tara lui, sa LUPTE......astia nu fac decat sa usureze munca IS.RA.HELL, sa elibereze de bunavoie teritoriile, stat e.v.r.e.u care vrea sa faca un IMPERIU al sau din IRAK, SIRIA, si ce se mai poate !!!!!!! de aceea se opune si IRANUL.........
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Z
+4
Selectia ar trebui facuta mult mai nuantat. Nu trebuiesc admisi ca refugiati decat femeile cu copii minori si minori insotiti de parinti. Barbatii peste 20 de ani sa lupte alaturi de armatele nationale pentru apararea tarilor lor de barbaria ISIS. Trupele straine nu pot intrveni la sol, dar trupele nationale au si dreptul si mai ales cunosc terenul si populatia.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+3
STIE POLONEZUL CE VORBESTE NU E UN TIP CU CARE SA FACI GLUME !!!!!
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
jorje
+11
Degeaba striga asta daca sluga sinosta Merkel si Junker ii invita si nu iau masuri.In doua saptamani se pot lua masuri sa nu mai intre un SINGUR invadador.Dar nu se vrea.Ordinul de peste balta trebuie respectat.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
lunetistu
+9
Degeaba striga Tusk , chiar daca-i educat in doctrina neo-cona , nu mai conteaza azi . Azi conteaza doar strigatul coanei Merkel restul se aliniaza , iar ea a zis : veniti cit mai multi , gutu-va-n tag , vorba lui Buzdugan . .
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Stan Ion
+24
Apropo de "refugiati" (invadatorii criminali ai islamului): Asadar Romania este prima care primeste de azi,cota de jefuitori,fiind acum o insula a imbecilitatii intr o mare de state Est-Europene care refuza acest statut rusinos. Deci iarasi Romania face figura aparte fata de ceilalti din jur,acceptind de buna voie statutul de tara cu conducatori care se tarasc in fata pretentiilor nerusinate ale Westului. Presedintele si ceilalti care-l sustin ,n-au pierdut ocazia de a se arata asa cum sint :niste lingai fara coloana vertebrala. R U S I N E !!
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Hadrian @ Stan Ion
+13
- Cand Ponta a anuntat in octombrie ca a convenit cu omologii sai din Bulgaria si Serbia, ca in cazul impunerii restrictiilor de imigrare in Austria si Germania sa procedeze si ei conjugat, sc...nii de Merkel si Junkers au considerat-o ultima picatura, "au luat foc" si n-au mai avut odihna pana n-au dat chiar foc cu johannis in Romania- Colectiv si schimbarea guvernului Ponta cu cilosii de la Bruxelles si Berlin. A ramas Bulgaria....
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
jorje @ Stan Ion
+14
Pt ca Romania e condusa e niste curve mizerabile si cele mai slugarnice jigodii din istoria acestei natii.Aceste bestii incalca insasi Constitutia tarii doar sa isi multumeasca stapanii pe care-i pupa pe toate partiile.,
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Seicul de Bruxelles
-4
Dragi migranti, maika Rasia si tatuku vostru Putin va asteapta cu bratele deschise. E loc destul pt toti cei din arabia saudita, irak, siria, liban etc in Siberia si Iakutia. Iar cine mai vrea sa castige un ban in plus poate lucra in Kazahstan, Kirkizstan, Uzbekistan, Turkmenistan etc, tari imense, cu populatie foarte Putina, de langa voi si pt care nu va costa nik transportul!
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
jorje @ Seicul de Bruxelles
+9
Tu crezi ca Rusia ii condusa de niste tradatori si slugarnici mizerabili?
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Kon Trast
+16
Până una-alta noi ne dăm cu părerea şi analizăm prin prisma unei logici elementare. Că nu poţi îndesa într-o damigeană de 50 de litri la nesfârşit. Dă pe dinafară! Asta ar trebui să stie şi cei ce vin dar mai cu seamă cei de-aici. Dacă "diluviul" continuă,înseamnă că e ceva ce nouă ne scapă.
Publicat Joi, 03 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017