×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 03:26
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
ANSVSA
"Nu există legătură între brânza de vaci și îmbolnăvirile copiilor"

În urma rezultatelor parţiale ale probelor prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii ca probabilă sursă a îmbolnăvirii copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară arată că nu există nicio legătură între brânza de vaci și îmbolnăvirile copiilor.

Un lot de brânză de vaci, produsă pe 22 februarie, a fost incriminat la începutul acestei săptămâni ca fiind principala sursă de îmbolnăvire a copiilor și îmbolnăvirile din Argeș.

”Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) a recepţionat, până pe data de 29 februarie 2016, un număr de 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii şi notificate prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente şi Furaje.

La acestea se adaugă un număr de 59 de eşantioane, recepţionate până pe data de 3 martie 2016, din probe prelevate de echipele mixte DSV - DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă şi 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, în cadrul programului de autocontrol.

Până la această dată, din totalul de 411 eşantioane recepţionate, 312 au fost finalizate (două cu rezultate pozitive) şi 99 de eşantioane sunt în lucru.

Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate între brânza de vaci din lotul produs în data de 22.02.2016 şi îmbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, în comunicatul ANSVSA se menționează că bacteriile din grupul E.coli sunt distruse prin procesul de pasteurizare, astfel încât produsele rezultate sunt sigure pentru consum.

„Precizăm că, procesul de pasteurizare al laptelui materie primă asigură distrugerea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26), iar produsele rezultate sunt sigure pentru consum.

În ceea ce priveşte proba pozitivă depistată la carnea de pasăre (cazul Bacău), precizăm că, prin tratarea termică corespunzătoare şi respectarea normelor de igienă se împiedică transmiterea bacteriilor din grupul Escherichia Coli (inclusiv O 26).

Ca urmare a recomandărilor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, ANSVSA, în cadrul verificărilor pe care le desfaşoară, va extinde investigaţiile la nivelul exploataţiilor de animale, care au produs sau furnizat alimente consumate, al procesării alimentelor şi al ingredientelor din compoziţia produselor alimentare, conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii”, se mai arată în document.

Eugenia SolomonPublicat Vineri, 04 martie 2016
4950
 | 9
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+1
TIPIC LUCRU ROMANESC DE ASTA AM AJUNS UNDE SUNTEM SI PREVAD ZILE SI MAI GRELE !!!!!
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Cc
0
Ca de obicei la noi se evita premeditat adevarul .Pai ministrul zicea ca bacteria cu pricina s-a gasit in lotul de branza al producatorului bradet,de aici pana a face legatura cu imbolnavirea bebelusilor au fost speculatia media.Ce ma deranjeaza foarte mult e faptul ca branza a fost depistata cu bacteria impricinata si toata lumea tace ca ala in iarba in interesul producatorului roman,iar cand sunt intrebati de ce s-a intamplat asta ,respunsul e pur specific mioritic si anume ca ,bebelusii nu s-au imbolnavit de la branza respectiva,de aici deduc ca restul romanilor se pot imbonavi bine mersi in interes national.Un asemenea balamuc si lipsa de fermitate din partea celor care-n mod normal ar trebui sa ne apere si sa vegheze asupra sanatatii publice,cred ca numai in tarile africane foarte sarace se poate intampla !
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
dupa colectiv
+1
s-au sistat demisiile.gorguu s-a linistit.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
svonerul de seara
+1
achimescu ? un JEG ! astia sunt ,,tehnocratii 'din guvernul unui : ........? ciocolom ,ciolos sau cut te numesti ! tie ; NU ITI este RUSINE de hahalerele si zerourile barate din ,,guvernul lui"? ,,au trebuit sa MOARA OAMENI " ???
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
ochi ager
+10
Demisia ministrului agriculturii ! A sabotat o firma romaneasca, facand declaratii mincinoase! Demisia ministrului sanatatii pentru incompetenta! Pentru un incendiu cu surse dubioase de la colectiv a cazut guvernul Romaniei ales democratic. S-a instaurat dictatorial un guvern numit de la Bruxelles care vedem si noi cat de competent e. Ca urmare demisiile acestor ministri!
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
san
+5
ba cautati acolo unde toti stiti da va e frica sa cautati
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
so rros @ san
+1
Au Ordin contrar.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
DUDU2
+16
Habar n-am daca tembelu` care-a lansat povestea cu firma Bradet a facut-o intentionat sau nu, provocand un rau imens. Dar stiu ca era vorba de o firma fata de care poti sa faci orice, fiindca e romaneasca. Nu la fel se-ntampla si cu hipermarketurile de la care am cumparat branza imputita, carne tocata idem, fructe facute terci samd, ca pentru porci. Asa suntem tratati...
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
imun/teanu
+10
E iresponsabil ministrul asta al agriculturii? Sau e responsabil?! In tentativa, materiala!, de falimentare a unei productii autohtone! (nu stiu cum e branza de Bradet si nu ma intereseaza /principiul insa da!). Cui face baiatul lobby?, si, ii e "compatibil"? /pe gratis sau cativa parai? Cu cine-or semana ministrii astia /asta sigur cu doftoru' de zicea ca va meritati sistemul sanatatii. In schimb gagicile ministrese sunt toate pe calapod "Lina Ciobanu", si lati-fundiare si cu-ra-joase, doar de celebra japoneza micutzo-ceku-rai intrecute. Ca de acolo si destepte, de nu pot sa nu se scape, vezi ca "se poate munci si pe doi lei"! cine le plateste - pentru asta! - diferenta de la paraii de verzele mici. Deasupra lor mandrul DAC de sub umila statura. Cu si o statura inalta deasupra-le, pentru ei, mostre, ca doar de asta "au trebuit sa moara oameni", normal, "victime colaterale".
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
anado tauriga
+4
În urma rezultatelor parţiale ale probelor prelevate,Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară arată că nu există nicio influenta a razelor de luna asupra papucilor de guma. Chestia cu e_coli e de provenienta extraterestra, de undeva din nebuloasa crabului, sau pe-acolo...
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Santa Klaus
+3
Si astia incompetenti, se duc la servici doar sa aibe de unde pleca la carciuma.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017