×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 04:05
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Hackerul Marcel Lazăr, alias Guccifer, va fi extrădat în SUA

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, vineri, cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, în Statele Unite ale Americii, potrivit Agerpres. Decizia este definitivă.

ÎCCJ a admis contestația Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara față de decizia instanței inferioare și a dispus arestarea acestuia în vederea predării.

Potrivit deciziei instanței supreme, magistrații au dispus predarea temporară a lui Marcel Lehel Lazăr, pe perioada desfășurării procedurilor judiciare, dar nu mai mult de 18 luni de la data preluării acestuia de către autoritățile statului solicitant.

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lehel Lazăr, pentru a răspunde în față unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalități și ar fi dezvăluit corespondența lor privată.

Hackerul, cunoscut sub numele de "Guccifer" sau "Micul Fum", devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, printre care și pe cel al fostul director al SRI George Maior, a fost condamnat în iunie 2014 de Tribunalul București la șapte ani de închisoare cu executare.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat și fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparținând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidențiale aflate în poșta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află George Maior și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Julieta TârnovanPublicat Vineri, 04 martie 2016
2190
 | 0
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
cititor
+1
Nu mai avem nimic bun in Romania, daca si cei care ar trebui sa ne apere drepturile in aceasta tara sunt slugarnici ,ar trebui sa le fie rusine ca au permis asa ceva,nu ne mai apara interesele nici justitia romana deci suntem tara nimanui si toti fac ce vor ca nu sunt trasi la raspundere. Sunt o rusine magistratii care au dat verdictup pentru aceasta tara.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Cititor
+10
Numai o tara de slugi isi extradeaza proprii cetateni.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Nemo
+12
un baiat destept aveam si noi si pa ala il dam americanilor!Romanie,tot la coada vacii ramai,ca acolo e locul tau!Nu mai stiu daca SUA a extradat Romanieipe soldatul ala care l-a calcat pe Teo Peter?Sau asta nu se pune:)))
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
nicu cohen
+8
A cistigat green cardul ! Ai nostri s-au facut pres !
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Basil
+10
Il cheama sa-l felicite si sa-l angajeze la NSA.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
LEONARD CAPRARU
+27
Mda!...Ce e corect e corect!Doar si americanii l-au "extradat" pe americanul editat Christopher Van Goethem care l-a omorat pe Teo Peter iar acesta isi ispaseste pedeapsa intr-un casino din Las Vegas !!Nu va e rusine mizerabililor?Romanul e condamnat la 7 ani de inchisoare?Atunci de ce sa mai fie "extradat" la americani ??De ce nu-l trimiteti in Malaysia sa-l spanzure??Boilor!!
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
X
+26
Ce tot vociferati stimati coetnici romani?! Este o situatie manual in privinta relatiei stapan - slujitor. Romania e tara cumva? Se manifesta statalitatea romanesca altcumva decat in imbecile "ba pe-a matii" cu Ungaria? Ce, cu nemtii avem altfel de relatii? Sau cu britanicii? Suntem tratati excact cum suntem dar nu ne place sa recunosatem.
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
anado tauriga
+24
da' voi de ce nu-l cereti la schimb pe editat care l-a ucis pe Teo Peter, slugilor?
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
deja vu
+12
1.da desigur ca a admis, cum sa nu admita, doamne feri 2. e mai bine oricum in amerlocia, unde va avea o prolifica cariera (caca intentionata) lucrand la construirea liberatii de exprimare si ce libertati or mai avea ei pe acolo
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
flor
+16
Da' ce , noi nu avem Justitie?
Publicat Vineri, 04 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017