×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:53
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Situaţia din Ucraina, negocieri dificile la Paris
Lavrov acuză Kievul de blocarea alegerilor
Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Rebelii proruşi ar fi desfăşurat lansatoare de rachete în regiunea Doneţkului, în timp ce oficialii din Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa s-au întâlnit, joi, la Paris, potrivit Bursa.


Potrivit Ukraine Today, atacurile au fost efectuate în direcţia oraşului Krasnohorivka. Separatiştii dispun, probabil, de BM-21 Grad, cel mai răspândit sistem de lansatoare din lume, produs de ruşi atât pentru piaţa autohtonă, cât şi pentru export, cu un calibru de 122 mm şi bătaie cuprinsă între 1,6 şi 21 kilometri. BM-21 este una dintre multele variante de lansatoare de proiectile reactive cunoscute sub denumirea de "Katiuşa" sau "Orgile lui Stalin".


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, pentru presa din ţara sa, că, în urma discuţiilor, nu s-a ajuns la o înţelegere privind organizarea unui scrutin în regiunile separatiste din estul Ucrainei (auto-proclamatele republici Doneţk şi Lugansk), în conformitate cu Acordurile de la Minsk.
Şeful diplomaţiei de la Moscova a afirmat că blocajul s-a produs din cauza autorităţilor de la Kiev, deşi oficialul rus ajunsese la un consens cu omologii săi german şi francez, Frank-Walter Steinmeier, respectiv Jean-Marc Ayrault, privind organizarea unor alegeri în iunie, în Donbas, relatează Russia Today. Pavlo Klimkin, citat de UNIAN, a spus că, înainte ca scrutinul să poată fi organizat, este necesară asigurarea securităţii în regiune.


De la începutul conflictului din Donbas, peste 9.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 20.000 au fost rănite. Numai în perioada 15 februarie - 1 martie 2016, s-au înregistrat 21 de morţi, potrivit datelor prezentate de Fiona Frazer, şef-adjunct al Misiunii ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului din Ucraina, precizează sursa citată.
Întâlniri ale oficialilor din Rusia, Franţa, Germania şi Ucraina - aşa-numitul "format Normandia" - au loc periodic, cu scopul de a menţine deschise canalele de dialog dintre părţile implicate în conflictul din Ucraina, în vederea soluţionării acestuia.


Reuniunea de săptămâna trecută a fost caracterizată de ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier, drept una dintre cele mai dificile, relatează UNIAN, exprimându-şi nemulţumirea faţă de rezultatele întâlnirii şi de situaţia din estul Ucrainei.


După eveniment, Serghei Lavrov a atras atenţia asupra faptului că, pentru implementarea Acordurilor de la Minsk, este necesar dialogul între Ucraina şi Donbas. "Din păcate, acesta nu are loc, în primul rând din cauza refuzului Kievului", a mai precizat oficialul, citat de TASS.


Conform Daily Mail, ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a solicitat ca termenul de 30 aprilie 2016 să fie fixat pentru un schimb de prizonieri între combatanţii implicaţi în conflictul din Ucraina, însă Pavlo Klimkin nu părea foarte încrezător în posibilitatea ca acesta să aibă loc, după cum scrie publicaţia britanică.

Constantin DuţuPublicat Sâmbătă, 05 martie 2016
2520
 | 5
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
+1
@Ted: sunt de acord cu tine, privind chestiunile strategice. Privind, însa, Grecia, Spania, Portugalia, nu te lasa pacalit de mass-media oficiale. Despre "falimentul" Spaniei de ani de zile se vorbea. Si-am fost acolo, într-o vacanta pe care n-am de gând s-o uit: tara "falimentara" e absolut superba, construita de-a lungul a secole, sate care arata à orase si-n care s-au întâmplat si fapte istorice sau literare, memorabile (de parca la Macha al lui Don Quijote-Cervantes), la sate si-n orase, cladiri admirabile, palate baroce, mai ales - Prado e-n fata garii centrale, Atocha, de la Madrid -, lumea, primitoare, si traditia tapas (gustari, în româna, sau mezze în greaca, fiindca traditiile celor trei tari sunt, în privinta asta, comune), cuceritoare. Ma asteptam sa vad mizerie, murdarie, ruine, si-am dat peste una din cele mai frumoase tari ale Europei. La fel stau lucrurile si-n privinta Portugaliei si Greciei.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Janukovici
-1
Treaba e,ca rade ciob de oala sparta. Odata ca UE, nu mai exista... Numai pe hartie. Cu atatia "refujiati", brucseleverzezelor,nu le mai arde lor de nimeni. Ca,la noi, se jubileaza, ca , statul ucrainean, se darama bucatele, fara a tine seama ca acum, maretul Mussolini/Putin rus va face pohta ce-o pohtit-o.Cu noi.Desi, singura opreliste anticiolovec, era ...mult hulita Ucraina. Vezi ce-ti doresti, poate se va implini . Ca la Radio Erevan...Ce tie nu-ti place, nu-i dori altuia. Eu? Celor dornici de Rusia, le doresc un Kazahstan frumos. Cu mult Kumis, pir si parloaga...Ceru-i mare pe acolo...Mai sunt destule sate de romani plantate de taica Stalin colea.Uitate de lume.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+9
NICIODATA UCRAINA NU V A MAI INTRA IN ESTUL SEPARATIST !!!!!
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Mihai Pacepa
-17
Ucrainienii ii urasc de moarte pe rusi. Ucraina este pierdere extrem de grea pentru Rusia. Rusia nu se consoleaza cu aceasta pierdere geo-strategica. Nu stiu cine ii uraste mai tare pe rusi, cecenii sau ucrainienii dar stiu ca nici un vecin nu iubeste Rusia. Ucraina pentru a-si asigura securitatea va intra in NATO (vitorul Presedinte va fii un republican....) iar pentru a-si asigura prosperitatea va deveni membru al UE chiar daca agentii platiti de Ambasada Rusiei scriu comentarii in favoarea Rusiei gen Ileana Rollason.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Ted @ Mihai Pacepa
+6
" iar pentru a-si asigura prosperitatea va deveni membru al UE" Banuiesc ca vrei sa spui ca sa fie prospera ca Grecia, Spania, Portugalia si altele...nu?
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Asa @ Mihai Pacepa
+3
cum nu stii ca Pacepa a murit de mult, tot asa habar n-ai de geopolitica, dar te pricepi la ura; de ce n-oi renunta?
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
IQ100 @ Mihai Pacepa
+4
aiurea...tocmai ce a declarat Junker ca 20-25 de ani nici nu se pune problema...si pana atunci e f posibil sa se lase cu bubuiala serioasa, care va schimba si mai mult situatia
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
SaakasBilly
+15
Contextul a tot ce sa intamplat in ukrotopia,pentru cine a urmarit indeaproape eveniventele e destul de clar ! Totul a inceput cu siria,bashar nu a vrut sa-i lase sa treaca pe ricani si criminalii lor arabi cu magistrala de gaze cu care intentionau sa distruga afacerea rusilor !! Nu e vorba de vre-o criza a gazelor in europa ,e vorba doar despre ambitia imperiului rican de a falimenta rusia,cum de altfel de la terminarea celui de-al doilea razboi mondial incoace au tot facut-o culminand cu prabushirea statelor foste comuniste si a unora foste sovietice !! Cum siria a fost de partea rusilor nepermitzand planului rican sa se materializeze ,au inceput sa curga pe banda fel de fel de acuze sconcsoase ,atac cu arme chimice ,genocide etc culminand cu infiltrarea de afara a mercenarilor platiti care au declansat haosul acolo !! Insa rusii si chinezii s-au opus interventiei ricane cu mandat onu, prin dreptul lor de veto si exact acesta e momentul maidanului, premergator loviturii de stat pusa in manopera de CIA in ukropia !! Alipirea Crimeii ce a urmat e doar chestiune de logica militara,aproape toata flota marii negre se afla acolo si erau informatii foarte exacte ca imperiul rican urma sa-i puna intr-o situatie penibila lasandu-i fara bazele lor militare !! Contrarea asta foarte dura nu le-a placut ricanilor ,cum nu le place nici amestecul militar pe fatza a rusilor in siria !! Atata timp cat vor fi rusii acolo ,planurile ricane vor stagna !! Nu sa ales nimic nici din gazele de sist europene care s-au dovedit o himera sau un mare fasss,si nu sa ales nimic nici din rutele alternative de adus gaz din alta parte decat de la rusi !! Acum vreau sa-i oblige la transfer prin ukrania ,unde aia santajeaza si nu platesc la indemnul maleficilor ricani ca doar sunt marionetele lor !!Nu stiu ce sanse de succes are o astfel de "ordine mondiala" unde drepturi au doar unii ,iar altii doar obligatzii !!Ricanii au nevoie de un razboi devastator ,la ei acasa ,ca sa devina mai umani !!
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
+14
Lavrov are dreptate. Acordurile de la Minsk le sunt favorabile pro-rusilor si celor doua (înca, pentru Obama, care niciodata nu si-a recunoscut crimele), "regiuni" (când, de fapt, sunt state) separatiste. Vesnica pomenire a Ucrainei. Mai ales ca SUA si-au pierdut si-si pierd, în mod fulgurant, puterea de dominatie mondiala. Alegatorii americani nu-i mai vor , nici ei, nici pe Republicani, si, mai ales, nici pe Democrati la Casa Alba. Tipii de la Kiev au pariat si-au pierdut. Nu numai în România, în toata Europa si, am impresia, în SUA, taman în SUA, pe care le-au jucat la cacialma(cu doi pioni, Nuland si Obama) criminalii nu mai au cota. Zilele trecute, Juncker le-a pecetluit soarta în mod definitiv : n-au ce cauta, acuma sau în viitorul apropiat, nici în UE, si nici în NATO.
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Tudor
+23
La aflarea adevarului cu privire la integrarea in UE & NATO , acesta fiind un vis frumos , un " Pod prea indepartat " pentru ukrani , acestia se inneaca acum in propria voma . Incet - incet poate le vine mintea la cap si se vor cuminti .
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
"Orgiile lui Stalin"
+26
Ce e cel mai misto e ca ricanii se dau "bolnavi", vad ca la "formatul Normandia" ei n-au mai debarcat ! Deci treaba sta cam asa : aprizi focul cam peste tot in lume si apoi, cind vezi ca lucrurile o iau pe aratura, dispari ca magarul in ceata, aplicind metoda "Pilat din Pont" ! ... (ILIE DE LA SCULARIE)
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
JE SUIS RARINCA @ "Orgiile lui Stalin"
+23
Salutare ilie multa sanatate. Dar ce spui de cealalta gogorita, cum Rusii ar fi de vina cum populatia din Libia, Siria, Irak, Egipt invadeaza la greu U.E. Vezi doamne tot Rusii au organizat si ..Primavara Araba.. in tarile cu pricina , distrugand orice forma minima de organizare statala in aceste tari , practic obligand pe locuitorii din aceste tari sa plece in pribegie cu traista in bat , ajunsi practic la limita rabdari. Eu spun , si aceasta gogorita suna misto de tot. Ricanii disparand ca Magarii in ceata, mai arunca si in carca altora grozaviile lor. Hai sa auzim de bine . [[ stelu ]]
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE @ "Orgiile lui Stalin"
+14
Salutare Stelule, multumesc pentru urari, la fel ! Pai, ce sa mai zic ? Exact in acest sens parca acum o zi sau doua l-am vazut la o televiziune franceza, invitat la jurnalul de seara, pe adjunctul secretarului de stat american. Spunea exact acelasi lucru, mintind cu cea mai mare nerusinare. Privindu-si cu tupeu in ochi interlocutorul si fara sa-i tresara nici macar un muschi pe faţa ca o masca, îi tot dadea inainte cu rusii, ca fac, ca dreg, ca din cauza lor e situatia tensionata actuala si cohortele de refugiati (reali sau falsi).Probabil ne ia pe toti de timpiti, cam ca pe puii de pitulice care asteapta toti cu ciocurile deschise sa vina "mamica" lor sa-i hraneasca (cu "informatii" gata mestecate) ! Ma rog, pe lumea asta sint si multi timpiti care, asemenea agentului Mulder din "X Files" repeta de dimineata pina seara "I want to believe" ...
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
toate @ "Orgiile lui Stalin"
+1
minciunile astea nerusinate, nu va spun ca suna a disperare? Lasa ca e bine asa... La mai multe minciuni!
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017