×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 13:51
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
În primele două luni ale anului
MAI: Numărul infracțiunilor sesizate, în scădere

Trendul descrescător al infracționalității se menține după primele două luni ale anului în curs, numărul de infracțiuni sesizate fiind în scădere cu 8,5% față de perioada similară a anului trecut, potrivit unei analize realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).


Potrivit unui comunicat al MAI, citat de Agerpres, faptele de natură judiciară, care reprezintă 65,2% din totalul celor sesizate, au scăzut cu mai mult de 7%, iar infracțiunile stradale au scăzut cu peste 13%.


Sursa menţionată arată că, la ordinul ministrului de Interne, Petre Tobă, numărul patrulelor care au acționat în stradă în luna februarie a ajuns la o medie zilnică de 4.850, în creștere cu 8 %, față de luna ianuarie, și, de asemenea, au fost utilizate mai multe patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi, media zilnică a acestora în luna februarie fiind de 965 pe zi.
MAI informează că trendul de diminuare a infracționalității se înregistrează și în mediul rural, unde numărul infracțiunilor a scăzut la începutul acestui an cu 3,5%. Cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în cazul infracțiunilor de furt din curți, anexe și gospodării, unde s-a înregistrat o scădere cu 26,5% față de perioada similară a anului trecut.


În domeniul combaterii evaziunii fiscale, Poliția Română a desfășurat, în luna ianuarie, peste 20 de acțiuni cu efective mărite, fiind dispusă începerea urmăririi penale în peste 500 de dosare penale și s-au instituit măsuri preventive împotriva a peste 100 de persoane, precizează sursa citată. Măsurile asiguratorii în aceste cazuri au fost dispuse, sub coordonarea procurorilor, asupra unor bunuri a căror valoare depășește 150 milioane de lei.


MAI subliniază, totodată, că și în anul 2016 protejarea fondului forestier rămâne o prioritate pentru structurile MAI, fiind continuate acțiunile comune organizate în cadrul operațiunii "Scutul Pădurii".


"În luna ianuarie a acestui an au fost organizate peste 3.000 de controale în urma cărora s-a ridicat aproximativ 4.000 metri cubi de material lemnos, în vederea stabilirii provenienței, iar 404 persoane sunt cercetate în legătură cu infracțiuni silvice", se arată în comunicat.


Un alt obiectiv analizat a vizat asigurarea resurselor financiare din fonduri externe nerambursabile, în acest moment la nivelul MAI fiind în implementare opt proiecte în cadrul Fondului pentru Securitate internă, șase granturi în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian și 47 de granturi finanțate de Comisia Europeană și alte surse de finanțare nerambursabilă.
Analiza de etapă realizată la nivelul conducerii MAI menționează și stadiul măsurilor privind organizarea în bune condiții a alegerilor locale.


"În luna februarie a.c. a debutat procesul de planificare a misiunilor și activităților din competența MAI asociate alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale, în contextul în care, începând cu 22 martie a.c. sunt planificate primele activități din Calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, adoptat prin Hotărâre de Guvern", se mai arată în comunicat.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
1514
 | 0
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
anado tauriga
+3
numărul de infracțiuni sesizate sunt în scădere, pentru că oamenii s-au convins că nici dracu' nu le ia in considerare sesizările. Poliţiştii sunt cei mai mari infractori, cot la cot cu politicienii si interlopii...
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+2
Asta poate sa insemne si ca vajnica Politie Romana "a sesizat" mai putine infractiuni ! Va invit doar sa treceti prin zona Bucur Obor (un fel de souk dimbovitean in aer liber al vinzarii de tigari de contrabanda) si sa vedeti cum Politia Locala nu prea se "sesizeaza" (cu alte cuvinte intoarce capul, atunci cind deja si-au luat "dreptul") la vederea doamnelor cu fuste inflorate care te imbie cu tigari fara timbru !
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Cc
+2
Cele nesesizate la ce capitol intra ? Cum puteti lansa asa ceva ,cand presa abunda zilnic de tot felul de infractiuni,ori e stire pentru a avansa pe cineva in grad ?
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
tataia @ Cc
+2
Ha, ha ,ha ,ha ... Ce gluma buna cu militieni. “Ce m-am mai ras“. Si “ma si risc“ sa spun ca: increderea oamenilor este 0. Nu exista implicare, nu exista responsabilitate, nu exista masuri de prevenire. Daca faci vreo reclamatie, totul merge pe banda la procurori care taie si spanzura dupa bunul plac. Sistemul secusristo-mafiot pe infractori ii protejeaza iar pe pagubiti ii penalizeaza. La cine sa te mai plangi? Militia, o mizerie care, doar mananca banii luati cu imprumut si prin amanetarea viitorului acesteii tari ptr ca ei sa traiasca bine. Cat jeg sa ai ca sa sa te mai si impaunezi cu ceva inexistent: implocarea in rezolvarea infractionalitaii?
Publicat Sâmbătă, 05 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017