×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:38
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
În Piața Victoriei
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a ieşit în stradă
Foto Cotidianul.ro
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a ieşit în stradă

Peste 1.000 de oameni care fac parte din sindicatele cadrelor militare disponibilizate au protestat duminică, în Piaţa Victoriei.

Mitingul a început în jurul orei 11.oo, iar circulaţia a fost restricţionată în zonă.

Alături de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Piața Victoriei au venit la miting şi reprezentanți ai Salariaților Ministerului Transporturilor, ai Asociației Pensionarilor Silvici și ai Federației Naționale "Unirea" a Pensionarilor din România.

Mircea Dogaru, liderul SCMD, a ținut un discurs împotriva Guvernului Cioloș, dar și împotriva liderilor europeni și americani.

Pe pancarte se putea citi: "Stop abuzului! Anulați art. 40/OUG 57/2015", "Guvernul vrea tăcere, Noi vrem apreciere!", "Uniți = Negociem, Dezbinați = Cerșim".

La tribună au urcat şi reprezentanți ai Federației "Unirea", care au atras atenția asupra faptului că nivelul de trai al pensionarilor a scăzut în fiecare an ca urmare a neacordării creșterii punctului de pensie în raport cu majorarea prețurilor.

Revendicările protestatarilor vizează abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstituțional și aplicarea imediată, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, încetarea discriminării creatorilor militari, prin interpretarea abuzivă și neconstituțională a Legii nr. 8/2006.

Pentru eroii Revoluției, civili și militari, SCMD solicită abrogarea OUG nr. 95/2014, pe care o numește "falsificatoare de istorie" și repunerea imediată în drepturi a beneficiarilor, civili și militari, ai Legii nr. 341/2004.

În ceea ce îi privește pe pensionarii civili, sindicaliștii cer inițierea imediată, de către Ministerul Muncii, în cooperare cu Federația Unirea a Pensionarilor din România, a unei noi legi a pensiilor, pornind de la Legea nr. 19/2000, abrogată, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ÎCCJ nr. 19 în Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, și departajarea clară, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizații și rente, precum și acordarea prin Hotărâre de Guvern, de Paște, a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru Crăciunul 2015 pensionarilor săraci.

Pentru salariații statului, civili și militari, SCMD dorește aprobarea de urgență (aviz favorabil) a proiectului Legii unitare de salarizare, înaintat Parlamentului de Guvernul Ponta, acordarea tot de Paște a salariului minim pe economie, de 1.250 lei, promis prin Hotărâre de Guvern, sistarea acțiunilor de preluare frauduloasă a spitalelor CFR, sistarea imediată a disponibilizărilor și întreprinderea măsurilor de salvare a SIDEX Galați, Șantierului Naval Galați, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova și Combinatului de Utilaj Greu — CUG Iași (SC Fortus SA), precum și acceptarea proiectului CNSC de reluare a activității de către Fabrica de Apă Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

În plus, SCMD solicită soluționarea crizei 'Antena 3' prin respectarea dreptului de preempțiune al postului la închirierea/cumpărarea spațiului în care funcționează, declanșarea procesului de depolitizare a actului de justiție "prin numirea firească în funcția de procuror general a președintelui Asociației Procurorilor din România, recunoscut ca lider de profesioniștii din sistem".

"Dacă Guvernul nu își asumă îndeplinirea acestor solicitări, conform unui grafic, asupra căruia ne vom pune de acord, începând cu 6 martie vom susține până la Victorie un singur lucru — DEMISIA! Și vom apela și la președintele Klaus Werner Iohannis, rugându-l să dea, de data aceasta în interes național, 'Ordinul de luptă': "A trebuit să moară bebeluși pentru ca acest guvern să cadă!'", afirmă SCMD, într-un comunicat.

Rareş ConstantinescuPublicat Duminică, 06 martie 2016
11510
 | 9
 | 37
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Santa Klaus
-6
"Strada " este locul lor, ca al unor maidanezi rupti de foame si dispusi sa se unileasca pentru orice colt uscat de paine. Astia vor sa ne demonstreze prin astfel de comportamente ca sunt "fruntea" ? Ca pot fi considerati eroi si martiri si romani mandrii si victime ale altora, si revolutionari si patrioti,.. si ce mai vrei,..doar bani sa iasa,..
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
Ion Românul
-7
Ce are zula cu prefectura. Ce are tropeta lui Dogaru cu pensiile militarilor. Ponta a semnat o înțelegere cu Dogaru și, desigur, guvernul Cioloș nu o respectă. Și Moș Teacă scoate sabia, trompeta și steagul și haidem, băieți, la protest că aștia sunt slabi și fricoși!
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
BURCEA
-11
DE UNDE ATATIA BANI ???????/ SI ASA AVETI PENSII PREA MARI DISPONIBILIZATILOR VA AJUNGE GUSATILR PREA MULTE GRADE SI PENSII MARI TRANDAVILOR BINE CA NU AM AVUT VREUN CONFLICT CAND TAIATI FRUNZA LA CAINI PRIN POPOTELE TARII SUNTETI DE ACEEASI TEAPA CU IZMENARUL GENERAL DOCTOR PLAGIATOR oprea gabriel slugarnicul paharnic al luciferului puscarias miron CIOCUL MIC GUSATILOR TIP GROHAITORULUI DOGARU SI PRICINA LASATI TINERETUL TARII SA TRAIASCA SI EI HARCIOGILOR
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Dan @ BURCEA
+5
Cum de unde bani? Din ce a lasat Ponta, astia sug pana la alegeri. Sunt destui bani si vor mai veni. Ponta a sistat smecheria cu ANRP, economia a duduit la propriu sub el, au tot dreptul pensionarii sa isi ceara drepturile.Nu inteleg participarea, destul de firava. Trebuia ca distinsul organizator sa faca rost de deschiderea unui supermarket prin preajma, sa vezi atunci inghesuiala. Pana la intelegerea principiilor si a activismului civic de catre toata lumea, nu numai de cei " profesionisti", mai e distanta.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Caporalul de schimb @ BURCEA
+8
Burcea,citindu-ţi edit trag concluzia că tu ai făcut armata la "diribau". Ai fost o loază recalcitrantă,veneai la inspecţia de dimineaţă nebărbierit,cu bocancii nefăcuţi,chior de somn. Săreai gardul unităţii şi fugeai în oraş fără bilet de voie,umblai beat pe stradă şi ajungeai la arestul garnizoanei.La instrucţie erai ultima găină,norma la lopată nu ţi-o făceai. Timpul stagiului militar fiind prea scurt nu au putut nici ăia să scoată din tine mare sculă. Ai plecat acasă cu valiza în mână pee care ai aruncat-o din tren la prima cotitură în semn de mare sfidare. Acum,cu toate frustrările adunate de tine în tărtăcuţa puţin încăpătoare vii şi suipi aici,tu si alţii ca tine veninul acumulat atâta vreme.Din fericire,nu mor caii când vor ...proştii!
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+8
FOARTE BINE IN C.S.A T AR TREBUI DISCUTATA SITUATIA MILITARILOR TINAND CONT SI DE DEMISIILE IN BLOC A 5 MARI GENERALI CU GRUTATE DIN POLONIA !!!!!!!! CU ARMATA FIE ACTIVA FIE REZERVISTI NU TE JOCI NU ORICINE FACE FATA UNUI SISTEM MILITARIZAT !!!!!!!
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
marcu
+13
Bre oameni buni,dac-ar fi sa ne luam dupa cat de rau se vorbeste pe net despre militari,ar trebui ca, de maine, toti militarii sa paraseasca armata,sa-si dea demisia acum cat inca sunt tineri si au avut norocul sa nu fie decorati post mortem ,pt a lasa locul liber tuturor celor ce-i batjocoresc.Militari ,parasiti armata!Lasati feisbucistii sa mearga ei in zonele de razboi daca vor sa mai fie liberi sa scrie tampenii pe net.Dati-le ocazia celor ce va batjocoresc sa ia ei lefurile si pensiile voastre mari.Pentru ca ei asa cred cu mintea lor tulburata de ineptiile vanturate pe net,ca in zona asta a noastra ,unde rusii defileaza pe unde vor ei ,iar ungurii stau la panda poate le pica si lor ceva,se poate sa traiesti frumos si liber fara armata .Daca-n armata-i asa de bine,lefuri/pensii mari ,dragi postaci,va rog sa va inrolati ca nu va opreste nimeni!Repet ,militari parasiti armata,nu vedeti ca-si bat joc de voi!? parca vad ca de maine se vor face cozi interminabile la centrele militare unde civilii tineri si mai putin tineri,frumosi si liberi se vor inrola voluntar si fara sa fie platiti ,apoi vor sta cu mainile-n san asteptandu-i pe rusi sa le cante kazaciocu'.Bre ce-mi plac mie pacifisti-astia de tip nou care, dupa o doza buna de net, ies in strada si nici nu-si dau seama ca s-ar putea sa ramana chiar fara ...net.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
care trage cu arcu @ marcu
+5
este vorba despre pensii, nu despre lefuri. intr-o tara datoare pana-n gat, cu un deficit urias, practic in faliment, ei vor tot mai mult. de unde? astia sunt absolut iresponsabili.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Vigilentul @ marcu
+4
Bravo, " Marcu"! oricum, la ce nivel de discreditare sunt supuşi militarii şi INUTILITATEA LOR ca instituţie, în scurt timp se vor vedea consecinţele în rândurile lor. Şi eu tind să cred că militarii sunt nişte beţivi, burtoşi, inepţi, proşti, taie frunză la câini şi nu-şi merită rostul pe timp de pace în arhitectura statului. Dar...oare aşa o fi, ăsta e purul adevăr, chiar sunt nefolositori? Şi da, dacă vor MUTA ca-n Polonia, frumoşii civili bine pregătiţi şi superiori militarilor neputincioşi, POT LUA LOCUL ACESTORA! se vede ce fac cei din actualul guvern, tehnocraţii, oameni cu multe studii şi facultăţi...
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
marcu@care trage cu arcu @ marcu
+6
Stimate d-na/d-le @"Care Trage Cu Arcu",armata are in compunere militari activi si rezervisti.In orice stat democratic(sau nedemocratic) armata reprezinta intotdeauna ultima solutie de prevenire a disolutiei unui stat, cu toate consecintele ce decurg din asta.Nu va doresc sa traiti o asemenea situatie.In toate situatiile anarhice in care armata este obligata sa intervina au fost si vor fi victime de ambele parti.Asa cum ,uneori ,e nevoie sa intervina chirurgul pt a extirpa o tumora,tot asa armata intervine pt a se evita disolutia statului.Asadar armata apara natiunea si fata de amenintarile externe si fata de amenintarile interne .Nu va doresc sa traiti niciuna dintre aceste situatii, desi abia atunci veti intelege la ce e buna armata.Armata costa ,daca vrem sa mai avem un stat in care eu si dvs,sa ne putem exprima ca acum ,chiar daca nu suntem de acord unul cu altul.Armata costa, daca vrem ca toti cei care traiesc aici sa-si poata face meseria in liniste ,sa poata trai fiecare cum vrea.Daca armata nu s-ar fi restructurat rapid, Romania nu intra in UE si nici in NATO, Romania era numai buna pt rusi.Participarea militarilor nostrii in actiuni de lupta alaturi de americani ne asigura noua tuturor,inclusiv celor ce-i injura si-i dispretuiesc pe militari, linistea de care avem nevoie.Puteti intelege asta? Ei nu cer decat sa nu li se taie niste drepturi deja stabilite de parlament.Asta o puteti intelege?
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
lili
-12
Uite mai jos, pe Mediafax Tabelele cu pensiile recalculate ale militarilor: ile-recalculate-7902654 /7902654/3/tabel-1.pdf /7902654/4/tabel-2.pdf /7902654/5/tabel-3.pdf Sunt uriase fata de pensiile civililor, e bataie de joc la adresa medicilor, a profesorilor, a inginerilor din tara asta, cu studii serioase, care au muncit cel putin 30 de ani si au pensii de mizerie fata de cele ale militarilor, editat
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Asta-iViaţa!CeiDinUrmă,CeiDintâi @ lili
+13
Colegii mei, mediocri în liceu, au ajuns în şcoala de ofiţeri de la Sibiu. Eu, înfumurat că eram bine cotat la olimpiade, am făcut politehnica la cea mai apreciată (şi cea mai grea!) facultate şi am lucrat până la pensie ca inginer în grupa a 2-a de muncă în aproape toată perioada de activitate. Eu am o pensie în lei de circa 300 euro , în timp ce ai mei colegi, ajunşi colonei, de circa 1000 de euro în echivalent în lei.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Cristopher Rollanson-Pidsulski @ lili
+10
@asta-i viata:da ,dar dumneata nu ai mancat la popota pana crapai,nu erai vesnic beat,nu luai 3000 kg lemne anual,plus 2 uniforme de zi cu zi si una de gala pe an,ca iti ramanea mica de la un an la altul,nu sufereai de sindromul post andropauza de la 30 de ani si de chinul inutilitatii si vorbelor goale!Bagai banul in buzunar la chenzina, si mai luai si niste prime de trageri,de invatamant politic,de gargara etc Uita-te la colonelul Doaga ,emblematic pentru armia Romana !Sau la colectia de generali de opereta care chefuiesc anual la Circul Militar!
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
robert @ lili
+4
Pai, nu te-a oprit nimeni sa te inrolezi. Fiecare cu chemarea lui, dar si cu putirinta( si intelectuala si fizica). deh!
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
emil
-8
Putina decenta nu le-ar strica. Dar ce poti cere unuia ca Dogaru !!! Militarii adevarati se respecta si nu se amesteca cu "oastea diversionista a lui Dogaru" care sunt sustinatori neconditionati ai penalilor Ponta si Oprea.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
hans cristian
-18
Nu aveti pensii de 10 ori mai mari. Dar pensii mari si mai ales , nemeritate, tot aveti. Mai bine ati fi vazut ca sunt milioane de oameni care sa confruntau cu productia ca erau ca sunt ingineri, maistri , care raspundeau de productie, cat si cum, se facea. Oameni talentati din a caror maini si minte iesea ceva. Nu ca voi care ardeati gazul in unitati si va ocupati cu tampenii de genul : la stanga , la dreapta. Cam asta ati facut o viata intraga asteptand sa treaca un numar de ani sa fiti avansati in diferite grade. Cand a fost sa va dati masura priceperii voastre v ati incurcat la revolutie tragand unii in altii. Nu mai vorbesc ca ati tras in noi. Plecati capul in pamant cu rusine si ziceti merci de banii astia , mai multi si de faptul ca poporul nostru ,este un popor de oameni indiferenti.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Lulutza @ hans cristian
+26
Vorbesti prostii !! Esti un Hans mic si tradator , POATE VREI SI FARA POLITIE SI ARMATA - SA FURATI TOT -( ti-ai draq cu cine va adus aici i ) !!In SUA militarii sunt cei mai respectati , aici tradatorii , hotii , bulangii cu ONG-urile lor sunt la putere !Rusineee !!!
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Unabomber @ hans cristian
+22
Cine-i opreste pe cei mentionati de Dvs sa se organizeze, sa iasa in strada sa ceara pensii decente si sa protesteze cu hotarare , asa cum fac fostii militari?
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Ronin @ hans cristian
+12
hanss cristian esti o RUSINE pentru cei care te-au adus pe acest pamant.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Santa Klaus
-16
Astia sunt cei care au jurat ca se sacrifica pentru tara ?? Astia sunt cei care conform legilor nu au voie sa se implice in politica ?? Astia sunt cei care incearca din rasputeri sa fraudeze tot si toate , specialisti in tunuri ?? Au obrazul gros si tupeu de tuciurii mahalagii. Trebuiesc "disponibilizati" de tot.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
ce-ti @ Santa Klaus
+13
pasa tie / chip de edit/ ce e in tara noastra?
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Soldatul svejk
-13
Pai daca voi va plingeti care aveti pensii de zeci de ori mai mari ca celalti muritori,atunci ei ce-ar mai putea face?!E clar ca acest guvern nu e capabil de mare lucru dar n-am vrea sa vina altul care sa va dea voua si sa ne ia noua...! Totusi putina decenta.
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017