×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:36
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Federația Coaliția pentru Educație
Aproape 100.000 de elevi riscă să pice la Evaluarea Națională

Federația "Coaliția pentru Educație" avertizează că rezultatele de la simularea examenului de Evaluare Națională indică faptul că peste 100.000 de elevi riscă medii sub 5 la acest examen.

"Publicarea rezultatelor de la simularea examenului de Evaluare Națională 2016 arată că, dacă nu ar fi o simulare, doar 39,2% din generație ar trece de media 5. În contextul în care adoptarea noului plan cadru pentru gimnaziu întârzie peste termenul anunțat inițial, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice are oportunitatea de a adresa aceste probleme nu doar prin prisma analizei de rezultate și indicatorilor de proces, ci în profunzimea lor, plecând de la cauze și probleme sistemice", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

Potrivit Coaliției, datele statistice arată că sunt peste 100.000 de copii care riscă medii sub 5 la acest examen, dacă ținem cont și de cei care nu s-au prezentat la toate probele.

"Este foarte greu de crezut și de acceptat cum noi, o țară întreagă, ne permitem să pierdem în jur de 100.000 de tineri în fiecare an. Pe mare parte dintre ei îi pierdem cu bună știință, după ce îi ținem în licee în care se plictisesc și în care nu învață aproape nimic practic. Copiii aceștia nu au nevoie doar de meditații și hei-rupisme din partea profesorilor pentru a trece de pragul mediei 5, peste trei luni. Au nevoie de profesori care să creadă în ei, acum și încă patru ani, astfel încât să poată fi recuperate decalajele existente măcar în parte. Pentru că în opinia Federației, resursele umane pot determina, într-o măsură mult mai mare decât cheltuielile materiale, creșterea calității educației", afirmă Daniela Vișoianu, președintă Federația Coaliția pentru Educație.

Rareş ConstantinescuPublicat Duminică, 06 martie 2016
4694
 | 2
 | 31
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
J@D
+1
Ce porcarie! S-a dat la ecest examen subiecte pe care nici macar nu au ajuns sa le invete ca programa. Am discutet cu elevi de nota 10 la liceu de mate-info si olimpici care mi-au spus ca inca nu au ajuns la Liviu Rebreanu si la Ion-deci nu aveau cum sa stie mai mult decat ce stiu din cultura lor generala. Adica maximum 5,deoarece sunt dotati la mate-info,unde sunt dintre ei si intrati la un examen care l-au dat anul trecut. Asta ar fi culmea dupa ce au intrat cu 10 la facultate inca de anul trecut sa nu poata merge ca vor pica BACUL la romana. Cata prostie in tara asta!
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
IQ100 @ J@D
0
pai trebuie si astia sicanati cu ceva...dar vor lua nota de trecere la romana, pt ca deja sunt 'boost"-ati, copii destepti retin si daca au citit o singura data...doar ca vor scadea putin sub 10,00 media generala...ghinion
Publicat Marţi, 08 martie 2016
+Răspunde
Hot
+1
Princupalul ca e buni pe Fb.
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
Santa Klaus
+2
Sunt nenumarate dovezi,... filmate,... despre ce fel de scoala se face in romania. Dupa cum se comporta elevii , implicit profesorii. Pai ce altceva mai vor unii securisti imbuibati din "inspectorate" care de fapt sunt toatal inutile, pentru a lua o masura ?? Ce face un ministru ?? De ce nu se implica pentru oo eficientizare si pentru rezultate in educatie ?? De ce nu vede imbecilitatile din rectorate si universitati ?? Sau considera ca dupa astfel de manuale doar astfel de imbecili pot rezulta ??
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
IQ100
+3
"risca sub 5 " e una ;, ulterior dovedita adevarata. dar 'risca sa pice" este alta si e falsa, la liceu se intra indiferent e medie...nota 5 nu e o conditie restrictiva...sunt locuri pt toti absolventii...de aceea, peste 4 ani, ajung sa dea bacu-ul siu sa il PICE (acolo nota fiind restrictiva) copii 'admisi" la liceu cu 3 la matematica si 5 la romana
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
Cotcodac
0
Margica alarmista ! Rata de promovare o sa fie de 75% !
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
viezurele
+2
Sa-i multumeasca lui Zukerberg pentru petrecerea timpului intr-un mod distructiv.Intotdeauna se vor face bani pe prostia si naivitatea altora.
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
Crocodilul
+2
Asta e rezultatul boshevismului din Colonie. Asta e rezultatul mizeriei propagandistice a ministrilor si a securismului de tip stalinist. Asta e rezultatul jigodiilor platite de rusi si ameicani. Viitori spalati pe creier ai coloniei vor fi usor manipulati de analfabetii PSD si PNL in frunte cu Dragnea, Ponta si Blaga. Groparii Romaniei
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
IQ100 @ Crocodilul
+2
sorry, fara Ponta...ala era prea putin tradator, asa ca a fost inlocuit cu Dragnea.
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
Cotcodac
0
Margica alarmista ! Rata de promovare o sa fie de 75% !
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
naspa
+1
F bine ...sa pice care e problema ...Vreti sa urmeze facultatea ...:)
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
IQ100 @ naspa
+2
NU PICA...se admite la liceu in ordinea mediilor, FARA RESTRICTII ..doar daca pica la bac scapam de ei la facultate
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
magic
+15
COPII DE 7-8 ANI - IN CLASA A II-A SE INVATA SISTEME DE ECUATII CU DOUA NECUNOSCUTE, IMPARTIREA; COPII DE 6-7 ANI - CLASA I-A SE INVATA TABLA INMULTIRII; COPII DE 5-6 ANI - CLASA 0 SE FAC ADUNARILE SI SCADERILE SUPRAUNITARE --- COPIIILOR LI SE DAU CITE 50 PINA LA 100 DE EXERCITII TEMA DE PE O ZI PE ALTA - - - LA CLASA A PATRA ESTE PRAPAD IAR MAJORITATEA COPIILOR DEZVOLTA PROBLEME PSIHOLOGICE DE LA PSIHOZE LA SCHIZOFRENIE CUMPLITE DIN CAUZA CA NU MAI FAC FATA MATERIEI SUPRAINCARCATE - - - NICI MACAR UN SINGUR OM CARE A TERMINAT LICEUL INAINTE DE 1989 SI IMEDIAT DUPA NU AR MAI FI CAPABIL ACUM SA TERMINE NICI MACAR 8 CLASE DUPA NOUA PROGRAMA SCOLARA DEMENTA APLICATA DE CIRCA 5-6 ANI INCOACE SI CARE SE COMPLICA DE LA ANA LA AN DEVENIND ABSOLUT IMPOSIBIL DE URMAT NICI MACAR LA SCOALA GENERALA - - - URGENT SIMPLIFICAREA MATERIEI SI ADUCEREA EI LA STANDARDELE CARE ERAU INAINTE DE 1989 CEL PUTIN LA MATEMATICA SI ROMANA - - - REINTRODUCEREA UNUI SINGUR MANUAL LA FIECARE MATERIE LA NIVEL NATIONAL SI DESFIINTAREA MAFIEI MANUALELOR ALTERNATIVE - - - DESFIINTAREA MAFIEI DIN MINISTERUL INVATAMINTULUI CARE COMPLICA IN MOD VOIT PROGRAMA SCOLARA PENTRU A SCOATE BANI CIT MAI MULTI DIN TIPARIREA DE MANUALE SI MEDITATII PLATITE CU SUME URIASE - - - JOS MAFIA DIN MINISTERUL INVATAMINTULUI
Publicat Duminică, 06 martie 2016
+Răspunde
Emi @ magic
+7
Total de acord!Uitati-va,din curiozitate,pe un manual de Istorie pt.cls.a VI-a si o sa va consolidati aceasta constatare!
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
IQ100 @ magic
+5
Cam corect.Dar si copiii si parintii nu vor sa refuze aceasta supra incarcare.Asa cum nu refuza toate cheltuielile, inclusiv uniforme, culegeri, ( in loc de MANUAL) fond clasa. Ajut in familie 2 astfel de copii. Special NU le fac anumite probleme.Si ii indemn sa NU isi faca toate temele. Am gasit si eu , e drept la cl.IV, probleme de 2 ec cu 2 nec.dac nu pot fi facute prin metoda figuratuiva (desene), nu le fac. Apropo de refuz, am un prieten care s-a ratoit la diriginta si i-a spus ca NU va cumpara culegeri suplimentare. fata e absolut OK , n-a patit nimic.Ii trimit colegele textele pe What;s up si facve si ea cate ceva. Aah, sa nu uit... la EVALUARE NATIONALA , NU se dau probleme la nivelul celebrelor culegeri , ci sub si altceva, "divergent"| fata de culegeri. Dintre culegeri "Maţe 200X" mi se pare cea mai nociva, depasind cu mult programa oficiala.Zic nociva pt ca nu este de nivel didactic, precum un manual, caci exercitiile usoare si medii au o pondere mult prea mica. Iar impartirea in usoare ("activitati de invatare") medii ("exersare") si grele ("performanta") este trucata, grila este mult ....translatata catre greu. Adica alea zise de "invatare" sunt deja medii...copilul practic NU poate invata...creierul e agresat si el deja cauta strategii de descurcare...meditatii, copiere de la colegii ce fac meditatii sau accesarea programului " Photo Mat", care da solutia la algebra. Constient sau nu, o materie grea contribuie la PROSTIREA statistica a noilor generatii.
Publicat Luni, 07 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017