×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 13:55
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Călărași
Criminal în serie, condamnat pe viață

Un bărbat din Călăraşi a fost condamnat la închisoare pe viaţă sub acuzația că a ucis două bătrâne, a anunțat Parchetul General într-un comunicat.

"Tribunalul Călăraşi a hotărât condamnarea inculpatului Strugaru Ionuţ la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, viol şi violare de domiciliu. La data de 16 februarie 2016, hotărârea instanţei de fond a rămas definitivă la Curtea de Apel Bucureşti prin retragerea apelului de către inculpat", se arată în comunicat.

Potrivit procurorilor, la data de 8 septembrie 2008, Strungaru a consumat băuturi alcoolice la un bâlci organizat în municipiul Călăraşi, iar în cursul serii s-a întors în localitatea de domiciliu situată în judeţul Călăraşi, unde a continuat să consume băuturi alcoolice. "În timpul nopţii, a luat decizia să intre în locuinţa victimei P.N. (în vârstă de 82 de ani), consăteană de-a sa, cunoscând faptul că aceasta locuieşte singură. Astfel, a intrat în curte prin escaladarea gardului de la stradă şi apoi a pătruns în casă, forţând una din uşile de acces cu umărul şi piciorul şi trăgând, totodată, de clanţă. În contextul acţiunii de forţare a uşii, clanţa din exterior s-a rupt, fiind găsită a doua zi în curte. Inculpatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea. S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii în faţă şi a somat-o să-i spună unde ţine banii. Neprimind un răspuns satisfăcător, inculpatul a continuat să lovească victima în zona feţei şi a coastelor. Pentru a-i atenua ţipetele, acesta i-a pus perna peste faţă, iar la un moment dat i-a aplicat un căluş improvizat, scop în care a folosit furoul acesteia. Inculpatul a dezbrăcat victima de lenjeria intimă şi a violat-o. După consumarea raportului sexual, bănuind că victima l-ar putea recunoaşte, inculpatul a continuat să o lovească până când aceasta a decedat ca urmare a agresiunilor, după care a lăsat cadavrul ascuns parţial sub pat. Ulterior, inculpatul s-a spălat de sânge la o fântână din apropierea domiciliului său, după care s-a culcat, iar a doua zi a ars hainele purtate la comiterea faptei, în curtea casei", au descris anchetatorii firul uneia dintre crime.

Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a arătat că moartea femeii a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice cu aspirat sanguin, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral cu fractură de piramidă nazală.

Într-un alt caz, petrecut în seara de 8 mai 2009, Strungaru Ionuţ - Artur s-a deplasat la un bar din localitatea de domiciliu pentru a viziona un meci de fotbal, care a început la ora 21.00, a consumat băuturi alcoolice, iar cu câteva minute înainte de pauză s-a deplasat la locuinţa victimei M.N. (în vârstă de 71 de ani), despre care ştia că locuieşte singură, precizau anchetatorii.

"A pătruns în casă prin escaladarea gardului şi forţarea uşii de acces, după care a căutat bani în prima cameră. În continuare, s-a deplasat în camera în care victima dormea cu televizorul pornit. Având în vedere că victima s-a trezit şi a început să ţipe, inculpatul a lovit-o în cap cu o săpăligă luată de la faţa locului, iar apoi a întrebat-o unde se găsesc banii. Întrucât victima i-a spus în mod repetat că nu are bani, inculpatul a continuat să o lovească în zona capului, cu săpăliga şi cu un ciocan găsit în cameră. Inculpatul a adunat covoarele existente în două camere şi le-a aşezat deasupra victimei, după care le-a dat foc. Şi-a însuşit telefonul mobil aparţinând acesteia, iar pe traseul de ieşire din casă a observat o butelie de gaz sigilată. A desfăcut sigiliul şi a dat drumul la gaz, în ideea producerii unei explozii. Ulterior, s-a întors la barul de unde plecase şi a mai comandat băuturi alcoolice. A doua zi a aruncat hainele pe care le-a purtat cu ocazia comiterii faptei, iar telefonul mobil sustras l-a aruncat în WC-ul săpat în curtea unei familii din aceeaşi localitate", au arătat procurorii.

Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză a concluzionat că moartea femeii s-a datorat şocului combustional, consecinţa unor arsuri prin flacără urmate de carbonizare cvasitotală a victimei. Leziunile traumatice care au dus la deces s-au produs prin flacără şi nu sunt specifice unei explozii.

Bărbatul a mai fost condamnat de Tribunalul Călăraşi, în august 2010, la 20 de ani de închisoare pentru că a violat şi ucis o femeie de 81 de ani din localitatea Grădiştea.

Alexandru VişanPublicat Marţi, 08 martie 2016
2458
 | 1
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ILIE DE LA SCULARIE
+4
Si pe animalul asta jegos il tinem noi, contribuabilii, pe masa si casa in puscarie, pentru tot restul vietii ? (ma rog, cum din articol nu reiese ca i s-a dat inchisoare pe viata fara posibilitate de eliberare conditionata, in 5-10 ani poate sa-si reia crimele si violurile !). Pai nu era mai bine (din acest punct de vedere) acum 30 de ani ? Nu aveam aberatiile legislative venite (impuse) de la mizeria numita Bruxelles, nu aveam "drepturile omului" (?? care "om" ??), cu un glonte in ceafa se rezolvau rapid astfel de cazuri.
Publicat Marţi, 08 martie 2016
+Răspunde
SaakasBilly
-8
Pe asta l-au batut de l-au stalcit,pana a recunoscut si restul crimelor,pe care nu e tocmai sigur ca el le-a facut ,dar probabil doar atatea babe au fost violate si ucise in zona !! La zoofilie nu l-au bagat si nici la sex cu cadavre ca deja in europa se cere legalizarea acestor activitati cetatenesti ,ca si incestul !! Asa ca nu avea sens sa-l condamne pentru ceva care oricum va pica !! Pentru "buna purtare " ii va da drumul dupa neste ani ,va veni cu experientza mult imbunatatita de acolo si va avea si casa,masa .....asigurata,...un timp !!
Publicat Marţi, 08 martie 2016
+Răspunde
scott
+11
inchisoarea pe viata este o pedeapsa foarte blanda pentru acest monstru
Publicat Marţi, 08 martie 2016
+Răspunde
anka @ scott
+3
Credeam ca este vorba de basescu, criminalul natiei romane, dealtfel, ca toti cei ce s-au cocotat la putere de 26 de ani.
Publicat Marţi, 08 martie 2016
+Răspunde
dan
+10
Mda,cam asa functioneaza organele,deloc putine la numar si bani,care ar trebui sa apere populatia.
Publicat Marţi, 08 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017