×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 14:10
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
”A semănat discordia și a cules roadele”
Violențe la Chicago. Mitingul lui Donald Trump, anulat

Donald Trump a fost nevoit sa renunțe din ”rațiuni de securitate” la o adunare electorală ce trebuia să aibă loc vineri seara la Chicago. Adunarea a fost anulată pentru ca „oamenii să nu fie grav răniți”, după ce Donald Trump s-a consultat cu reprezentanți ai politiei.

Vineri seara, tensiunea era evidentă la Chigaco, scrie presa americană, cu mulți manifestanți adunați în fața Universității din Illinois, acolo unde Trump urma să le vorbească simpatizanților. Manifestantii au reușit să intre în clădire și atunci au început altercațiile dintre manifestanții anti-Trump și simpatizanții acestuia. Violențele au escaladat în momentul în care s-a anunțat că Trump nu va mai participa la mitingul electoral. Au urmat ciocniri între poliție și manifestanți la cel puțin două intrări în cladire.

Manifestanții anti-Trump purtau pancarte pe care era scris ”Trump=ură” sau ”Trump e un bufon”. Majoritatea manifestanților erau hispanici, dar și susținători ai candidatului democrat Bernie Sanders și ai mișcării anti-rasiste ”Black Lives Matter”. ”Nu am fost vreodată atât de mândră de orașul meu”, spunea Maria Hernandez, 25 de ani, imediat după anularea evenimentului. ”Protestez pentru că sunt de culoare și mexicancă și nu sunt sigură dacă vrea să mă deporteze, însă am de-a face zilnic cu rasismul din Chicago si m-am saturat”, mai spune ea. În momentul în care s-a anunțat anularea evenimentului, manifestanții au început să strige ”Am scăpat de Trump”, în timp ce susținătorii miliardarului strigau ”Îl vrem pe Trump”. A fost momentul în care au început violentele, care au continuat ulterior în afara campusului universității.

Incidentele au venit după ce o altă adunare la care a participat Trump a fost întreruptă de manifestanți, la St. Lous, în statul Missouri. ”Nu mai putem face o adunare într-un oraș mare din țară fără violență sau fără amenințarea violenței”, a spus Trump pentru MSNBC. ”Cred că am luat decizia bună anulându-l”, a spus el pentru CNN, adăugând că ”este violată chiar și libertatea noastră de expresie”. Trump a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru manifestații și tensiunile produse din cauza ”tonului” său, însă criticii miliardarului spun că el își incurajează simpatizanții sa devină provocatori de tulburări. ”Tonul meu nu provoacă violență. Tonul meu este acela de a ne securiza frontierele, de a avea o țară”, a replicat Trump, punând violentele comise pe seama dificultăților economice și a faptului că ”multă lume este nemulțumită ca de 12 ani nu au primit o mărire de salariu”. ”Cu siguranță nu am incitat la violență”, a spus Trump, dând vina pe ”agitatori perofesioniști”.

Aceasta este și opinia contracandidatului republican Marco Rubio, care spune că mișcările contestatare la adresa republicanilor au devenit ”o industrie” și că în incidente sunt implicați indvizi ”care probabil sunt plătiți”. Alți rivali republicani ai lui Trump l-au criticat însă pe acesta. ”Donald Trump a semănat discordia și în această seară a cules roadele”, spune John Kasich, guvernatorul statului Ohio. Senatorul texan Ted Cruz l-a acuzat pe Trump că a ”creat un mediu care incită la acest gen de violențe și discordie”.

Atitudinea lui Trump pare să dea dreptate criticilor săi. La o adunare de pe 1 februarie, Trump le-a cerut simpatizanților să se ”bată” și le-a promis că le va plăti avocații. Vineri, 32 de persoane au fost arestate de polițiștii din St. Louis, 28 dintre ei chiar în sala unde avea loc adunarea electorală. Trump a fost pus într-o situație dificilă în Carolina de Nord, acolo unde unul dintre susținătorii lui, în vârstă de 78 de ani, a fost arestat pentru că a vrut sa lovească un negru în timpul unei adunări. Apoi, un jurnalist l-a acuzat pe șeful campaniei lui Trump ca l-ar fi agresat în timpul unui eveniment electoral.

Călin MarchieviciPublicat Sâmbătă, 12 martie 2016
4698
 | 3
 | 28
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
io
-5
Vorbele lui D. Trump spun despre el, indirect, ca e NEBUN!
Publicat Duminică, 13 martie 2016
+Răspunde
ihi
-3
@Zoe Pai eu zic ca, daca presedintele Mexicului nu poate sa aibe grija de mexicani si cum tot sunt atat de multi in USA, sa le ia jumate glia astora si sa ii cazeze acolo ricanii pe asti fara de grija prezidelului lor si uite ca scapa de ei... si fac acolo newmexico pt ai de-s deja in amerlocia cu conditia sa ii aibe in grija lor si pe ai de vor si nu venira inca in amerlocia
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
Suciu @ ihi
+8
Ai baut cam fara masura, esti manga de scrii asa incoerent. Inteleg, e weekend, trebuie sa vorbeasca si nea Ihi ca si el e om.
Publicat Duminică, 13 martie 2016
+Răspunde
jorje
+19
Junker la ordinul stapaniilor dupa Merkel sare si el impotriva lui Trump.
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
asdf
+12
dreptul la libera exprimare, rolul lui, este exact acela de a spune chestii care deranjeaza. deci uraste cat de mult vrei. afiseaza cat mai mult venin. altfel ti-au inchis gura. papagalii din poza sunt niste lesinati platiti. echivalentul adunarilor de pensionari zombie de pe la noi care repeta mecanic ce li se spune.
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+13
Hai ca a inceput sa devina interesant ! Mai lipsesc doar ceva avioane care sa aterizeze prin niste birouri si eventual un incendiu la "Colectiva" din Chicago ! Oricum, sper ca Trump sa nu aiba intentia iresponsabila sa se apropie prea mult de biblioteca din Dallas ! ...
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
Elin @ ILIE DE LA SCULARIE
+10
Mie mi-a placut chestia cu agitatorii platiti.Romanii ar spune "deja vu".
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
-26
NU ARE TRUMP NICI O SANSA JOACA LA CACEALMA CA UN MAIMUTOI DOAMNA CLINTON IL V A FACA PRAF !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
Rebeca @ SOBOLANU
+24
Clinton aia nu e doamna, masoara-ti cuvintele, nu induce lumea in eroare.
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
jorje
+21
-casa-alba-277701/ Disperare mare daca stapanii UE sionistii isi pun curvele sa iasa la inaintare .Dupa dementa slugarnica Merkel acum altul.
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
dancp
+14
asta stie ce vrea
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
io @ dancp
+1
Da stie, acest Trump extrem de lacom vrea ca la miliardele ce le are sa mai adauge multe alte miliarde, din functia de presedinte SUA!
Publicat Duminică, 13 martie 2016
+Răspunde
jorje
+22
e-donald-trump-277701/ UE CURVA SIONISTA PRIN DEMENTII SLUGARNICI CARE O GUVERNEAZA IES LA ATAC LA ORDINELE CELOR CARE SE TEM DE TRUMP.DUPA DEMENTA MERKEL HOP SI DEMENTUL ASTA.America trebuie sa le confiste tiparnita si FED-ul asa isi va castiga independenta si va devenii democratica cu adevarat.Apoi ii cureti din functiile importante din politica .America va avea o alta fata si lumea mai buna.
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
jorje
+35
Trump a spus am banii mei nu pot fi racolat de grupuri de interese.Disperarea mare in clanul -HIRT.Daca castiga Trump poate ii da prin cap sa le ia tiparnita din mainiile lor murdare.,
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
ihi @ jorje
0
Pai, si de aia nu va castiga mortul dp sex in astral Donald; mde, daca-i place atat de tare muierea blonda pusa la dispozitie de escu... se demonstreaza slabist si prostit de cine il face... E treaba lui daca vrea sa fie prostit, poate da si averea atunci, dc nu?
Publicat Sâmbătă, 12 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017