×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Joi, 19 octombrie 2017, 22:53
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
SRI, dat în judecată pentru interceptări ilegale

Cătălin Georgescu, avocatul care a sesizat Curtea Constituţională a României în legătură cu realizarea interceptărilor de către SRI, anunţă că a chemat " în judecată statul român, Ministerul Public şi SRI", cerând daune de 250 de mii de lei, scrie Mediafax.

"Am chemat în judecată statul român, Ministerul Public şi SRI ca să îi despăgubească pe clienţii mei pentru supravegherea şi interceptarea nelegală a convorbirilor telefonice înainte şi după începerea anchetei. Am cerut daune materiale şi morale în cuantum de 250.000 de lei şi publicarea hotărârii pe site-ul instituţiei, pe prima pagină, în trei cotidiane şi trei posturi integral şi rezumatul deciziei la trei posturi de televiziune naţionale, pe cheltuiala pârâţilor", a declarat avocatul Cătălin Georgescu.

Avocatul susţine că dosarul în care clienţii săi, iranienii Nalini Ziya, Nalini Noori şi Hosseini Seyed Mehdi, sunt cercetaţi pentru spălare de bani, le-a prejudiciat acestora imaginea.

"Şi-au pierdut afacerea, au dat faliment, sunt de zece ani în proces, nu au putut să îşi deschidă o afacere nouă, sunt linşaţi mediatic şi prezentaţi ca terorişti. Este un prejudiciu de imagine ireparabil", a precizat apărătorul celor trei.

În prezent, dosarul celor trei iranieni este în faza la apel, la Curtea de Apel Bucureşti, însă Cătălin Georgescu susţine că va cere ca o altă instanţă de acelaşi rang să judece cauza.

"Intenţionăm să cerem strămutarea ca să fie soluţionat de altă Curte de Apel pentru că magistraţii de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti sunt responsabili de arestare nelegală a unuia dintre petenţi, care a fost confundat cu un alt doctor din dosar. Pe baza acestei confuzii, clientul meu a stat patru luni în arest. Avem şi un litigiu la CEDO", explică avocatul.

Dosarul este cel în care a fost sesizată Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu instituţiile abilitate să pună în aplicare mandatele de supraveghere, sesizare în urma căreia CCR a decis că Serviciul Român de Informaţii nu poate face interceptări pentru că nu este organ de cercetare penală.

(R.C.)Publicat Marţi, 15 martie 2016
2630
 | 4
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Banciu
0
DNA cere arestarea preventivă în lipsă a patru oameni de afaceri israelieni, milionari, implicaţi în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, în care Remus Truică şi Paul al României sunt inculpaţi. Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor. Cei patru oameni de afaceri sunt: Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin "Benny" Steinmetz și Moshe Agavi. Stenogramele din dosarul retrocedărilor ilegale, în care sunt inculpați Remus Truică, Andrei Marcovici și Dan Andronic, dezvăluie prezența în gruparea infracțională a lui Benjamin "Benny" Steinmetz (FOTO), un miliardar franco-israelian extrem de interesat de afacerile din România. Cea mai importantă țintă a lui Steinmetz, a cărei avere se ridică la 3,5 miliarde de dolari, o reprezintă aurul din Apuseni, în special cel de la Roșia Montană. El, împreună cu oamenii de afaceri americani Seth Klarman şi John Paulson controlează compania Gabriel Resources, cea care a încercat să dezvolte o mină de aur în România, care implica distrugerea a patru vârfuri de munte.
Publicat Miercuri, 16 martie 2016
+Răspunde
Banciu
+2
Bai, postacii lui Peste, nimeni nu plange ca scapa marii excroci portocalii care au devalizat tara ? Plangeti de mila iranienilor?
Publicat Miercuri, 16 martie 2016
+Răspunde
Eric
+3
Asta e una. Alta, la fel de tare ca procedura abuziva, este ca se aude ca un functionar de la Camera Deputatilor ia decizii peste lege asupra modalitatii de plata a pensiilor functionarilor parlamentari.Daca se adevereste, inseamna ca e groasa cu competenta decidentilor si respectarea legii in tara noastra. Nu "tara asta". Tara asta suntem noi.
Publicat Miercuri, 16 martie 2016
+Răspunde
Golan
+15
Dar milioanele de cetateni romani ce sant interceptati nelegiuit de SRI,cat ii costa pe talharii astia?Nimic.Si te mai si ameninta pe deasupra daca protestezi,sau iti fac inscenari ca ultimii banditi.Unde sa te plangi,cand Justitia e campul lor tactic,iar solutiile date sant ordonate chiar de ei,conform precizarior ce ni le-au facut cu tupeul lor fara rusine?
Publicat Marţi, 15 martie 2016
+Răspunde
Numace
+13
nici o grije ! o să plătim tot noi...
Publicat Marţi, 15 martie 2016
+Răspunde
cosmin
+10
Toti ne batem joc de tara asta....
Publicat Marţi, 15 martie 2016
+Răspunde
SERVER
+10
TOATE HOTARARILE INSTANTELOR SUNT VIZATE DE SERVICII???
Publicat Marţi, 15 martie 2016
+Răspunde
Crocodilul
+13
Sa plateasca Coloneii de securitate in frunte cu Coldea, MRU si mafiile politice. Romanii obisnuiti nu au ascultat pe nimeni. Justitia ar trebui sa ii gaseasca vinovati pe toti care se fac responsabili pentru acest lucru. SRI inseamna oameni cu responsabilitati. Sa plateasca acestia din buzunarul lor nu din buzunarul nostru al saracilor. Noi nu avem decit o pereche de izmene la fiecare pe care ne-a dat-o BASESCU prin intermediul lui Oprea si o pereche de opinci la fiecare de la Dragnea prin intermediul lui Sarbu si Stelu.
Publicat Marţi, 15 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017