×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:29
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Iohannis cel voinic şi merele din plic
Simona Popescu
Simona Popescu

Trezit din toropeala în care se complăcea de mai bine de doi ani, preşedintele nostru în funcţie pare deodată cuprins de ADHD. Nu mai are răbdare să stea în banca lui şi să aștepte voinţa poporului, suveran conform Constituţiei şi, cuprins de o frenezie inexplicabilă în raport cu comportamentul său de până acum, începe să-şi arate voinicia, prin vorbe deocamdată. Cu numai câteva zile în urmă spunea, în felul său, că după alegeri acceptă orice premier, de la orice partid, numai Cioloş să fie. În acest fel, îl parafraza pe celebrul industriaş american Henry Ford. Care spunea despre maşinile produse de el, la începutul secolului trecut, că pot avea absolut orice culoare, numai negre să fie.

Domnul preşedinte ne spune acum că nu va desemna un premier urmărit penal sau chiar condamnat. Lucru de înţeles din punct de vedere al moralităţii, dar neconstituţional şi, mai mult, contrar principiilor democraţiei. Dar ca să mai îndulcească supărarea prezumtivilor candidaţi la această demnitate a precizat faptul că alesul său va fi cel care în mod sigur va reuşi să strângă o majoritate parlamentară. Deci dacă formula PSD+ALDE ar obţine peste 50%, aceste partide ar forma guvernul după alegeri şi voinţa populară ar fi respectată. De aici, însă, nu ne putem abţine să observăm un lucru. Ponta, Tăriceanu sau Dragnea ies complet din discuţie.

Dar nu numai ei, mai sunt şi alţi prezumtivi candidaţi din partea celor două forţe politice ce ies din start din ecuaţie. Bineînţeles, unii vor spune că partidele trebuie să vină cu oameni noi, că ăştia vechi sunt corupţi şi expiraţi. Nimic rău în asta, toţi cetăţenii au dreptul la o opţiune politică! Mulţi români vor fețe noi la conducere. Însă după cum am văzut că funcţionează sistemul, partidele non-PNL vor trebui să-şi ţină candidaţii la funcţia de premier foarte bine ascunşi. Pentru că, după cum merg treburile, nu este deloc exclus ca aceştia să se trezească cu o cercetare penală. În cel mai scurt timp de la nominalizare. Şi, totuşi, cât de ridicoli să mai fim în faţa lumii încât liderii partidelor câştigătoare să anunţe că au un premier, dar acesta va rămâne secret până la nominalizarea oficială?

Nu putem totuși să nu observăm că, de fapt, noua faţă a preşedintelui Iohannis cel voinic este doar o mască. Puţini au observat cum, conform propriilor declaraţii, preşedintele nostru s-a scuzat în faţa licuricilor europeni pentru atitudinea negativă în privinţa impunerii cotelor obligatorii de refugiaţi pentru fiecare ţară şi a promis că nu mai face. Dacă el s-a umilit, putea măcar să nu umilească România. În afară de penibilul gestului său, acesta înseamnă mult mai mult. O abandonare asumată în nume propriu a suveranităţii naţionale în favoarea doamnei Merkel. Care doamnă dă de mult semne serioase că nu prea se mai descurcă în rolul de împărăteasă a UE. Dacian Cioloş nu este o opţiune a lui Klaus Iohannis şi în nici un caz una a poporului român. Dragul de Julien este opţiunea licuricilor europeni, ca o garanţie a obedienţei necondiţionate a ţării noastre faţă de stăpânirea de la Bruxelles.

Va putea poporul să se opună voinţei licuricilor? Gradul de integrare a României este destul de ridicat. Multinaţionalele controlează economia şi resursele ţării. Dictează nivelul de trăi al populaţiei prin preţuri, salarii şi alte mijloace de forţă. Ne vom opune lor, vom muri de foame, de sete şi de frig. Marile partide sunt bine înregimentate în partidele multinaționale europene. Am vrut integrare europeană şi avem. Acesta integrare putea fi extrem de benefică pentru poporul român. Cum este pentru celelalte popoare europene. Atunci de ce nu este? Pentru că de mult nu mai avem lideri politici, ci intermediari. Au intermediat preluarea ţării fără a negocia bunăstarea românilor, au încasat comisioanele şi nu s-au gândit niciodată la oameni decât ca la nişte râme.

Iohannis părea că va fi omul care va aduce demnitate şi recunoaştere pentru români în cadrul UE. Din păcate, s-a dovedit a fi încă un intermediar, iar acţiunile sale haotice din politica externă ne-au făcut şi ne fac să pierdem importante ocazii pentru ţara noastră. Tot baletul declaraţiilor prezidenţiale, făcute cu țârâita, nu este decât un teatru grotesc al preşedinţiei, o mimare a democraţiei. De fapt, Iohannis ne prezintă zilnic câte un măr otrăvit ca fiind expresia preocupării lui pentru întărirea democraţiei şi baza construcţiei unei noi societăţi. Însă aceste mere frumoase la aspect, toxice în interior, nu sunt decât transpunerea indicaţiilor, primite în plic, de la Bruxelles. Şi, dacă tot mai credeţi că tot ce v-am spus nu este decât un basm de adormit copii, atunci să-l botezăm: Iohhanis cel voinic şi merele din plic!

Simona PopescuPublicat Miercuri, 05 octombrie 2016
6038
 | 61
 | 61
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gheorghe
+1
Sa inteleg de la doamna purtatoarea de opinii nea,Ghita, etc ca vointa poporului exprimata prin vot (sau numai a domniei sale) este ca Romania are nevoie de un prim ministru condamnat sau urmarit penal.Doamna daca sunteti atat de ingrijorata de moralitatea natiei nu va mai amestecati in bordelul politic al celor de mai sus.
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Nu uita cå esti român
-1
O biata ne!” spune tare si apasat ca “Politica fără morală este o babă-gloabă fără coloană!”. Va dati seama stimat popor roman care ai ajuns la nivelul neuronului acestei fiinte pitulata intr-o bomba “….un popor îndobitocit….” Eu in nemernicia mea si ca o mare bestie ce sint spun ca politica si morala stau alaturi numai la Vax Populi sau in capul unei bombe. Un mare politician al Romaniei care a fost si Presedinte al unei Adunari Generale ONU spunea simplu si clar chiar si pentru o bomba fâsâitå, ca atunci când intri in politica te DEZBRACI de CARACTER. Deci morala nu poate sta linga politica deoarece sint luxruri opuse. In rest vedem inca o fiinta care isi respecta cu strictete ordinul de serviciu pe care scrie “Då si fugi”.
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Nastratin
+1
D-na ziarista , chiar asa de mare e foamea .... ? Sau setea .... ?
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Bombă-sub-mare-presiune!
+4
E REVOLTĂTOR, STRIGĂTOR LA CERURI, cum guguştiucii răspândaci şi aplaudaci, pupători de iminei dorsali de pe acest forum fac apologia politrucului hoţ şi cinstit! Infernal! Să faci apologia imoralităţii şi tâlhăriei numai ptc un popor îndobitocit, strivit, lovit, furat se lasă păcălit încă şi încă o dată?!! Dar pe ce lume trăim, bestiilor!? Faceţi ideologia tâlhăriei la drumul mare şi mai aveţi pretenţie să fiţi respectaţi în Istorie?! De aceea, Istoria ne rejectează la groapa ei de gunoi, în uitare! RUŞINE, guguştiuci descreieraţi şi... FUDUI! Calicul până nu-i fudul, parcă nu-i hoţ şi prost destul! Şi mă adresez TUTUROR partidelor de vuvuzele, trompete şi hăulite de stadion, de găşti de chibiţi ce au transferat mahalaua, cu "filosofia" ei, pe aceste forumuri! Politica fără morală este o babă-gloabă fără coloană! Piftie de dat la câini!
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
JE SUIS RARINCA @ Bombă-sub-mare-presiune!
0
Felicitari maestre pentru acest superb comentariu. Mai rar pe acilea pe forum, nu prea va observ.!! Avem nevoie de dvs. precum lumina si caldura soarelui.!! Poate mai destupati ceva dobitoci la bostanel.!! Cu stima si respect..Stelu..
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Yon Ylycesku si teroristii2016
-3
Nu mai mintiti boboru cu televizorul si ziarele ! Art 103, constitutie Ro: (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament . Ori PiSD-eii n-au avut niciodata mai mult de 35 la suta, chiarcu mortii inviati de Liviu si pusi sa voteze cu hotii.
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Despre "organe", chiar nimic?
+5
UE ca UE, d-na Popescu, dar nimic nu misca fara organele de forta ale Statului. Guvernul instalat, in mod foarte curios, prin miscari de strada consecutive unui incendiu deasemenea foarte curios, este alcatuit din cetateni care, potrivit cutumelor institutiilor de forta locale, nu se poate sa nu fie angrenati in "activitati specifice" respectivelor institutii. Unii demnitari sunt din familii de vechi lucratori ai "organelor" comuniste, adica sunt "de origine sanatoasa". Dupa opinia unora este un guvern "al generalilor" din servicii. Asta nu observati? Ca NU SE GUVERNEAZA CU SERVICIILE SAU INTERMEDIARII ACESTORA, nu comentam??
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
ana
+3
ana@Cata corect!dar personajul in cauza nu realizeaza sau nu vrea sa vada cat este de lamentabil!
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Topor
+6
Iar bate campii dulap de timisoara .... cu usi de sibiu .... . Probabil e dornic de-o suspendare .....
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
c.g.
+4
Pt.Chitu Constantin. '' ... Nu avem cale de scapare din "cusca" decat o revolutie, una marca cubaneza a lui Fidel Castro '', azi in sec.XXI ca tara membra N.A.T.O., U.E., in Parteneriat Strategic cu SUA, orice '' lucrare '' de genul celei indicate de dvs. este corectata rapid de rusi si '' colegii americani '' prin '' jucariile '' lor, suhoaie, mig-uri, '' F ''- uri si rachetele lor de ultima generatie, precum au procedat in tara Siria sa nu uit, consiliati de indivizi din cadrul '' poporului ales '' interesati in pastrarea poporului roman in democratie originala, in sos jegos de capitalism de cumetrie, pentru a desfiinta statul national unitar ROMANIA ca a intraznit acum 100 de ani sa fie cu sabia in mana REGATUL ROMANIA MARE sub sceptrul M.S.REGELE FERDINAND I ! Mai spuneti '' Am ajuns o provincie a Vestului ... '', NEGATIV -suntem o colonie jefuita salbatic in dispret pentru mediu de bogatiile solului si subsolului precum coloniile din Africa si America de Sud, la redevente de litera '' c '' ! In rest pace si prietenie intre popoare !
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Nastratin @ c.g.
+1
Si dupa revolutie ce faci ? Stai in socialism 60 de ani , precum Castro si pe urma te intorci la capitalism ?
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
@COSTANDIN CHITOIU
-8
SE VADE CA REGRETI timpurilii CAND ANALFABETU ASASIN CEASCA VA CALCA PA CAP CA PE RAHATI. pai daca nu erau romanii sa curceasca pa daci azi erai pidosnic.
Publicat Miercuri, 05 octombrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017