×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:18
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Platforma Unionistă Acțiunea 2012
Se cere un pact de tip Snagov pentru Unire

O delegație a Platformei Unioniste Acțiunea 2012 se va întâlni marți, la ora 17.00 cu reprezentanții PNL, la sediul partidului din strada Modrogan nr. 1. PNL este cel din urmă partid care a acceptat dialogul cu unioniștii.

Totodată, Acțiunea 2012 solicită președintelui Iohannis să convoace partidele politice la dialog pe subiectul reunirii cu Republica Moldova.

„Ne trebuie un pact de tipul celui din 1995 de la Snagov pe subiectul Reîntregirii naționale. Dacă domnul președinte Iohannis crede că nu prin manifestații stradale se face Unirea, atunci îl invităm să demareze ceea ce consilierii de la Cotroceni ne-au promis în luna ianuarie: consens cu toate forțele politice privind proiectul de țară.

Noi avem răspunsuri pozitive din partea partidelor, cel care e îndreptățit conform Constituției să realizeze acest consens este președintele”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Unioniștii mai califică ca inexacte unele din declarațiile ministrului de Interne, Dragoș Tudorache, referitoare la abuzurile de sâmbătă ale jandarmeriei: nimeni nu poate îngrădi libertatea de circulație, fie ea și pe trotuar.

Imagini fără acordul persoanelor în cauză au fost furnizate, preferențial, către unele surse media, cu scopul de a discredita unioniștii, care au fost pașnici pe toată perioada manifestației, iar ca replică, structurile de ordine au folosit gaze lacrimogene și forța.

Sâmbătă, în București, 10 000 de oameni au mărșăluit cerând unirea Republicii Moldova cu România.

Delegații ale protestatarilor au fost primite duminică de către conducerile PSD, ALDE, PMP, USR, ANR și PRU.

Unioniștii au primit asigurări că doleanțele lor sunt împărtășite de către partidele politice și vor fi implementate conform unui program.

Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
2548
 | 1
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Stefan
+2
Da fratilor, sa ne unim cu republica Moldova ( cum este denumirea actuala ) si sa ne luam adio de la Ardeal... Cam asa ceva se doreste..
Publicat Miercuri, 26 octombrie 2016
+Răspunde
nicu cohen
+2
Unire sub egida Chevron-Monsanto -Bayer , gaze de sist , modificate genetic ,vaccinuri cu forta ! Bravos natiune de indigeni ! Vorba lui Motoc , multi da' prosti .
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
anado tauriga
-2
da dragii nostri frati de peste Prut, o sa implementam, ca nu ne doare gura...
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
Vae Victis
+3
@Lili - ce vorbesti,bre, bozgoroiaco ? Marsul Unirii e "manipulatoriu "?"Pentru ei nu mai există cale de întors, pentru a se salva sunt în stare să dea foc României şi să vândă ruinele ei fumegânde oricui "- javra ordinara, ce tot vorbesti aici ? Tu te auzi ce vorbesti ? Unde te afli, la Jobbik ?????? La paramilitare , la steagul verde ??????De unde scoti, jivina ,asa ceva ? Mars, ordinaro, nu spurca, spurcaciune spatiul romanesc ! du-te, troglodito, in pustii !La limbajul tau venios, asa reactie ti se cuvine, cutra mercenara ! Noi cunoastem drept international si cai legale, nu suntem ca tine si alti talhari care incalca ORICE NORME ! Noi nu umblam cu intrigi, cozi verzi si intrigi ! JAVRA !
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
mda
+3
Dodon zis si Soson isi freaca multumit labele-i paroase. Agentii lui au facut treaba pe cinste.
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
lili
0
"Ceva se croieşte în subteranele politice. E o forţă veche, cu rădăcini adânci, înainte de 1989 care prinde din nou chip. O vreme, această forţă a prosperat sub semnul PRM. Iată că rândurile s-au strâns din nou. Este vorba despre grupările de băieţi deştepţi al căror unic scop politic este să fure singuri în România, fără a da socoteală nimănui. Intrarea României în UE şi în NATO a adus iniţial beneficii substanţiale acestor grupări. Ele au gestionat investiţiile şi banii europeni care nu s-au concretizat niciodată în autostrăzi, căi ferate, şcoli sau spitale. În cele din urmă, lucrurile au început să se schimbe. Regulile au devenit mai stricte, Europa mai atentă cu banii, iar DNA a făcut ravagii în clasa politică. Europa a devenit un spaţiu neprietenos pentru grupările băieţilor deştepţi. Libertatea lor şi averile imense obţinute din corupţie sunt acum în pericol. Reacţia nu s-a lăsat aşteptată. Brusc, în România au apărut partide naţionaliste şi anti-europene. Alianţa anti-justiţie hrănită de cele mai controversate personaje politice ale momentului a devenit naţionalistă şi mare promotoare a unirii cu Moldova! Mesajul lor manipulatoriu vizează teme sensibile legate de migraţie, lupta împotriva capitalului străin, unirea cu Moldova sau legalizarea căsătoriilor pentru persoane de acelaşi sex. Diversiunea de la marşul unioniştilor a fost o încercare clară de a se testa reacţia autorităţilor. În limbaj militar a fost o operaţiune de cercetare, o incursiune în liniile inamicului, pentru a-i vedea pregătirea, hotărârea, moralul şi capacitatea de rezistenţă. Operaţiunea a avut şi un al doilea scop fiind declanşată cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale din Moldova, alegeri cruciale pentru rămânerea ţării în aria europeană sau pierderea ei în zona euro-asiatică. Băieţii deştepţi sunt disperaţi. Pentru ei nu mai există cale de întors, pentru a se salva sunt în stare să dea foc României şi să vândă ruinele ei fumegânde oricui le g
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
O analiza buna. @ lili
+1
Buna ca un ghiveci. Are de toate. De exemplu: "Mesajul lor manipulatoriu vizează teme sensibile legate de migraţie, lupta împotriva capitalului străin, unirea cu Moldova sau legalizarea căsătoriilor pentru persoane de acelaşi sex." Ati (sau a-ti ?) uitat de taxa radio-tv si de Regele Mihai.
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
Alex
+2
Acesta este un adevărat proiect de Țară! România devine mai puternică, iar trei milioane de români basarabeni revin acasă! Exemplu de bună practică este reunirea celor două Germanii...
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
Dan @ Alex
+2
Si esti sigur ca nu pleaca altii? vreo 4-5 milioane ,cati se zice ca sunt...ceva mai la vest,in interiorul "arcului "?parca asa arata o harta ce aparea si in reclamele unor firme straine -la tv r - in '90 : cu...,dar ...fara
Publicat Marţi, 25 octombrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017