×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 00:45
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Imaginea la pușcărie se întreține
Pinalti, spectacol la DNA Ploiești

Fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, cercetat în dosarul în care este urmărit penal și Vasile Blaga, a fost adus miercuri la sediul DNA Ploiești din penitenciar, unde își ispășește pedeapsa primită în dosarul Microsoft.

Pinalti a cerut procurorilor să nu fie filmat de ziariștii prezenți, spunând că este persoană privată de libertate, iar curtea DNA nu este loc public, relatează presa centrală. Cererea i-a fost aprobată, iar un procuror a iesit și a cerut jurnaliștilor să nu filmeze.

Lui Pinalti ar urma să i se aducă la cunoștință instituirea sechestrului asupra unor bunuri în dosarul în care este cercetat alături de Blaga.

Procurorii susțin că, în 2009, în cadrul PDL, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan—, în sensul obținerii de bani pentru partid.

"Potrivit înțelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziție publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ștefan și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană", preciza DNA într-un comunicat.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga și a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică unor diverse societăți indicate.


Publicat Miercuri, 26 octombrie 2016
1910
 | 2
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Grig
0
Totusi, cand va ajunge DNA-ul la cel care a beneficiat de foloase necuvenite in campaniile electorale de pe urma acestor "manopere": Traian Basescu???? Sau nu are voie???
Publicat Miercuri, 26 octombrie 2016
+Răspunde
ha,ha
+4
Si unde este spectacolul?
Publicat Miercuri, 26 octombrie 2016
+Răspunde
prost
+2
nu este hotul, este ala care s-a lasat furat. Cum a putut fi ales acest agramat si pupat in fund ani de-a randul, cum mai moldovenii mei?
Publicat Miercuri, 26 octombrie 2016
+Răspunde
NcM
+6
Bine, bine, neiculiţă, dar spectacolul unde e? Ce facuşi cu el? Că, din câte înţeleg, a cam evitat "spectacolul". Clickbait ieftin...
Publicat Miercuri, 26 octombrie 2016
+Răspunde
mda
+6
Si pe cand in dosarul cu curent electric, cu care a jefuit impreuna cu fiul lui romanii?
Publicat Miercuri, 26 octombrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017