×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 02:19
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ziua Națională
Unioniștii, miting la Bruxelles

Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova, anunță joi unioniștii de la Platforma "Acțiunea 2012" într-un comunicat de presă.

Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova. Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

Aceștia au organizat un miting în fața Comisiei Europene în care au scandat mesaje precum: „Moldovie c’est la Roumanie”, „Bessarabia is Romania”, „Reunification”, „Meme peuple, meme pays”, „Unitate națională”, „România n-a avut graniță la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”.

„Europa trebuie să știe că România și Republica Moldova au aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași obiceiuri și tradiții. Suntem o singură națiune – română, și dorim să fim o singură țară - reîntregită”, a declarat Alexandru Rotaru, președintele executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ziua Națională a României a fost marcată de unioniști și în alte orașe, la Chișinău și la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru a fost întins în centrul Chișinăului, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire a fost inclus mesajul „Basarabia e România”.

(I.R.)Publicat Joi, 01 decembrie 2016
1929
 | 3
 | 18
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ileana Rollason
-1
@Anonim: nu, nu. E de tot independenta. Tu confunzi independenta de stat cu afinitatile elective. Si, scuza-ma, dar dpdv economic, tipii au dreptate: nu numai ca -n Vest R. Moldova n-are piate de desfacere, dar rubla-i si ieftina, tara exporta-importa ieftin. Nu fac "propaganda ruseasca", daca moldovenii sunt rusofoni, ca limba, nu-s si rusi, ca origine etnica. Fa distinctia-ntre cele doua. Ai dreptate ca frontierele Europei s-au tot modificat, din diverse interese, de care n-a profitat si România. Momentul, observa cineva, era la dezagragarea URSS. Si cred ca tipul are dreptate. Se poate, însa, ca situatia sa fi fost aceeasi, cu-n vârf al iceberg-ului de români, putini, si restul populatiei, rusofone. Vinovata e si diplomatia româna, scuza-ma, dar, dupa Ceausescu, inexistenta. Îl vezi tu pe MRU miscând un deget ? pe Comanescu ?. Ceva manuale de limba româna le fusesera donate de Ministerul Educatiei, pe la începutul anilor '90. De-atuncea, vraiste. Plus ca nu sunt sigura ca unii (de la VEST, nu de la Est) sa fi uitat ca România-i inconsistenta, duplicitara, dpdv al deciziilor politice (de la 23 August 1944, dupa 3 ani de alianta feroce cu Germania nazista, la Ceausescu, din blocul Tratatului de la Varsovia, dar gâdilând, din pdv al revizionismului social si teritorial, lobby-inguri americane trotzkiste. Revolutii "colorate" permanente si modificari de granite ale altora, în folos american. Ai vazut ca-n Ucraina, buna parte a tarii-i e sustrasa controlului intern, si-a pierdut suveranitatea. Un "presedinte" -marioneta, si-un "guvern tehnocrat", în care "ministerele" nu-s decât de exploatare si imediat export al resurselor naturale ale tarii, de împiedicare a aprovizionarii în gaz a Europei. "Guvern" importat în mars fortat din SUA-Gruzia (Saakashvili, prometeistul criminal. Îsi împusca propriul popor, e urmarit penal, si-ajunge mare guvernator mare, al unei provincii strategice, în Ucraina). Românii si-au facut, si ei, rau, singuri. Prin alegeri.
Publicat Vineri, 02 decembrie 2016
+Răspunde
Anonim @ Ileana Rollason
0
Nu faci numai propaganda proruseaca (grobiana) dar si una profund antiromaneasca, daca vorbesti de duplicitatea Romaniei. Pasarea pe limba ei se da de gol.
Publicat Vineri, 02 decembrie 2016
+Răspunde
neconformistul
0
Atitudinea protestatarilor este fireasca . Acum , daca cumva Dodon suspendada tratatul de asociere la UE , multi s-ar putea sa fie trimisi acasa .
Publicat Vineri, 02 decembrie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
-3
@Mda la Paris, etc. si restului care-mi da - : faceti si voi studii de drept. Nu-i nevoie sa mimez nimic. E vorba e realpolitik. De Ungaria, Grecia, Olanda, n-am scris în ziar, asa ca faci exces de zel. Citeste Tratatul de la Pris, 1947, care fixeaza granitele terestre în Europa. Si mai slabeste-ma cu "armatele", fiindca România-i sub ocupatie americana. Ai orbul gainilor. @John@Hotin : Hitler si Stalin nu mai au nici o legatura, a fost Razboiul al Doilea Mondial, cu Tratatul de Pace, care i-a fixat granitele Europei actuale. @Hotin : LA Moldavie EST souveraine.@Prostu' Satului "cela ne veut pas le problème" n-are nici un sens (="asta nu vrea problema"). Plus ca Hotin, chiar daca scrie rau frantuzeste, are dreptate, R. Moldova e-o tara suverana (si independenta, adaug eu). Cum nu-ti place sa se amestece altcineva-n afacerile interne ale României, nu te vârî nici tu-n ale R. Moldova. Acuza-l pe Johannis, ca tot e nul, si pe ministrul/ministrii români de externe, alti nuli, de inexistenta unor relatii normale ale României cu R. Moldova. Declaratiile lui Johannis n-au facut decât sa arunce, pâna una-alta, gaz pe foc. @C.G. hai siktir . Am crezut, o vreme, ca esti de calitate. Numai ca nici pomeneala. @Mircea Popescu: esti de la usa cortului. Plecaciuni, Bulibasha. @Cosmin : Nu-i nevoie sa te simti complexat, si sa spui rele de moldoveni. Daca esti din România, nu-i adevarat ca nu se iese din tara, si c-ar fi vorba numai de "muncit si furat". Sunt si turisti, cu familiile si masinile. Si mai sunt si comunitati noi de români în Vest (care, însa, fac eforturi vizibile de-a se naturaliza francezi ori germani, ori britanici, nu mai vorbesc româneste, si copiii, la scoala, se asimileaza. Numai musulmanii sunt comunitari. Am si vecini rusi, ai caror copii, la fel românilor, sunt bilingvi). Daca economisesti 1 an, sunt autobuse/trenuri România-Franta, poti sta 2 saptamâni, la un hotel ** (40E/ noaptea). Si daca ai masina, ea poate fi si hotel.
Publicat Vineri, 02 decembrie 2016
+Răspunde
Anonim @ Ileana Rollason
+2
Republica Moldova este independenta doar de Romania, nu insa si de Rusia, prin voia celei din urma si nevoia primeia. Nu este cazul sa raspunzi in aceeasi cheie tuturor, atit timp cit argumentele sint subtiri. Frontierele in Europa s-au modificat si rasmodificat dar Romaniei i s-a inchis usa dezvoltarii, inclusiv a reintregirii, prin aranjamentele din 1989, continuate pina azi. Tot ce faci este doar o groteasca propaganda proruseasca. Degeaba deci pretinzi ca esti romanca si ardeleanca.
Publicat Vineri, 02 decembrie 2016
+Răspunde
c.g.
+1
Pt.Ileana Rollason. HAI SICTIR, in decedatii fiintelor tale dragi, cu repetitie !
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Krixus @ c.g.
+1
Hei administratorule, dormi?? Cum poti sa permiti o asemenea PORCARIE? Insul trebuie scos cu un sut in fund de aici!
Publicat Vineri, 02 decembrie 2016
+Răspunde
Anonim @ c.g.
0
@Krixus: la fel cum trec si imprecatiile respectivei preopinente si nu numai.
Publicat Vineri, 02 decembrie 2016
+Răspunde
hotin
-9
"Moldovie c'est souveraine”
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Prostu' Satului @ hotin
+12
Cela ne veut pas le problème. Vous êtes stupide.
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
John @ hotin
+6
Separarea de Romania au vrut-o Hitler si Stalin, nu au vrut-o moldovenii.
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Ileana Rollason
-3
Provocare si demagogie. Numarul românilor în R. Moldova a scazut, de sute de ani, si majoritatea se considera "moldoveni", asta-i si cetatenia tarii. Granitele teritoriale de dupa WWII nu se vor modifica, si manifestarile n-au nici un rost. SINGURA sansa a R. Moldova e de-a accede la UE. Ori, pentru asta, trebuie sa se dezvolte, si fondurile europene pe care le primeste sa nu mai dispara prin buzunarele cine stie carui oligarh (pardon, prin bancile off-shore ale cine stie carui oligarh). Si mai trebuie si ca majoritatea populatiei sa vrea aderarea la UE. Si-asta, nu-i nici pe departe cazul. autorului : greseala-n titlul articolului, "LA MOLDAVIE", cu articolul hotarât, obligatoriu pentru o tara , vezi si LA Roumanie, LA France, LES Etats Unis, LE Brésil, LA Russie, LA Grande Bretagne, etc ... si MoldAvie, nu "MoldOvie".
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Mda, la Paris se vede altfel treaba @ Ileana Rollason
+11
Nici azi nu ați putut sa va abțineți, măcar asa mimând de politețea. La Kanstantin Maldavan ma așteptam la ceva scuipături in zi festiva, dar de la o doamna, nu. Observ ca tentele naționaliste, mai groase sau mai fine, va plac cad vine vorba de Rusia, Franta, Olanda, Ungaria, Grecia, dar cand vine vorba de Romania va ia asa un fel de tuse si ne înveliți imediat sentimentul cu frunzulițele fascismului, nazismului etc Si ca veni vorba de inviolabilitatea frontierelor: intre granițele carui stat se afla cantonata armata a 14 a rusa pacificatoare?
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Ioan @ Ileana Rollason
0
Ca sa acceada la UE, Moldova ar trebui sa scape de Rusia! In privinta scaderii numarului romanilor, Rusia s-a straduit intens in sensul asta. Chiar si asa, cei care vorbesc romaneste sunt majoritari: peste 70% (limba "moldoveneasca" e o inventie comunista). Putin are nevoie de un stat marioneta care sa asculte de Moscova si nu are nici un chef ca Moldova sa se integreze in UE. Singura speranta a Moldovei e Romania. Inainte de a face declaratii pompoase despre Moldova, invata ceva mai multa istorie si citeste mai putina propaganda sovietica.
Publicat Vineri, 09 decembrie 2016
+Răspunde
cosmin
+5
Sunt mai patrioti ca si noi....
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Constantin Moldovean
-8
Alți bani aruncați în vânt de SIE român
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
cosmin @ Constantin Moldovean
+2
Sunt din Moldova...Noi nu mergem de obicei nicaieri , doar sa mai muncim si sa furam.....
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Mircea Popescu @ Constantin Moldovean
+13
Mai EDITAT, nici de Ziua Sfanta a Unirii nu poti sa nu mai scuipi venin? Iar "Cotidianul" si-a facut titlu de mandrie sa devina "tribuna liberatatii exprimare" a tuturor murdariilor anti-romanesti.
Publicat Joi, 01 decembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017