×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 20 noiembrie 2017, 11:58
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Hunor: Reacțiile unor oficiali din Ungaria la deciziile care au lezat comunitatea maghiară sunt corecte
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că reacțiile unor oficiali maghiari referitoare la unele decizii administrative din România care au lezat comunitatea maghiară sunt corecte, informează Mediafax.

Totodată, liderul UDMR a mai spus că i se pare oportună invitaţia lansată de UDMR premierului Ungariei, Orban Viktor, de a veni, joi, la Satu Mare.

"Este extrem de oportună invitaţia şi ne vom întâlni la Satu Mare, vom face un apel de mobilizare pentru comunitatea maghiară. Eu am întâlniri periodice, destul de bine programate de trei-patru ori pe an cu premierul Ungariei ceea ce nu este un lucru rău, asta este normalitatea. Tensiunile au plecat şi în momentul în care au fost multe decizii administrative şi nu numai în România care au lezat comunitatea maghiară şi care au atacat drepturile obţinute. Din acest punct de vedere reacţia oficialilor de la Budapesta a fost una corectă, de responsabilitate faţă de maghiarii din România, aşa cum şi România ar trebui să reacţioneze când românii din Valea Timocului sunt intimidaţi, atacaţi şi drepturile lor nu sunt respectate, sau în Ucraina. Cred că aceste reacţii sunt normale şi la aceste fapte au venit şi reacţii pe canale diplomatice şi directe”, a declarat Kelemen.

De asemenea, rugat să comenteze declaraţiile unor oficiali maghiari legate de Ziua Naţională a României, liderul UDMR a spus că este interesat mai mult de viitor decât de trecut.

Paul DumitrescuPublicat Miercuri, 07 decembrie 2016
1957
 | 0
 | 22
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
j&d
0
de ce nu dati mesajele? Nu era vulgar ci la obiect? Sau santeti si voi niste tipi care nu agreeaza adevarul ? Va plac textele vulgare si nesemnificative?
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
Maximus
+12
Comunitatea maghiara nu sunteti voi, gunoaie mafiote unguresti si TRADATORILOR de Tară ce sunteti ! Ratatilor !
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
LIleana
+12
Sa demonstreze dl Hunor cu Constitutia in mana, ce drepturi s-au incalcat. Liderii UDMR, incalcand vointa cetatenilor romani ,indiferent de etnie ii separa in continuare in "comunitatea maghiara",ca si cand acesti cetateni onesti si loiali Romaniei, ar fi tzantzii dansului. Totul pt. a-si face campanie electoral, toate aceste provocari, ce nu sunt "reactii" ci imixtiunea tupeista a BNudapestei.Solicit ca Ro sa faca ac.lucru cu ocazia zilei nationale a Ungariei, sa declare doliu. Cerem MAE sa iese din amortire ,cat si dlui Iohannis fata de aceste hatuiri nejustificate ,de netolerata intre 2 tari vecine, mebre UE si NATO.Tolereaza UE si NATO o asemenea pozitie inamicala si provocatoare a Ungariei ? Cerem atitudine in spiritul principiilor comune pe care Ungaria le incalca agresiv.Cerem interzicerea venirii in Ro a lui Viktor Orban deoarece asa zisa "mobilizare"incalca suveranitatea Ro cu privire la cetatenii si teritoriul sau, nici-un reprezentant al altui stat neavand prerogative cu privire la vreo comunitate de pe teritoriul altui stat,aceasta fiind o imixtiune incalcand procesul electoral din Romania.Cetatenii Romaniei sunt supusi Legii Electorale in vigoare in Romania ,alegerile organizate de Guvernul si Institutiile Publice din Romania.Cel care isi face campanie electoral participand la alegeri este UDMR, entitatea Viktor Orban nu figureaza si nu este participant in alegerile parlamentare din Romania conform LEGILOR STATULUI ROMAN.
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
li s-a taiat dreptul @ LIleana
+8
de a interzice in totalitate insemnele statului roman, li s-a taiat dreptul de a ucide romani dupa bunul chef, ca altadata, li s-a taiat dreptul de a-si exprima si mai clar ura fata de romani, ei vedeti ca hunul are dreptate?
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
iorga
+15
Romania, condusa in ultimii 26 de ani numai de *tradatori de tara*, este normal sa nu se discute despre ... *Fundatia GOJDU, lasata mostenire pentru tineretul romanesc din Ardeal pentru a studia, nimic despre *nimicirea nimoritatii romanesti din Ungaria care, an de an se destrama, maghiarizata fortat, nimic despre ... multe. Domnule Kelemen oare de ce ???.
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
Radu Humor
+14
Dacă-i interesat mai mult de viitor decât de trecutul unui popor prea blând cu asemenea lepre, să-l lăsăm să şi-l realizeze în afara Parlamentului României ! Sper ca tot într-un viitor, de data asta mult mai apropiat să-l vedem arestat şi pe colegul fugar, dar şi pe chereştoiul deghizat în pădurar !
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
anna
+26
Ati fost 27 de ani la guvernare si v-ati imbogatit ca niste nesimtiti.Ati participat direct la distrugerea intregii economii din zonele predominant maghiare,orasele secuiesti nu mai au niciun fel de loc de munca,in Baraolt ,in Sfantu gheorghe,in Miercurea ,nu mai spun ce-i in sate ,se traieste doar din pensiile vechilor mineri,fostilor muncitori,in rest sunt muritori de foame ,desi ati fost la putere 27 de ani.Ii ametiti pe bietii oameni cu actiuni revansarde ,ca sa-i tampiti de cap sa nu vada ca de cand nu mai e Ceausescu au devenit cei mai saraci si cei mai nenorociti din tara.V-ati batut joc de toate fostele statiuni ,le-ati paraginit sau chiar le-ati vandut pe nimic la straini ,care fac ce-i taie capul,bineinteles in folosul lor.Ar trebui sa dai socoteala,Hunore ,de ce ati distrus ,ca sa nu mai vorbesc de statiunile mai mici ,care erau aur curat pe vremea impusatului.Ii zapaciti de cap pe cei tineri ca sa nu va traga vreodata la raspundere si sa va intrebe de unde v-ati facut averile fabuloase.Mereu la varful varfurilor ca sa furati tot,iar propaganda e pentru amaratii aia muritori de foame,tot maghiari!
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
Mișu
+20
Siktir ...măi șogore !
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
RĂZVRĂTITUL
+20
Am o întrebare: de ce se mai tolerează, de către partidele ce-și zic românești, existența pe scena politică a UDMR-lui, care, încă din chiar momentul în care a apărut, pe scena politică din România, s-a dovedit, prin tot ce a făcut, că nu are nici o legătură cu România? Tot, ceea ce face, este antiromânesc! Cum este posibil, ca partidele, care pretind că sunt românești, pot tolera, la infinit, această formațiune? Partidele, care se pretind, românești, dacă se aliază, din motive dezonorante, cu această formațiune, oare nu fac un act de trădare a României? Dar, românii, de ce acceptă această situație? Votați naționaliști! Avem șansa de-a scăpa de problemele legate de existența UDMR-ului.
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
Maximus @ RĂZVRĂTITUL
+4
Bună întrebare .
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
EVA
+23
Mai lasati-ne in durerea noastra, sa ne conducem tara, ca voi, cand ati fost ati inchis 80 de spitale, scolile doar ale romanilor, ati taiat salariile, pensiile( ANASTASE), aveti un INCULPAT de catre ADN, protejat de ORBAN, desi a furat milioane de euro, NE-ATI LUAT FUNDATIA GOJDU, cu ajutorul UNGUREANULUI tradator MRU. Daca vine ORBAN DICTATORUL, sa aduca si PENALUL fugit, altfel, sa ramana el GAJ. Cat tupeu, dupa ce ati fost slugile lui BASESCU, cand a facut PRAPADUL in tara.Mai stati si in OPOZITIE, ca la MEDIU, ati taiat padurile, ati dat GROFILOR bucati din ROMANIA, cu acte false, le-ati dat inapoi castele pt. care au fost despagubiti deja de 2 ori. Unde in UE, mai sant ong-uri pe criterii etnice , care sa fie in PARLAMENT si GUVERN. Voi, nu recunoasteti CONSTITUTIA ROMANIEI, atunci ce cautati voi la alegeri? Ati fost mai multi ani la putere in ROMANIA, decat orice alt partid. Ajunge, puteti avea primari in HARGHITA si COVASNA, dar nu puteti sa mai conduceti ROMANIA, cand santeti doar 3 % din populatie, dar au plecat f. multi unguri, deci nu mai sant nici atat.
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
aligator
-1
Notati fapta, dar nu le dati apa la moara. Tratati-i cu dosul si MERGETI LA VOT duminica si votati orice (dar in special formatiuni politice care se angajeaza sa nu faca trocuri cu "partide" etnice).
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
Cristina Iordache @ aligator
+10
Adica pe cine ? Spune clar, nu asa, sa arunci 3 vorbe fara nici o relevanta. Eu nu vad cu cine am mai putea vota, fiindca toti au mai fost la putere si numai lor le-a fost bine. Noua NU. Daca ies la vot nu fac decat sa le mai dau in imbold acelorasi hoti, oricare ar fi declarati castigatori. MAI BINE STAU ACASA.
Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017