×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 20 noiembrie 2017, 11:59
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Compania se află în perioadă de probă
Holzindustrie Schweighofer, acuzată de comerț ilegal cu lemn

Compania Holzindustrie Schweighofer este acuzată oficial de un organism internațional pentru implicarea în nereguli și ilegalități în comerțul cu cherestea și de exploatare forestieră ilegală a pădurilor românești de către fabricile sale de aici.

Forest Stewardship Council (FSC) a decis să plaseze Grupul Schweighofer în perioada de probă, până în februarie 2017.

Decizia s-a bazat pe un raport al unei comisii independente care a efectuat o investigație aprofundată împotriva afacerilor silvice ilegale ale Schweighofer Group în România. Ancheta a fost demarată în urma unei plângeri a World Wildlife Fund Germania.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită de joi, 8 decembrie, din noua serie Cotidianul

Publicat Miercuri, 07 decembrie 2016
3363
 | 11
 | 23
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
LIleana
+3
Aude posesoarea de tinichele pentru care si-a vandut tara- Codruta Kovesi ? Demisia ! Anchetarea Codrutei LAura Kovesi din DNA ,pt. favorizarea infractorului, infractorilor cu privire la grave infractiuni privind dare de mita, spalare de bani, comert ilicit,ilegal, distrugerea mediului, export si evaziune fiscala ,taieri ilegale de arbori .Cerem anchetarea Codrutei Kovesi si a sefului DIICOT, -Horodniceanu. De asemenea chemarea in PArlament a Proc General Augustin LAzar pt. neexercitarea rolului PArchetului si a Min Public de a veghea asupra legalitatii actelor savarsite pe teritoriul Ro de Grupul Schweighofer si alte firme.
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
gelu
+4
Problema este ca cu toate defrisarile masive, la bugetul statului nu intra mai nimic. Toti banii intra in buzunarelor austriecilor, austriecii declara profitul obtinut la firma mama din Autstria si nu in Romania, banii intrand si in conturile off-shoruri detinute de Johannis. Deoarece bisnitarul de case si geambasul de copii nu face nimic pe gratis mai ales cand este vorba de bani la negru. Credeti ca de poma nemtalaul n-a promulgat ultima lege referitoare la paduri de acum 2 ani??? N-a promulgat-o pe bani foarte multi.
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
PIRATU
+6
ROMANIA STAT MAFIOT.
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
Nu, e o @ PIRATU
+2
neocolonie. Sper ca ati inteles ca occidentul nu murea de grija noastra, ca nu-s respectate "drepturile omului" (concret, care drepturi ?), ca sunt distruse satele (si atunci de ce va vaicariti ca mediul rural e asa si pe dincolo, inapoiat, sate parasite, pamanturi nelucrate, macar pe vremea colhozurilor ceapiste se mai facea cate ceva) sau ca nu tzopaie romanasul prin vest (e, acum, suntem nelipsitzi de acolo; le place ?). O sa-mi spuna mie cineva ca nu doarme ncelebrul mic in gat de grija nordcoreenilor si a zimbabwenilor ( pentru necunoscatori, precizam ca Zimbabwe e o colonie de transfugi pe planeta Pluto; pardon, am gresit, Pluto nu mai e considerata planeta).
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
Patriot
+16
Romania este o colonie, sa nu va faceti sperante ca vor fi anchetati aici, se bucura de protectia lui Iohannis care austriac la origine, landleri , deportati religios in Transilvania incepand cu 1734 când, sub domnia lui Carol al VI-lea!
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
ha,ha,ha
+19
Pai asa arata "tara lucrului bine facut. Punct si de la capat!" Nu e de ras, este de plins!
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
EVA
+19
Sa se dea o ORDONANTA DE URGENTA, prin care se suspenda orice export de lemn, sa se reampadureze de cei care au ras padurile ROMANIEI. Imediat O LEGE ca in AUSTRIA, prin care sa ne PROTEJAM si noi PADURILE , care au fost salbatic TAIATE. AUSTRIA, o tara pe jumatate cat ROMANIA, ne exploateaza , mai rau ca pe timpul IMPERIULUI AUSTRO-UNGAR. La fel, Legea prin care sa se interzica vanzarea PAMANTULUI la STRAINI, ASA CUM FAC CELELALTE TARI, PANA CAND, romanii vor avea si ei VENITURI CA IN UE.
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
Nume ana @ EVA
+2
ana pentru eva cine sa dea o ordonanta de urgenta? coruptii acestei tari! Johanis,politicienii ,guvernantii ultimilor 27 de ani si si fosti presedintii!toti au jefuit si continua sa jefuiasca aceasta tara!
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
sandor grofescu-specialistgreen
+12
inainte se datea spaga pt un camiion clandestine -o raba- 1 million roni vechi,acum-a cere ei 20 milione, deci situatia la asa spag marea , e far soluti decat una radicalo adica se TAIEM LA RAS TOT COPACUS ,PANA LAU ULTIMUL CIOT. in loc se impaduresca dar cu urzicam ,stire ,lobodam, care massa verdea nu pu-ne problemme De ce lemn avem nevoie pt linguri de friptura , carlige de rufele ,facaleatze,de ghiulas, se import-exporte din Republicum moldova,
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
LICA SAMADAUfost padurar
+13
aceasta HOP IN TZOL a facut o magarie, de unde inainte hotzul de liemne taia in doru lelii si vindea la arabete, lemnul cu 50 de lei metru cub,de fapt ster,nemtalaii curciti dau la hotz pe lemn 100 de euro mc, adica de 11 ori mai mult,DAIA SE TAIE INZECIT,IAR LEMNUL PATRIEI A AJUNS IN STARSIT AUR VERDE.
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
tsipter
+14
dupa 20 dani de furt calificat in vazul tuturor romanilor umiliti si descosiderati padurile tarii au plecat spre austria si alte tari ,,furt ca-n codru ,,nimeni nu vede nimeni nu aude,,,colonia suporta in tacere ,,,ministerul mediului tace ,nu vede nu aude,,,distrugerea romaniei este ordonata de ambasade si f.m.i presa ,,presa de cdele mai multe ori este indiferenta,,,!!!
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
7.4
+14
Alo, SRI, DNA, ministra Palmer a mediului ? Unde sunteti? Ce parere aveti? E si tara voastra?
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
Ciocip @ 7.4
+10
madam palmer are sotul, ofiter american, in functie inalta la NATO. De aia nu s-au luat e ea. Nu vezi ca au pus-o ministreu la Mediu, adiv=ca pe bogatiile tarii?
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
IQ100 @ 7.4
0
pai SSI, DMA, SUE sunt exact acolo unde si sunt si fac exact ceea ce fac..adica INCURAJEAZA distrugerea Ro. Pt ca suntde fapt organe staine in slujba strainilor. Nu vezi cine le conduce??Mumai neromani. so antiromani. sau dfac a mai ramas vreun roman e ardelean neortodox si din acela cu afectiuni neuromotorii.
Publicat Joi, 08 decembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017