×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, 00:45
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Încă o porție de închisoare asigurată
Pinalti și-a recunoscut vinovăția

Procurorii DNA Ploiești au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul lui Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, aflat în penitenciar, în dosarul privind finanțarea ilegală a PDL, în care este acuzat și Vasile Blaga.

Gheorghe Ștefan, care la data faptelor era și vicepreședinte al PDL, partid aflat la guvernare, este acuzat de trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

"În prezența apărătorului ales, inculpatul Ștefan Gheorghe a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor", se precizează în comunicat.

Potrivit procurorilor, faptele de care este acuzat Gheorghe Ștefan au fost comise în perioada 2009 — 2012.

"Inculpatul Ștefan Gheorghe, în calitate de vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, în scopul obținerii de sume de bani atât pentru sine, cât și pentru partid, și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană", se menționează în comunicatul DNA.

Conform aceleiași surse, Gheorghe Ștefan i-a spus persoanei numite prin influența sa că va fi menținută în funcția de conducere la compania națională din energie doar dacă îi vor fi atribuite societății reprezentate de un om de afaceri din anturajul său o serie de contracte de achiziții servicii și produse IT. Prin încheierea contractelor în urma unor licitații trucate, directorul respectiv a transferat la partid o anumită sumă de bani, reprezentând un procentaj prestabilit.

"În paralel, inculpatul Ștefan Gheorghe i-a promis omului de afaceri că va interveni la directorul companiei, astfel încât firma sa să câștige licitațiile publice organizate, iar în schimb a pretins și a primit un procentaj cuprins între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat, primind pentru sine și pentru formațiunea politică din care făcea parte suma totală de aproximativ 10.000.000 lei (circa 2.350.000 euro), din care 700.000 euro au ajuns la Blaga Vasile, trimis în judecată de procurorii anticorupție la data de 28 noiembrie 2016", se mai arată în comunicat.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost trimise la Tribunalul București.

La începutul lunii octombrie, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare în dosarul ”Microsoft”.

În 28 noiembrie, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în dosarul în care erau urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, care au dispus disjungerea cauzei, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în patru rânduri, prin interpus, suma de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

(R.C.)Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
2404
 | 5
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ha,ha,ha
+2
Asta spune tot ca sa nu mai intrebe de afacerile cu curent ale fiului sau de banii transferati ficei pe Coasta de Azur!
Publicat Miercuri, 14 decembrie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+4
FELICITARI PINALTI AI UN AVOCAT FF BUN !!!!!!
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
Plugarul
+6
Orice atitudine a oricui , impotriva oricui nu are nicio relevanta daca tartorul furaciunilor din tara asta , distrugatorul natiei , este bine mersi , candideaza la parlamentare si obtine un post de senator , .... , ciracii sai , o parte s-au vopsit in pnl-isti , altii sunt incolonati in continuare intereselor oscure ale presedintelui , oricare ar fi el , si impotriva intereselor nationale .... . Poate sa urle pinalti si cocos , si sandu gabriel si .... , daca basaul nu plateste pentru distrugerea tarii .... , degeaba ..... ! De Tudor Gheorghe .....
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
cosmin
+7
Ce de mafioti avem...........Acum sunt turnatori sa scape mai ieftin. Niste lepre.....
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
ha,ha,ha @ cosmin
+1
Nu draga, sa ramina cu banii!
Publicat Miercuri, 14 decembrie 2016
+Răspunde
Tănase
+7
...ce „timpuri” măi pinalti...îți cânta u lăutarii la ureche (pe coarda subțire ) și tu le lipeai cu Scuipat lovele pe frunte...ai „grije” la baie...
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
ha,ha,ha @ Tănase
+2
Ce vremuri! Dar se vor intoarce, ca doar de banii fiului si a ficei, nu se leaga nimeni!
Publicat Miercuri, 14 decembrie 2016
+Răspunde
QX
+16
Jaf (cand impunatorul austeritatii taia salariile si pensiile, crestea dement TVA si numarul taxellor) mai mare, doar pe vremea fanariotilor, insa javra ordinara beneficiarul si organizator si seful talharilor zambeste natiei cu jambeala pana la urechi - e corect onarata justitie independenta si impartiala?
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
Tănase @ QX
+5
care justiție ? a „noastră” sau a LOR ?!
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
mariuta
+16
asta s-a intamplat cand tocmai se incheiase reforma statului de drept...ca sa vezi ce gogosi ne serveau domnii Boc, Blaga, Basescu et comp...macar pesedeii recunosteau ca fura si ca corup statul si ca nici vorba de stat de drept in Romania..
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
ha,ha,ha @ mariuta
+2
Da ma, dar gogosile lui Basescu, Blaga, Cocos, Flutur si altele sunt gogosi pedeliste, care "nu se pune"!
Publicat Miercuri, 14 decembrie 2016
+Răspunde
Mosu
+18
Blaga nu pt. că el a fost dirijoru. Dirijorii şi vameşii au imunitate în faţa legilor de la noi.
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
parvenitul
+17
Banii de la toata familia, impartiti cash si in contracte cu statul de tatal iubitor si precaut, asta ne intereseaza! Oricum dupa ce scapa va spune ca a fost dosar politic, avand el cu Udrea idei si planuri marete si curate pentru tara, iar adversarii nu.
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
Mosu
+22
Şi-a recunoscut vina şi a acceptat pedeapsa suspect de uşor.Face 3 ani da rămâne cu banii puşi la loc bun.Şi va mai beneficia şi de reducerea pedepsei.Să tot fii PDL-ist.
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
Ion Butnaru @ Mosu
+5
De acord, Mosule ! Chapeau-ul articolului insa ma dezamageste; ar fi trebuit sa sune cam asa: Inca o PORTIE din BANUL poporului roman ramane la un HOT dovedit ! Nu ma multumeste decizia (desi conforma legilor statului) intrucat PAGUBITUL ramane POPORUL ROMAN, iar CASTIGATORUL este un DELINCVENT. Sa fie asa ceva normal ? (Poate in viziunea lui Iliescu, omul care a crezut (oare ?) ca patura de mijloc a societatii va fi formata din oameni... cinstiti (ca n-ar mai fi fost si saraci !). Au mai fost utopii de-a lungul vremii, uitandu-se ca lumea este bazata pe "homo homini lupus".
Publicat Marţi, 13 decembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017