×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Luni, 23 octombrie 2017, 00:29
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Alegerile privite în cheia "cazului Rarinca"
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

În acord cu răspunsul invariabil la sondajele de opinie că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, românii, la alegerile din 11 decembrie, au penalizat puterea fără ezitări şi fără echivoc. Nu este o victorie a PSD, este un eşec al celor care deţin adevărata putere în România. PSD este doar un beneficiar: era singurul pai de care să se agaţe protestul aproape cvasigeneral! Încă o dată, românii şi-au făcut datoria. L-au dat la o parte ulterior pe atât de repudiatul Ion Iliescu încă din 1996. Că mult aşteptata guvernare ce i-a urmat i-a oferit, prin eşecul ei, posibilitatea să revină în forţă nu este vina poporului votant. Acelaşi popor l-a înlăturat prin vot pe abuzivul Traian Băsescu. Pentru menţinerea lui în funcţie de către străinătate, prin infirmarea pur şi simplu a votului popular, nu este, de asemenea, de vină poporul român.

Acum, poporul român, care şi-a exprimat voinţa prin vot, are în faţă un adversar cu o putere mult mai mare şi extrem de insidios. România a trecut în mâinile unor proprietari străini cu forţă incomparabilă în raport cu cea a oricăror români şi, de când cu aceştia, puterea în România este exercitată prin comenzi din străinătate înfăptuite de vasali autohtoni. Realităţile arată că stăpânul extern nu mai vrea să se încurce cu partide şi parlament - dependente de votul popular -, ci să utilizeze administratori numiţi, precum un guvern, zis de tehnocraţi, adus direct, în frunte cu premierul, de la Bruxelles. PSD - singura structură de partid solidă - le era cel mai important impediment. Și, atunci, s-a tăbărât pe el cu anatemele „corupţi“, „comunişti“, „cu ruşii“, dar şi prin acţiuni DNA. Românii, care nu sunt proşti, au văzut atât de bine ce se întâmplă încât, împotriva acestei diversiuni, au votat masiv tocmai PSD.

Puterea, adică proprietarii străini care stau în spate şi instituţiile autohtone care stau în faţă, întreg aliotmanul cum s-ar spune, nu se vor împiedica însă de un ciot! Pentru toţi aceştia, votul popular - deşi ipocrizia lor infinită îl cântă ca expresia supremă a democraţiei - nu contează, de fapt, deloc, cum s-a demonstrat la referendumul din 2012. Iar PSD este considerat probabil o cantitate neglijabilă, care ar putea fi măturată la intervenţii ţintite ale DNA sau demonstraţii ticluite ale tinerilor frumoşi şi liberi. Puterea, oricare ar fi aceea, care recurge la abuzuri nu are cale de întoarcere şi reconciliere cu societatea. La orice eşec, va supralicita, având impresia că, la manifestarea oricărei slăbiciuni, ar pierde partida. Cazul recentelor alegeri nu va face excepţie. El trebuie privit prin prisma „cazului Rarinca“, un caz de o anvergură derizorie faţă de cel al alegerilor, dar de o semnificaţie emblematică. Împotriva dnei Rarinca, cetăţean de rând, dna Livia Stanciu, la vremea în discuţie preşedintă a ÎCCJ, a făcut o plângere penală, acuzând-o de şantaj din cauza unei cereri de plată a unei restanţe salariale. La prima instanţă de judecată, dna Rarinca a fost condamnată la un an cu suspendare. La apel însă, nişte judecători curajoşi, negăsind şantajul, au achitat-o pe dna Rarinca. În faţa acestui eşec, dna Stanciu a intervenit şi sistemul a considerat că trebuie să o „ajute“! Totul în ideea că sistemul n-are voie să piardă! A fost inventată o dispută între unul dintre judecătorii de apel şi Livia Stanciu şi, pe seama inventatei dispute, a fost pusă decizia de achitare a dnei Rarinca. Și, dincolo de orice uzanţă procedurală normală, a fost acceptat un recurs în anulare şi, ce să vezi, la final, dna Rarinca a primit nu doar o pedeapsă, ci chiar una dublă faţă de cea din instanţa de fond. Iar în timp ce dna Rarinca se află umilită şi cu banii luaţi, dna Livia Stanciu a fost numită de preşedintele Iohannis judecător la Curtea Constituţională.

Tot aşa, sistemul, cu proprietarul străin la spate, va rămâne să conducă ţara, în ciuda alegerilor pierdute, iar PSD va avea soarta dnei Rarinca. Și dacă preşedintele Iohannis - în convorbirea despre care se spune că ar fi avut-o după alegeri cu noul vicepreşedinte american - a primit încuviinţarea din partea acestuia ca în România să se ignore din nou votul popular, atunci înseamnă că marea speranţă că lucrurile se vor schimba odată cu venirea la putere a nonconformistului Trump se va duce pe apa Sâmbetei. Mă rog, vor fi ceva schimbări, dar nu pentru căţei.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 19 decembrie 2016
9078
 | 49
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Propagandistul ratat
-2
Mai Ilie Serbanescu, gandirea ta a ramas tot comunista. Te cunosc de pe vremea cand erai tanar lector al CC al PCR. Pe vremea aia ne impuia capul la invatamatul ideologic (idiotologic) tuturor tinerilor trimisi (mai mult fortati) cu marile realizari ale comunismului. Probabil ca ministru al dezvoltarii n-ai priceput privatizarea, dar nici nu te-ai opus acesteia. Acum vad ca -ti pare rau caci s-a demolat industria (fiarele vechi ale lui Petre Roman) . Probabil unele puteau supravetui daca hotii de atunci ( acum ii aperi) n-ar fi vrut terenurile de sub fabrici, bune pentru imobiliare. Cum dracu de te-au pus taranistii ministrul dezvoltarii, a ramas pentru mine o mare enigma. Dusmanii tarii sunt tot capitalistii ca pe vremea lectiilor pe care le tineai ca lector comunist.
Publicat Joi, 22 decembrie 2016
+Răspunde
isis
-1
Mda, adevarat si cu colonialistii si cu "vasalii"...dar cred ca suntem putin cam ipocriti. Suntem un popor slab, usor de manipulat, ne place si ne complacem in a fi presul tuturor. De ce ? Pentru ca se poate, pentru ca le dam voie. Lumea e a celor care stiu ce vor, a popoarelor adevarate care si-au croit drum in istorie prin batalii, cuceririri, jefuiri si multe, multe crime si genocide. Cine nu intelege asta, imi pare rau, programul la gradinita s-a terminat. Stiu ca suna nedrept, dar lumea aceasta nu e pentru cei drepti.
Publicat Miercuri, 21 decembrie 2016
+Răspunde
Nicu Olahus
+5
Corect Maestre ! Dar .....stam cu ochii pe Polonia. Interesant ce va iesi de acolo. Referitor la nominalizarea turcoaicei ca prim ministru... da, este raspunsul la toate mizeriile lui Soros cu ai sai Basescu, Liiceanu, Iohanis, Guseth.... A vrut Soros minorItar ? Are minoritar (doar ca ...ups, de alta etnie)! Rau este cum da la extern. Ungurii pot spune : "care "stat national" din Constitutie ? Pai... presedintele minoritar, prim ministrul minoritar, seful serviciilor secrete minoritar, sefa DNA minoritar (prin nume, sot si devotament) etc. etc".....
Publicat Miercuri, 21 decembrie 2016
+Răspunde
Melos Negros
+6
Dacă noul parlament și guvern nu se or atinge de marionetele Licuricilor în frunte cu Coldea și Codruța, înseamnă că mare brânză nu se va schimba, și că statutul nostru de neocolonie se va...întări.
Publicat Miercuri, 21 decembrie 2016
+Răspunde
ministrul aberatiilor CDR
-8
Romania bai nene Serbanescu fara stapanii din occident am avea 100 de $ pe luna salariul mediu , asa din solidaritate cu vecinii nostri de la est(ucrainienii,belorusii si fratii moldoveni). Rusii, la randul lor, au salariile mai mici ca noi cu toate ca exporta supermasiv gaze, petrol si multe alte materii prime. Daca am fi o natie educata, "strainii astia rai" care ne fura "bogatiile" n-ar avea nicio putere asupra ceea ce producem prin forte proprii(vezi Corea de Sud ! Vezi tarile nordic-europene!). Din pacate trebuie sa ne acceptam soarta si sa fim mana de lucru pentru aia care creeaza si ramanem cu frimiturile lor. Ca daca aia nu ne-ar da de lucru ar fi vai de capul mandrilor de romani...
Publicat Miercuri, 21 decembrie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
0
Fostul ministru Ilie Şerbănescu a comentat: „Tăriceanu e mai rău decât Erste. România era kaput cu dezvoltarea din momentul în care a dat BCR. Tăriceanu a flituit toţi banii ăia (n.red. - din privatizarea BCR). Banii ăia, potrivit legilor de atunci, s-au dus într-un Fond de Dezvoltare. Fondul ăla a fost flituit de Tăriceanu şi a fost, cum să spun, contribuţia dezastruoasă a lui Tăriceanu la situaţia economică din acea perioadă, pentru că a fost singura perioadă din istoria postdecembristă în care a existat un aport extern de bani. Povestea asta că puteam să facem altfel fără să reducem nu se putea. Băsescu şi-a asumat nefericirile făcute de Tăriceanu, care este un Dandy de prost gust, prost, îngâmfat şi vânzător de ţară. Omul ăsta a vândut perimetrele din Marea Neagră înainte de a fi alocate de Curtea Internaţională de la Haga".
Publicat Marţi, 20 decembrie 2016
+Răspunde
Suciu @ ILIE DE LA SCULARIE
+5
Bravo Ilie, vad ca revii in forta cu comentarii pertinente. Exact asa a fost cum ai spus tu aici pe scurt.
Publicat Miercuri, 21 decembrie 2016
+Răspunde
economicos
-14
intrebare ptr dl serbanescu: aplicand programul psd de guvernare, in cate luni va ajunge romania in colaps ?
Publicat Marţi, 20 decembrie 2016
+Răspunde
@Ion Iliescu & Comp.
-25
Imi pare rau dar Poporul roman" isi merita soarta daca, la 27 de ani de la o revolutie anticomunista voteaza cel mai comunistoid si pro-rus partid posibil ! Restul sunt cuvinte, analize, speculatii, etc. Realitatea este ca am ajuns intr-o situatie mult mai rea decat in 1990 ! Tot sub comunistii lui Ilici-KGB, ptoptiti de pensionarimea speriata de ziua de maine, dar fara industrie, resurse, telecomunicatii si banci, toate, absolut toate furate, distruse sau instrainate cu stirea si contributia PSD si a "patriotilor" din servicii. O tara pregatita pentru a fi vanduta si cumparata pe nimic ! Ai invins Iliescule ! Te-n....
Publicat Marţi, 20 decembrie 2016
+Răspunde
c.g.
+14
Parca nu cred ca se mai poate rasuci treaba legat de votul romanilor, un Premier si un Guvern al PSD si ''asociatii '' isi v-a intra in atributii ! Influente din afara tarii au fost si probabil ca au sa mai fie, sa speram ca pana la data de 1.Dec.2018, cand aniversam 100 de ani de la ctitorirea REGATULUI ROMANIA MARE -EVERESTUL NOSTRU CA TARA SI NATIE SUB SCEPTRULM.S.REGELE FERDINAND I sa nu fim desfiintati ca stat national unitar datorita ruinei TOTALE in care baltim azi din cauza mega hotiilor si mega banditismelor economice petrecut in ultimii 27 de ani si protejate din exterior de dusmanii ROMANIEI, nu putini ! Dumnezeu sa aiba in Paza Sa poporul roman si '' pamantul asta gras si frumos '' care majoritatea romanilor ii spunem cu dragoste ROMANIA !
Publicat Marţi, 20 decembrie 2016
+Răspunde
Laur
+20
Maestre, sa trecem cu bine de Idele lui Marte si sa vedem instalat Guvernul fara manifestari destabilizatoare din partea sorosistilor naimiti.
Publicat Marţi, 20 decembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017