×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 24 noiembrie 2017, 14:49
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Se întâmplă în București
Situație incredibilă la alerta cu bombă din mall

Mall-ul Park Lake din București a fost evacuat, sâmbătă după-amiază, în urma unui apel telefonic prin care a fost anunţată amplasarea mai multor bombe în incinta centrului comercial.

Update: Alarma s-a dovedit falsă, poliţiştii terminând verificările după aproximativ patru ore de la primirea apelului la 112.

Update: Evacuarea celor circa o mie de oameni care se aflau în mall a durat aproximativ o oră deoarece au fost şi persoane care au refuzat să iasă din complex, spunându-le poliţiştilor că le strică sărbătorile, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, citat de News.ro.

Chestionat de ce operaţiunea de evacuarea a durat atât de mult, respectiv aproximativ o oră, Bogdan Ghebaur a spus că poliţiştii au avut probleme cu unele persoane. "Au refuzat pe motiv că le stricăm sărbătorile. În cele din urmă, oamenii au înţeles şi au părăsit mall-ul. Atât de mult a durat să fie evacuate 1.000-1.200 de persoane", a menționat purtătorul de cuvânt, precizând că începerea evacuării s-a dispus la aproximativ 10 minute de la primirea apelului la 112.

Poliţiştii continuau să facă verificări în mall, unde accesul era blocat. Totuşi, traficul a fost reluat pe bulevardul Liviu Rebreanu şi pe străduţele din jur, unde nu s-a putut circula timp de aproximativ o oră.

Bogdan Ghebaur a spus anterior că apelul a fost primit în jurul orei 15.00, de la un bărbat care a anunţat că în incinta mall-ului Park Lake din Capitală au fost amplasate mai multe bombe.

"Poliția Capitalei a fost sesizată în jurul orei 15,00 de către o persoană care nu și-a declinat calitatea, a spus că a plantat mai multe bombe în mall-ul Park Lake, după care a închis. Din momentul efectuării apelului, la fața locului s-au deplasat polițiști de pe raza sectorului 3, care au început evacuarea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 31 decembrie 2016
4865
 | 3
 | 8
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+2
DOAMNE FERESTE ,ROMANII NU STIU CE INSEAMNA UN ATENTAT DAR SUNT BUNI SA INJURE FORTELE SPECIALE ALE POLITIEI SI SRI BRIGADA ANTITERO !!!!TINERI FARA MINTE !!!!!!!
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Dorin Crisan
+6
Solutia este una singura: stipularea clara in Codul Penal ca amenintarea cu acte teroriste se pedepseste la fel ca un act terorist! Da, dar cu inchisoare de la 20 la 80 de ani!!!! Din pacate, in Uniunea Europeana, astfel de acte sunt trecute cu vederea, iar condamnarea penala.....mnoah! inseamna doar o mangaiere pe crestet! Ia sa fi incercat astia prin Statele Unite! Pe la noi prin Romanica si Europutza doar ii incurajam sa-si bata joc de noi si sa ne ia gatul. Naspa, zic eu!
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Un cititor
+7
Am fost in Aeroportul din Budapesta - acum cativa ani - cand s-a gasit in terminalul Sosiri un rucsac suspect . Au indepartat oameni la cca 4-5 m de locul respectiv ,au venit cu un caine care l-a mirosit ,au pus in jurul coletului la cca.3-4 m niste panouri speciale de protectie in caz de explozie ,un agent - echipat ca si un cosmonaut - s-a apropiat de rucsac si cu o tija cu camera de luat vederi si cu ecran a cercetat inauntrul rucsacului ,apoi l-au luat si l-au deschis -acolo unde era . Fara circ, fara evacuari , traficul de sosiri pe Aeroport a continuat normal, doar cei care am fost de la inceput imediat langa colet , am stiut ce s-a intamplat .
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
c.g.
+10
Pt.Leonidas . Chiar crezi ca sunt '' toti betivanii si g@ozarii '', poate ca au si oarece grade ... , sa fim sanatosi, sa nu se intample si la noi ca prin alte tari deoarece noi nu cred ca meritam asemenea nenorociri si urgii ! Dumnezu sa aiba in Paza Sa poporul roman si '' pamantul asta gras si frumos '' care majoritatea romanilor ii spunem cu dragoste ROMANIA ! LA MULTI ANI tuturor romanilor !
Publicat Sâmbătă, 31 decembrie 2016
+Răspunde
Leonidas @ c.g.
+5
Ala care a sunat a zis ca a pus el mai multe bombe.Se dovedii ca a fost alarma falsa de prost gust,numa ca sa strice ziua a mii de oameni care se aflau in Mall.Trebuie sanctionat mai tare genul asta de ,,glume'' ..In rest LA MULTI ANI 2017 ! si o viatza mai buna romanilor..!
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Leonidas
+14
Prosteala ! amendatii pe alarmisti mai greu, si sa suporte costurile interventiei politiei,genistilor etc.. integral..! Asa toti betivanii si g@ozarii se vor juca de-a alarmele false in continuare la telefon...
Publicat Sâmbătă, 31 decembrie 2016
+Răspunde
Plateste Fraiere @ Leonidas
+1
si daca baietii destepti fac un apel pe numarul tau din centrala?
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Singur acasa
+12
Probabil, ca acum vreo doua zile, inca o papornita cu ciorapi, chiloti, doua senvisuri cu brinza si trei rosii a lu' nea Vasile, care si-a baut si ultimii doi lei si a uitat ca a venit la Bucale cu bagaj ! ... Desi variante ar mai exista : vreun pusti de 4-5 ani care, singur acasa si nemultumit ca Mos Craciun i-a adus doar trenulet si nu iPhone, a pus mîna pe telefon si se amuza ; nu cred ca e exclusa nici varianta concurentei, cu atitea centre comerciale probabil ca au inceput sa se cam calce pe bombeuri si n-ar strica deloc, pentru unii, ca unul din aceste centre sa ramina macar si citeva ore inchis (mai ales ca, din cite am inteles, in cazul de față era vorba chiar de inaugurare ! ...) ; poate ca niste "baieti" doresc sa arate ca au "activitate" si sint vigilenti, meritindu-si din plin salariile ... va amintiti "The Kid" cu Charlie Chaplin, cu puștiul care spargea geamuri si imediat aparea Charlot, pe post de geamgiu care propunea schimbarea geamului spart ? ... In orice caz televiziunile sint in extaz, in perioada asta plata au subiect pentru cel putin doua zile !
Publicat Sâmbătă, 31 decembrie 2016
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017