×
×
Noi
Citite
Recomandate
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 24 noiembrie 2017, 14:59
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Aprobare
Armistițiul din Siria, ultimele noutăți

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat sâmbătă seara rezoluţia înaintată de ambasadorul rus Vitali Ciurkin privind susţinerea internaţională a armistiţiului negociat de diplomaţii ruşi şi turci în Siria.

Încetarea focului în Siria, derulată sub auspiciile guvernelor de la Ankara și Moscova, este în vigoare de joi, de la miezul nopții, și a fost acceptată atât de regimul sirian, cât și de rebelii și grupurile de opoziție.

Însă, rebelii acuză încălcări repetate ale acordului de încetare a focului de către forţele guvernamentale, iar acesta riscă să se prăbuşească, transmite Reuters.

Diplomaţii ruşi şi turci speră că acest acord de încetare a focului va rezista şi va conduce la o soluţie politică pentru lungul război civil, izbucnit în urmă cu aproape şase ani în Siria.

Activiştii au anunţat că armistiţiul sirian dintre forţele beligerante a rezistat în mare parte în timpul primei nopţi, deşi au existat ciocniri violente între trupele guvernamentale şi rebelii moderaţi din provincia Hama.

În cazul în care armistiţiul va rezista, atunci primele negocieri de pace vor începe într-o lună în Kazahstan.

Între timp, premierul Benjamin Netanyahu a discutat telefonic sâmbătă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre situația din Siria și securitatea în regiune, potrivit unui comunicat al premierului israelian.

Președinția rusă adaugă că cei doi lideri au abordat de asemenea procesul de pace palestiniano-israelian, fără a da mai multe detalii.

Kremlinul a încercat recent să impulsioneze negocierile de pace și a propus Moscova ca loc al unei reuniuni între președintele palestinian și premierul israelian, care în final a fost amânată la cererea Israelului.


Publicat Sâmbătă, 31 decembrie 2016
12849
 | 5
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
radu
+9
„Rebelli moderati” sunt gruparile islamiste sustinute de SUA.Nu e intamplator ca tocmai acestea nu respecta armistitiul...Numai ca, dupa 10 ianuarie se vor schimba lucrurile..Assad nu e vreun model de lider democratic, dar in zona aceea nici nu va fi alt condicator decat un sef de tribmai „spalat”!Asta e realitatea , din pacate nu putea fi inteleasa de niste personaje ca madam Nuland ....
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Walter @ radu
+8
SUA fiind lasate pe dinafara in negocierile de pace incearca sa le submineze, anuleze. Mai bine sa fie razboi in continuare. Cea mai tare faza a fost cand SUA au constatat ca grupurile teroriste inarmate de CIA se luptau cu grupurile teroriste inarmate de Pentagon. Si da, "rebelii moderati" sunt denumirea cosmetizata data teroristilor sustinuti de SUA si NATO (!!!!). Armele bulgaresti gasite in Alep in depozitele gruparii Al nusra (filiala Al qaeda) dovedesc cu prisosinta asta. Nu avea cum Bulgaria de capul ei sa trimita prin mari si tari arme teroristilor aflati la mama dracului fara sprijinul (ordinul) direct si masiv al SUA si NATO. Partea proasta este ca in acest film si Romania cel putin politic (pana acuma) este de partea celor care sprijina terorismul din Siria care incearca sa rastoarne guvernul legal din aceasta tara. Assad e cum e, dar ce s-a rezolvat acolo unde regimurile locale au fost schimbate de marionetele instalate de SUA? Ce s-a intamplat in Libia, Irak, Afganistan sau chiar Pakistan, toate tari devenite satelite SUA? Nu cumva au devenit incubatorul si exportatorul terorismului? Dar in Egipt ce s-ar fi intamplat daca armata nu l-ar fi indepartat pe islamistul Morsi? Ce se intampla in tara aliatului SUA, marea democratie Arabia Saudita, tara drepturilor omului (oare la astia ambasadorul SUA le da lectii ca in RO lingailor nostrii conducatori?) care sprijina direct terorismul? Turnurile gemene de teroristi de aici si cu bani de aici au fost darmate. Si ce sa vezi Barack Osama a vrut sa blocheze legea care permite cetatenilor SUA sa de-a in judecata Arabia Saudita ptr asta. P.S. Cotidianul 07 septembrie 2016: "Milițiile siriene înarmate de diferite entități ale mașinii de război americane au început să lupte una împotriva celeilalte în zona dintre orașul asediat Alep și granita cu Turcia, demonstrând cât de puțin controlează CIA și Pentagonul gruparile pe care le-au antrenat și le-au finanțat în decursul războiului civil ce durează de cinci ani."
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
stefan
+6
ISIS taie capete - iar ei nu sunt nici rebeli nici forte guvernamentale
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Je Sui Rarinca
-18
Vai sa nu zic ca le e mila de copiii sirieni? Homo soviticus mojiticus nu stie ce-i aia compasiune. Doar bautura e ratiunea criminalilor rusi.
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Kiorete Murfatlar
0
Rebelii moderati sunt aia care nu taie capete de crestini cu baioneta! Ei sunt mult mai umani si nu filmeaza scenele horror .Si nici nu se ating de copii mai mici de 10 luni! Ca sa fie clar de ce Occidentul si Romania ii sustin in lupta lor dreapta impotriva ocupantului sovietic .
Publicat Sâmbătă, 31 decembrie 2016
+Răspunde
Conu Leonida fata cu reactiunea @ Kiorete Murfatlar
+14
Rebelii " moderati " le taie capul cu lama de barberit si citeodata cu drujba......
Publicat Duminică, 01 ianuarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017