×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 21:25
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Fotografiile bunicilor
Un timp când lucrurile aveau sens
Prin Bucureşti, pe Calea Victoriei, într-un timp când unele lucruri aveau un sens, dar şi un scop
Prin Bucureşti, pe Calea Victoriei, într-un timp când unele lucruri aveau un sens, dar şi un scop

Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.

Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.

V-aţi gândit cum arătau cei care au construit minunatele clădiri istorice din Bucureşti? Iată aici echipa arhitectului Cristoloveanu, lucrând la un edificiu de pe Bulevardul Dacia. Din păcate, astăzi nu reuşim nici măcar să conservăm sau să punem în valoare frumoasa moştenire lăsată de ei... Sute de clădiri se degradează pe zi ce trece şi mai grav este că pun în pericol siguranţa cetăţenilor. Soluţii pe termen lung există, însă e un proces anevoios şi, dacă nu adopţi soluţii ferme, şansele de reuşită sunt minime... Acest lucru implică schimbări... de la cele de mentalitate la cele birocratice sau de management. Dar sunt oare bucureştenii pregătiţi pentru aşa ceva? Le mai pasă oare de patrimoniul cultural al oraşului?

Familia Pop din Calea Moșilor a mers pe 27 septembrie 1913 la atelierul Fotoglob pentru o fotografie suvenir în ipostază cotidiană

Există cineva care nu a avut în copilărie un prieten ursuleț? Iată-l pe Puiu cu prietenul său Martin prin 1921

Prima zi de şcoală şi pentru Corneluş, acum 80 de ani. S-a prezentat echipat şi pregătit să devină un ajutor pentru „Straja Ţării“

Maria şi Titi Popescu la fotograf, aniversând 3 ani de la începutul unui mariaj fericit în 1928

Fotografii și texte trimise de Sorin Mărgărit

Publicat Luni, 05 iunie 2017
5188
 | 10
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Iov
+15
Ati observat ca pe strazi nu mai circula ofiteri militari in uniforma?
Publicat Marţi, 06 iunie 2017
+Răspunde
dan @ Iov
+11
dar ce, mai sunt ofiteri ?
Publicat Miercuri, 07 iunie 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+17
Ar fi bine daca siluetele militarilor de acum, ar fi aceleasi cu cele de atunci. Azi cred ca sunt de doua ori, cel putin, in latime.
Publicat Luni, 05 iunie 2017
+Răspunde
Ingerul Exterminator
+10
Numai ca sensul si directia se numeau:Lupescu Wolff/Ana Pauker/Iosif Chishinevschi si Silviu Brucan!In rest.....sanatatce si naroc/ cum spunea bunica mea analfabeta dar nu si tampita!
Publicat Luni, 05 iunie 2017
+Răspunde
Mischa @ Ingerul Exterminator
+3
Ea nu, tu da!
Publicat Marţi, 06 iunie 2017
+Răspunde
aurora
+33
Dar fotografiile milioanelor de romani desculti, analfabeti, care desi munceau, locuiau in BORDEIE, de ce nu le dati? Inainte , in comunism minteam ca totul a fost rau si se mintea, acum, se repeta, dar se arata ca inainte de 1944, totul era Perfect. Daca era asa, de ce a trebuit sa se alfabetizeze in masa romanii, sa se confiste PALATE IMENSE pt. a face din ele SPITALE, SCOLI, PALATE ale COPIILOR, tabere de vacanta, PRIMARII, PREFECTURI, BANCI, etc. Ar trebui inceput sa spunem ADEVARUL ca ROMANII de 2000 de ani au fost furati de : iMP. ROMAN, Imp. AUSTRO-HUNGAR, IMP. OTOMAN, IMP. TARIST, acum e randul IMP. ANGLO -AMERICAN, deja TEZAURUL e la LONDRA, banii pensionarilor la BARONEASA ROTSCHILD, iar PRINTUL CHARLES, da tarcoale TRANSILVANIE, cumparand ZECI DE MII DE ha de PADURE, spunand ca el e URMASUL lui VLAD TEPES, ca se gandeste la COPII si NEPOTII lui. Ce face PRESA? APLAUDA, SLUGARNICA , cum a facut cu CEAUSESCU, nestiind ca asa au inceput englejii si in PALESTINA , prin planul BALADUR, cu 6 % PAMANT in PALESTINA, apoi au ajuns la a se EXTINDE atat cat au VRUT. Nu inteleg , nu am mai vazut in ITALIA, FRANTA, atata propaganda slugarnica pt. MONARHIE. , desi ei au avut o MARE TRADITIE. Acum MONARHIILE sant CONSTITUTIONALE, MODERNE, nu se mai apleaca nimeni ca SUPUS, ce mizerie, chiar nu va place LIBERTATEA? vreti sa fiti CETATENI LIBERI sau SUPUSI? Apropo, stiti ca fara PAMANT, nu exista TARA?cum e legea in HUNGARIA, POLONIA?de ce in HOLANDA, fermele agricole nu pot fi mai mari de X ha? De ce la strainii care vin li se da AJUTOARE DE LA STAT, dar romanilor nu? Astea ar trebui sa fie SUBIECTE de PRESA pt. ADEVARATII JURNALISTI ROMANI, nu doar cum sa apere pe LATIFUNDIARI?
Publicat Luni, 05 iunie 2017
+Răspunde
Taranul roman @ aurora
+30
De ce ?, pentruca, avem sau am ales sa ne conduca *slugile altora*, oameni care isi vand si *sufletul pentru lux si arginti*, iar minciuna si falsificarea adevarului este la ordinea zilei. Romania perioadei interbelice, era una a milioanelor de *analfabeti, saraci, desculti, mortalitatea era extrem de mare in randul copiilor* dar ... se minte cu nerusinare pentru a ascunde *analfabetismul si mizeria in care traiau romanii in perioada *monarhiei*. A ramas celebra expresia, la acea vremea a *tanarului Nicolae Iorga* : *ascundeti taranul*, aceasta pentruca cei veniti la Bucuresti la Expozitia din 1906 sa nu vada mizerianin care traiau. Ardelenii veniti la acea expozitie au ramas uimiti de mizeria in care traia taranii romani din regat. Astazi, nu se ai recunoaste nimic, *nici ca taranii impreuna cu copii lor, li se punea botnice - ca la caini - cand culegeau fructele pentru a nu manca nimic. Un neam de rusine care-si uita trecutul dramatic si inexplicabil si se lasa *manipulat usor si mizerabil de niste mizerabili. Acele poze din perioada monarhiei sunt ascunse cu foarte multa grija penyruca romanii sa nu afle ADEVARUL.
Publicat Luni, 05 iunie 2017
+Răspunde
Iov @ aurora
+16
Las-ca le-au retrocedat in prostie, chiar si la stranepoti, cum vedem acum. De ce nobilimea rusa nu se duce la Putin sa isi ceara inapoi averile imobiliare?
Publicat Marţi, 06 iunie 2017
+Răspunde
Mischa @ aurora
+6
Asa tovarasa, condamnati cu manie proletara! Si azi, tot milioane de romani desculti si analfabeti sunt, dar prefera sa traiasca din ajutor social si din alocatiile pentru copii. Ce grad ai la manastirea Secu? In comunism ai dus-o bine, ca mancai kk bolsevic. Acum iti versi naduful pe net, ca nu-ti ajunge pensia de fost activist.
Publicat Miercuri, 07 iunie 2017
+Răspunde
Dorin Crisan @ aurora
0
Pai, Aurora draga, de ce nu le dai tu? Ce te costa? De ce nu postezi si matale poze cu stramosii lu' matale? De unde ura asta absolut gratuita? Si..nu! Presa "normala" nici nu aplauda, nici nu injura. Prezinta faptele asa cum sunt ( ori, au fost) si lasa cititorii sa traga concluzii. Iar acest demers al Cotidianului este unic in presa actuala si de aplaudat. Probabil ca matale nu citesti I.A. Bassarabescu, Nichifor Crainic, Cezar Petrescu ori Camil Petrescu si, mai ales I.L. Caragiale. Noi intelegem sa vedem pozele astea ca si cum am citi romanele sau poeziile alora. Matale intelegi......pe invers! E de bine, nu de rau, crede-ma! (ah! sa nu ma iei cu "botnita" lui Darie din romanul Descult, ca nu tine! Chiar si Zaharia Stancu recunostea oficial in anii '70 ca era doar "fictiune litarara". Sarut-mana!
Publicat Vineri, 30 iunie 2017
+Răspunde
Fotografiile bunicilor
Vara în valurile de la Lido
PublicatSâmbătă, 05 august 2017
Gangsteri de Rahova
PublicatSâmbătă, 29 iulie 2017
Identităţi interbelice
PublicatSâmbătă, 22 iulie 2017
„A căzut Guvernul! Trădare la partid!“
PublicatSâmbătă, 15 iulie 2017
O bere, cu băieții, la Șosea
PublicatSâmbătă, 01 iulie 2017
Stejarul lui Nicolae Grigorescu
PublicatDuminică, 25 iunie 2017
Fotografie de trecut războiul
PublicatSâmbătă, 24 iunie 2017
Cu umbreluța, la faraoni
PublicatSâmbătă, 17 iunie 2017
Ziua copiilor interbelici
PublicatJoi, 01 iunie 2017
Un selfie de 75 de ani
PublicatDuminică, 28 mai 2017
Patrioți de la mic la mare
PublicatDuminică, 21 mai 2017
Stil, cu geantă de crocodil
PublicatSâmbătă, 13 mai 2017
„Ia gogoașa, neamule!“
PublicatDuminică, 30 aprilie 2017
Fata cu părul lung
PublicatDuminică, 16 aprilie 2017
Peisagiu semiobscur al unui colț singuratec
PublicatSâmbătă, 15 aprilie 2017
Premiat cu 1 kg de halviță
PublicatSâmbătă, 08 aprilie 2017
Eleganță pe promenadă
PublicatDuminică, 02 aprilie 2017
„Te iubesc și-mi sare smalțul!“
PublicatSâmbătă, 01 aprilie 2017
Ginere de emigrant, în suita Reginei Maria
PublicatSâmbătă, 18 martie 2017
Declaraţie de iubire către Munţii Tatra
PublicatSâmbătă, 11 martie 2017
Eroul Emanoil Nicolescu
PublicatSâmbătă, 25 februarie 2017
Constantin Manolescu, bibliotecarul Poștei Mari
PublicatSâmbătă, 18 februarie 2017
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017