×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 21:43
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Ziariștii mioritici la Washington

Cu ce a plecat România de la întîlnirea cu președintele SUA? În afara unei negociate confirmări a bătăliei anticorupție și a promisiunii că va cheltui peste 2% din PIB pentru înarmare (probabil în întregime sau în mare parte pe piața americană)? O lume întreagă a reținut excesiva lingușeală a unui președinte din Uniunea Europeană care nu s-a sfiit să iasă din pluton și să-i tragă un set de „limbi“ pe peluza Casei Albe celui mai contestat președinte american de la Nixon încoace, contra unui set de scame colorate culese de pe reverele unui biet primar de Sibiu. Într-un fel, din dorința de a ieși din mediocritatea deja proverbială a mandatului și din navetele sale prelungi la Sibiu, Klaus Iohannis a ales să iasă din plutonul european și să stea capră la Casa Albă pentru a-i prilejui lui Donald Trump un spectacol de dat flit presei americane și de mărit planul de încasări la produsele militare. Din întrebările directe adresate de Pantazi (ia zi-ne, Pantazi, ce-ați stabilit la Ambasadă să întrebi tu!) și de o duduie de la Digi 24 TV, am înțeles că validarea anticorupției a fost scopul principal al întîlnirii. Iar acel „peste 2%“, doar prețul. Celelalte dosare importante pentru România, vacs albina!

Ce a înțeles presa română din această întîlnire sforăitoare? Campionul delirului controlat este C.T. Popescu: „Cel mai mare duşman al României îl reprezintă haita de politicieni corupţi care doresc să facă în România din corupţie un mod de viaţă, să transforme corupţia într-un drept al omului în România“. Asta a înțeles CTP-ul din întîlnirea lui Trump cu Iohannis. Ceea ce în mintea lui era bătut în cuie și fără vizita în SUA.
Și mai glandular-patetic-aiuritor este Rareș Bogdan în „MAKE Romania GREAT AGAIN, Bunicule!“. Tribunul de la Realitatea TV vorbește cînd cu noi, cînd cu spiritul bunicului său din ceruri: „Sunt obosit și fericit. Sunt un român mândru. Vă promit că-mi adun gândurile (și informațiile) pentru emisiunea de duminică, când voi intra prin Skype de la Paris, și de luni, LIVE din Studiourile Realitatea TV, căci culisele acestei file senzaționale de istorie la ale cărei artificii am fost martor conțin încă multe de analizat. A fost un eveniment care marchează istoria“. Trageți cu urechea la răspunsul bunicului din ceruri. Va fi mai plin de informații decît relatarea zmeuristă a clujeanului!

Trecem peste Gușă, la fel de patetic și de adjectival, ca tot organul TV al Federației Române de Judo. Să vedeți ce alte minunății a înțeles un alt clujean, unul, Alexa (culmea ironiei, toată vizita pare a fi fost dominată de vocile și figurile clujenilor). „Cu toții am rămas surprinși de intempestivul și surprinzătorul anunț al vizitei președintelui României la curtea lui Trump, eveniment ce nu a mai avut loc de peste 39 de ani – adică prezența unui președinte al României acasă la un președinte al SUA. Este cu adevărat o realizare diplomatică istorică, asta, pentru că și contextul este istoric, iar Donald Trump este un președinte neconvențional, căruia căile diplomatice uzuale nu îi sunt cunoscute. Însă George Maior s-a autodepășit, punându-și la bătaie toate relațiile de pe vremea când era șeful SRI, dintr-un singur și plebeic motiv: îi țâțâia curul că va fi schimbat din funcția de ambasador. Așa că Maior s-a gândit cum îl poate impresiona pe președinte și a găsit cel mai frumos cadou pentru un șef de țară aflat la primul mandat: o vizită la «Licuriciul cel Mare».“ (Ziar de Cluj)

Alexa este unul dintre gînditorii presei române care au început calendarul prezențelor în Biroul Oval cu selfie-ul lui Rareș Bogdan și cu datul din cap, yes-yes-yes, al lui Klaus Iohannis.

Ce să înțelegem din asta? Că întîlnirea cu Trump, în fapt o invitație a președintelui american, a avut loc în urma strădaniilor cultului ambasador și fost director al SRI George Maior? Și că întîlnirea a fost un fel de șpagă pentru a rămîne Maior ambasador? Unii zic că Grupul de la Cluj face eforturi disperate chiar și dincolo de granițe pentru ca fostul director SRI să devină viitorul premier al României.

Dar fostul director este un modest. Meritele întîlnirii cu Trump trebuie căutate în altă parte.

„Diplomaţia română merită felicitată. Se lucrează la această vizită încă din perioada de tranziţie. S-a lucrat intens şi inteligent, pe multiple planuri“, a zis George Maior către Agerpres, în contextul în care ministrul de Externe al României a aflat printre ultimii și nici n-a fost inclus în cenușia și absolut inutila delegație a președintelui Iohannis.

„Marele succes“ de la Washington ne-a arătat dureros care este anvergura președintelui în exercițiu și care este mediocritatea unei prese patetice în exces. Ori este orbită de o admirație toantă, ori este coordonată de serviciile secrete.

Sau amîndouă, după caz și redacție.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de marţi versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Luni, 12 iunie 2017
13395
 | 47
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
0
EXCELENT ARTICOL MAESTRE NU AM PUTUT SA SCIU IERI BOALA CE SA I FACI !!!!!!CU RESPECT SI CONSIDERATIE VA SALUTA ACELASI SOBOLAN PENSIONAR !!!!!!
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
melavatza
+3
Stimate Domnule Nistorescu ! Domnia voastra, de ce , nu erati pe "teren...la CASA ALBA"...sa puneti intrebarile??? Vi s-a refuzat locul rezervat presei libere?
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Ţăranul @ melavatza
+10
... ca să se mire proştii ... , a răspuns Ilie Moromete lu fie'su cînd a fost întrebat de ....
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Varianta asta
+6
pare cea mai veridica : " Ori este orbită de o admirație toantă, ori este coordonată de serviciile secrete." ( Harakiri )
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Dragos
+16
Asa este! Sunt niste nulitati patentate ! Dar sunt nulitatile lui kwi; trageti singuri concluzia fireasca ce se impune !
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Cititor
+32
Ca presa din Romania e controlata, ghidonata chiar, de serviciile de informatii, e de notorietate. Tocmai a reconfirmat-o "cultul" George Maior la Comisia parlamentara, cu mandrie patriotica. Intrebarea care se pune e de ce nu s-a schimbat mentalitatea ofiterilor din aceste servicii, papusarii din spatele ordinelor, pentru ca rezultatul "muncii" lor e o presa penibila, atinsa de morbiditatea "in cuget si simtiri" a anilor comunismului nationalist-triumfalist. Generalii astia de 30 si ceva, sau 40 de ani, plini de stele ca Calea Lactee (cacofonie intentionata!) cum naiba au mostenit scoala ideatica a vechilor cadre de partid, ajunsi activisti din tractoristi?
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
emi
+16
Wow,cam doare!!!!
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
serban
-16
„Cel mai mare duşman al României îl reprezintă haita de politicieni corupţi care doresc să facă în România din corupţie un mod de viaţă..." Asta este o fraza adevarata, chiar daca n-are vreo legatura cu vizita de la Washington ...
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Radu Humor
+22
Cred că cel mai mult în urma vizitei lui Johannis în SUA au avut de câştigat cei cu congresul evreiesc, cărora mare lucru dacă nu le-a fost şi sponsorizată acţiunea din fonduri secrete ale unor servicii româneşti ! Cu alte cuvinte, încă un geşeft reuşit avându-i ca pierzanţi pe oficialii noştri, care se aleg cu un eventual câştig, doar în plan personal : Johannis al doilea preşedinte la Casa Albă după cea a lui Nicolae Ceauşescu în urmă cu 39 de ani ! Ajunşi aici să observăm că din cei 39 de ani trecuţi , 28 sunt din viaţa României postdecembriste, ceea ce nu-i deloc în avantajul democraţiei româneşti ! Şi în al doilea rând George Maior, care vrea nu numai să-şi păstreze actuala funcţie de ambasador în SUA, dar râvneşte şi la postul de premier în ciuda unor bârfe care nu-l avantajează deloc, mai ales în urma scandalului izbucnit în România privind întâlnirile lui private cu alţii din servicii şi instituţii de forţă a României ! Faptul că ambasadorul nostru se spune că pe la 10-11, ora României este deja şi-n alte companii dubioase, cum ar fi cea a lui Bachus nu l-ar recomanda deloc pentru astfel de funcţii, dar având "avantajul" că-i foarte şantajabil, dar şi deţinător a multor taine s-ar putea să fie suficiente pentru a fi încă folosit în posturi înalte atâta timp cît nu defectează , sau "scuipă tot" la cine nu trebuie, ba mai mult, păstrează tăcerea în cauze cum este cea în care este audiat acum ! P.S. N-ar trebui să căutăm avantaje în urma unor astfel de acţiuni fără a ţine cont şi de dezavantajul pe care ni-l creem cu bună ştiinţă, devenind pe faţă duşman al Rusiei, care , oricâte trupe americane am avea până la urmă în România, nu reprezintă mai nimic în cazul începerii unui conflict ruso - american ! Tare mi-e frică însă că atunci, nu vor mai conta promisiunile făcute, ci doar situaţiile conflictuale de pe frontul a cărui cap de pod suntem ! Deloc şi în nici într-un caz , de victime sau câştigători (peste un pustiu ? ), în avantaj
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin
-25
Domnule Cornel Nistorescu , maestre , imi cer mii de scuze , dar nu pot sa nu va intreb : nu aveti impresia ca sunteti un golan ? Spun asta deoarece chestia aia cu ,, Klaus Iohannis a ales să iasă din plutonul european și să stea capră la Casa Albă '' pute a golan ramas cu educatia intre maidanul din spatele blocului si curtea scolii cu buda in trei pari !
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Strugurii sunt acri,
-19
acrii rău, domnu' scrib pesedist!
Publicat Marţi, 13 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017