×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:58
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Cauzele dezumflării și dihoniei din PSD

- Partidul lui Ion Iliescu pierde viteză după o victorie electorală importantă pentru că nu are lider. Are conducător, dar nu-i totuna.

- Liviu Dragnea s-a bătut pentru șefia partidului nu pentru că avea un ideal și un proiect, ci pentru că a văzut în asta o soluție pentru a scăpa de încurcături. Dragnea a vrut puterea în PSD fără a fi un om cu adevărat liber.

- Liviu Dragnea nu are anvergură intelectuală și culturală și nu poate fi un interlocutor, mai ales pe plan extern. Întîlnirea de ochii lumii de la masa lui Trump este emblematică pentru omul politic. Și nu are nici o echipă în adevăratul sens al cuvîntului.

- PSD-ul nu are conexiuni solide nici la Washington, nici la Bruxelles. Ca să nu mai vorbim de Berlin și Paris.

- PSD-ul se chinuie să nu mai fie urmașul PCR, dar în tot comportamentul liderilor se simte o înțelegere de tip comunist a libertății, a justiției, a valorilor morale, inclusiv a ideii de comunitate deservită de omul politic.

- PSD-ul de azi acceptă cam tot atît cît acceptau liderii PSD (FSN) prin 1990. Oricît s-au spilcuit prin lume și prin Europa, ei înțeleg democrația pe același fond pe care l-au acceptat în 1990.

- PSD-ul a devenit insula de refugiu a oportuniștilor politici emigrați de prin alte partide. De la Liviu Dragnea la Lia Olguța Vasilescu, în CV-ul liderilor sunt incluse cele mai trăsnite și jegoase partide politice, dispărute între timp.

- De la Victor Ponta încoace, PSD-ul a cultivat tineri care proveneau dintr-o gașcă, iar nu din organizații puternice, recunoscute de electorat.

- De la Adrian Năstase pînă astăzi, în PSD n-a mai încăput opoziție la lider. Nici măcar un opozant n-a mai fost tolerat. Cu Victor Ponta au început pîrjolirea în jurul conducătorului PSD și minimalizarea generației a treia.

- PSD-ul n-a mai avut departamente care să pregătească programul de guvernare. Așa au dispărut și oamenii care să poată prelua ministere sau sectoare de activitate.

- Dihonia și dezumflarea PSD, oricît ar părea de ciudat, încep de la inhibițiile de pecerist ale lui Ion Iliescu și se amplifică grobian prin mandatul bazat pe tupeu și comportament imatur al lui Victor Ponta.

- Noutatea Guvernului Sorin Grindeanu stă în mutarea clientelei de la grupul de ardeleni Maior – Rus – Dîncu – Pușcaș la cel de teleormăneni și olteni, condus de Liviu Dragnea, sudiști, cum zic ardelenii.

- Să abordezi Ministerul Muncii și Ministerul de Interne cu două doamne drăguțe, dar aeriene în domeniile respective, este o aventură, un risc și o formă de iresponsabilitate civică și politică.

- Dezumflarea progresivă a PSD vine din improvizarea echipei și din comportamentul absolut amatoricesc al președintelui la propunerea de premier. Liviu Dragnea nu și-a consultat partidul, nu a avut o variantă de rezervă și a improvizat păgubos cu Sevil Shhaideh, expunînd PSD unui risc de imagine imediat după alegeri.

- PSD a început să piardă serios din momentul în care a arătat că înțelege prin victoria în alegeri un drept nenegociabil de a adopta orice act normativ care îl gîdilă la interes.

- Liviu Dragnea a riscat enorm, alegînd, din criză de timp, soluția Grindeanu, un om pe care nu-l avea inventariat pentru marile încercări politice.

- PSD-ul nu știe nici astăzi cine este susținut de cine și în ce echipă joacă. Incapacitatea conducerii partidului de a se situa tranșant față de serviciile secrete (n-a fost niciodată nici pro și nici contra, a scăldat-o, crezînd că le poate exploata în cursa politică).

- Oricît de lung și de stufos a fost și este programul de guvernare, el nu depășește condiția unui plan de muncă trasat unei echipe încropite și unui guvern fără viziune și filosofie proprii. De altfel, aceste componente lipsesc cu desăvîrșire și președintelui și echipei sale.

- Neînțelegerile din PSD vin de la faptul că premierul refuză să execute ordinele președintelui. Dacă ar fi vorba despre legislație sau despre politici sociale sau economice, tot ar fi ceva. Mă tem că premierul este taxat pentru refuzul de sarcini cu iz de interes personal.

- Faptul că figuri vizibile din echipa Dragnea acreditează ideea că nici conducerea partidului nu știe cine îl păpușează pe Sorin Grindeanu ne demonstrează indirect că alegerea lui Grindeanu a fost o cumplită improvizație.

- PSD-ul își bazează comunicarea pe trei personaje greu digerabile de publicul urban: Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Codrin Ștefănescu. Dacă îi mai adăugăm pe Rovana Plumb și pe Victor Ponta, avem o adevărată baterie, care, oricît interpretează diverse sarcini, produce nepăsare sau chiar antipatie.

-PSD nu este capabil să comunice decît cu presa pe care o susține.

- Liviu Dragnea riscă stabilitatea Guvernului Grindeanu, fără a avea o evaluare corectă a consecințelor atitudinii sale.

- După un an de balet și patinaj, Liviu Dragnea este perceput ca un politician cu care se poate negocia orice, mai ales dacă în joc este pielea acestuia.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 13 iunie 2017
10680
 | 33
 | 56
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
corvasing
-3
pentru o premiera in lumea politica romaneasca:"un partid incearca cu toate eforturile sa se tina de cuvint"este de mirare ca nu ati facut aceasta remarca in analiza dvs,ar fi schimbat mesajul negativ,caracteristic presei ? sa stiti ca majoritatea nu sunt adeptii lui Mannheim,incearca sa vada si lucrurile pozitive nu doar dezastre si tragedii l-as intreba pe domnul Grindeanu,ce masuri a luat pentru "Fondul Suveran de Investitii" stie ce-i ala,sau pentru ca se taie o "sursa" a "baietilor destepti cu ochi albastri" a primit ordin sa nu se ocupe de implementarea sa ?
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin
-1
Grindeanu trebuie sa plece ! Sa plece si in locul lui sa fie numita prim-ministru una din curcile care se infoaie acum pe canalele tv ! Dezastrul trebuie sa fie total ! O spun de cel putin 20 de ani : numai o mare nenorocire va salva Romania !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
c.g.
-2
Am dat aseara o replica celui care isi spune '' Lae '' , bag sama ca fu cenzurata, nu convine ADEVARUL ... unora ! Spuneam ca damele din PSD ( Olguta si Firea !) in alegerile locale din 2016 au snopit in bataie ... electorala pe barbatii politici din PNL si alte aglomerari politice de le-a sunat apa in cap si au castigat Primariile din Craiova respectiv Bucuresti in numele PSD-ului, adica ce ... ceva moderabil votul conteaza pana si in democratia asta originala in sos slinos de capitalism de cumetrie din amarata asta de tara ! Sper sa dati comentariul domnilor moderatori edit ! Multumesc anticipat !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
c.g.
-2
Am dat aseara o replica celui care isi spune '' Lae '' , bag sama ca fu cenzurata, nu convine ADEVARUL ... unora ! Spuneam ca damele din PSD ( Olguta si Firea !) in alegerile locale din 2016 au snopit in bataie ... electorala pe barbatii politici din PNL si alte aglomerari politice de le-a sunat apa in cap si au castigat Primariile din Craiova respectiv Bucuresti in numele PSD-ului, adica ce ... ceva moderabil votul conteaza pana si in democratia asta originala in sos slinos de capitalism de cumetrie din amarata asta de tara ! Sper sa dati comentariul domnilor moderatori edit! Multumesc anticipat !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
nae girimea
+1
Dihonia ar putea avea o singura explicatie : Grindeanu a fost convins sa ia partea " fortelor binelui " .
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Boc
+7
Eu sunt ultimul om care trebuie sa iau apararea lui Dragnea.Acest politician are multe actiuni si afirmatii cu care nu sunt de acord DAR, 1)Nu cred ca daca el vine de la Teleorman este un motiv demn de om inteligent cum sunt multi care comenteaza acest lucru.Oare Boc,Ciolos care sunt din Cluj,respectiv Salaj se ridica macar la nivelul genunchiului broastei? 2)Cind marii aparatori ai justitiei au decis sa nu fie premier Dragnea in mintea lor strimba la ce raspuns se asteptau?Adica la Basesu se putrea dar la Dragnea nu. 3)Mai vad cum neputinciosii comenteaza discursurile lui Daea fara sa se intereseze daca acest om a facut bine in functia pe care este pus.Un ministru este pus sa faca nu sa vina la televizor in fiecare zi sa va tina voua discursuri.Ia mai vedeti si prin alte tari cum se procedeaza.Cind ministrul din guvernul Ciolos nu a dat banii agricultorilor tot anul a fost mai bine? 4)Eu creg domnule Nistorescu ca ar fi mai bine sa cititi editorialul "......Logica unui mediocru care se crede desteptul pamantului"ca sa intelegeti diferenta dintre guvernul asta si ceilalti super inteligenti veniti din ardeal inspecial. 5)Consider ca cel mai important lucru din masurile guvernului este schimbarea FILOZOFIEI modului de intelegere al economiei si a modului de taxare a veniturilor.Ei vor sa schimbe modul contabilicesc prin care se considera ca daca ai un TVA mare ai si incasari.Americanii de prin secolul 19 au inteles ca daca ai o criza economia,economia trebuie injectata cu bani pentru a demara.Cei care fac scandal de fapt sunt ofticati ca banii se duc la populatie si nu mai pot ei sa ii fure. 5)Cind un guvern a fost capabil sa faca un asemenea program FOARTE INDRAZNET SI VIZIONAR si sa incerce sa il si duca la indeplinire?S-a vazut ca Liberalii de azi si Pedelistii de ieri si azi nu stiu decit sa denigreze si sa tai din salarii.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
mosu
-3
Perfect adevarat ! O analiza de zile mari, felicitari domnule Nistorescu !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
gusteru
+4
Si Grindeanu si Ponta au fost infiltrati in PSD pentru distrugerea acestui partid din interior. Nu faci cursuri la Academia de Informatii fara aviz de la ochi albastri. S-au prins si alde Dragnea si acesti acoperiti nu mai au scapare. De ce nu se respecta vointa porului la alegeri si se umbla numai cu soparle? Serviciile ar trebui sa lucreze pentru interesul poporului roman nu pentru alte agenturi.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Maria
+4
Vreti sa spuneti ca are "sef" dar nu are conductor? Caci leader sau conducator e acelasi lucru, nu-i asa?
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
ochi ager
+10
Sa ai majoritate confortabila in parlament si sa iti dai singur cu tesla-n ..propriul guvern e intr-adevar de rasul curcilor.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Dinu @ ochi ager
+1
... poate ca nu o fi guvernul propriu, si atunci nu doare.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017