×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:58
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Axa București – Belarus – Coreea de Nord
Ioan Vieru
Ioan Vieru

Integrarea europeană a ajuns a fi una dintre manipulările majore, expunând societatea românească. În paginile Tratatului de aderare cerneala simpatică a tezismului mafiot își arată virtuțile. România funcționează în dublu standard, exact ca în regimul ideologiei totalitare, însă din motive în totalitatea lor diferite. Profund deformată de reacțiile schizoide reziduale, societatea este expusă imposibilității de recuperare a valorilor normalității. Avem o legislație pe care europenii au asimilat-o imediat după al Doilea Război Mondial crimelor împotriva umanității. Situația internă a țării nu mai poate reprezenta încredere pentru nimeni, începând cu românii. Mediul de afaceri a fost permanent distrus, iar consecințele s-au transferat în lupta pentru supremație a facțiunilor din servicii și politică. Concurența neloială, discriminarea, criminalitatea politică pot fi regăsite în tot ceea ce este reușită pe aici. În cele mai multe cazuri de corupție avem un tablou minimalizat al prejudiciilor și cazuisticii, din simplul motiv că nimeni nu își permite să se apropie de fenomen.

Spălarea de bani și instituirea autorității exact acolo unde corupția acționează dau o grea lovitură României. Derapajul este atât de mare, încât mediul instituțional nu mai reprezintă decât interesele unor grupuri private. Despre faptul că suntem o țară în UE, fapt dovedit doar de circulația liberă a capitalului și persoanelor, nimic nu mai poate susține o asemenea apartenență. Degringolada internă se accentuează fără a ridica nivelul de alertă impus. Criza politică europeană găsește România într-o expunere maximă, în special prin lipsa unor minime perspective și angajări reformiste.

Există o singură axă-model, cu probatoriu indiscutabil, Coreea de Nord - Belarus. Regimul autoritar exterminant de acolo este sistemul mafiot de aici, unde legislația a fost transformată în armonica unui triumfalism absolut identic. Liberalismul și social-democrația românească, după mai multe lovituri date democrației și așteptărilor societății, arată lipsa totală a resurselor politice. Dacă aliaților României situația actuală li se pare firească, acesta e un semn că asistăm la o limită și o demagogie mai mult decât periculoasă. Nu ar fi prima dată când partenerii externi sunt total dezinteresați de ceea ce se întâmplă aici, căutând să profite cu cinism de pe urma situațiilor bulversante.

Corupția a deformat impresionant formulele în care ar trebui să existe statul român democratic. Sfera decizională, legislativă și executivă se află în mâinile cui nu trebuie, a unui sistem paralel, ilegitim. A celor care sunt stăpâni, întocmind dispoziții în acest sens. În curând, salariile și pensiile românilor nu vor mai putea fi plătite, iar Guvernul, indiferent de cine va fi reprezentat, va fi unicul vinovat. Prețul lipsei reformelor și a democrației, plus degradarea grotească a justiției, prin care a existat neclintită corupția, pune deja întreaga economie în faliment.

Ioan VieruPublicat Duminică, 18 iunie 2017
3595
 | 49
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Olguta si carmen da
+1
KIM JONG UN si KIM JONG DOI = DRACnea PENTRU NOI !!!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Crocodilul
+1
Romanii socialisti s-au innecat de atita hotie, propaganda si tradare a intereselor tuturor. Nu am pomenit o natie ca asta sa isi fure propria-i caciula si sa isi vinda si chilotii de pe ea. Toata clasa mafiota politic-osecurista a ajuns de un ridicol nemaintilnit.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Emile
+1
Domnule Vieru titlul este jenant. Cum ne spurcăm noi trecutul și prezentul se jenează și dușmanii noștrii declarați să o facă.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Czestochowa
+12
Acest articol ar trebui citit de tot romanul .Oare este un Reqviem ? Ce vor face oamenii fara posibilitate de a trai ? Ramina o intrebare arzatoara pusa politicienilor .
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
ROMAN
+5
DOMNULE VIERU , FELICITARI PENTRU VERTICALITATE ! Olahus , Valahus sunt Olea si Vania , gaspadini responsabili cu taiatul frunzei la caini pe malul stang al Nistrului , pentru un pumn de copeici latra la luna ......
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Valahu
+6
Sfat : cititi-l pe dl Ilie Serbanescu aici, in aceasta editie.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Nicu Olahus
+6
Da, da ....."si clopoteii linca, linca, linca ! "....... Pe de alta parte: occident = ipocrizie; de sute de ani ! Conform descrierii facute de acest Agamitza Dandanache ar insemna ca suntem deja bine asezati in occident !
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017