×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:58
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Război total între blocurile politice

Cine își mai imaginează că PSD-ul s-a agățat de un ciot, adică de un premier care a rămas fără nici o susținere, se înșală. Singur, Sorin Grindeanu ar zbura ca un nasture la o cămașă prea strâmtă. Și gata, scandalul s-ar termina! Or, lucrurile sunt cu mult mai complicate. Prima greșeală a făcut-o tot Liviu Dragnea. Blocat în încercarea de a o instala ca premier pe doamna Sevil Shhaideh, el s-a pripit și a crezut că poate pune premier pe aproape oricine. Important este ca acesta să-i fie ca un pantof comod. Păcatul trufiei l-a făcut pe Liviu Dragnea să susțină un premier pe care nu-l cunoștea, ales la zar sau în dorul lelii. Asta, dacă nu cumva Liviu Dragnea a fost determinat să-l aleagă. Mai mult, nu și-a dat seama pe cine a numit și că Grindeanu s-ar putea întoarce împotriva lui. Noi nu știm cînd a aflat Liviu Dragnea că premierul nu mai este o păpușă la dispoziția sa. Era Sorin Grindeanu într-o altă barcă încă înainte de numire, sau a trecut repede într-alta după ce și-a dat seama ce comportament îl definește pe președintele PSD?

Un lucru este clar. Dragnea pierde capital de imagine și bucăți din teritoriul ocupat după alegeri. Și, pe zi ce trece, va fi obligat să înțeleagă că nu se confruntă cu un rebel, ci cu o tabără mult mai mare, cu susțineri complexe, secrete, chiar internaționale. Acest lucru ne și obligă să ne așteptăm la o prelungire a crizei. Cu cît va fi mai lungă, cu atît Liviu Dragnea va face mai multe greșeli și va avea mai multe pierderi. Și el și partidul. Și invers, la Sorin Grindeanu. Cu cît rezistă mai mult în acest război, cu atît devine mai puternic.

O altă eroare ar fi să ne imaginăm că premierul rebel este susținut numai de Nicușor Dan și Mihai Goțiu. Chiar este, măcar de ochii lumii, dar susținerea acestora este lipsită de importanță. În acest moment, de la demonstranții din Piața Victoriei, la ONG-urile filoamericane și europene pînă la PNL și Klaus Iohannis, toată lumea face baricade în spatele premierului. Revolta pripită a PSD, fără un minim de tact politic, erodează alianța PSD – ALDE și, pas cu pas, face loc unei reveniri a „guvernului meu“.

Dacă războiul PSD – Sorin Grindeanu s-ar reduce și la un simplu sprijin politic al debilei noastre opoziții, PSD-ul n-ar fi într-o situație prea dificilă. Încă ar mai încerca să-i dovedească pe Grindeanu și Ponta. Nu sunt numai ei doi. De partea lui Sorin Grindeanu încep să vîslească toate forțele care au luptat pe baricada Băsescu – Iohannis. În primul rînd, Binomul. Și SRI, și DNA, și Parchetul General, și toate celelalte, într-un fel sau altul și la un moment dat, vor face mișcări favorabile lui Sorin Grindeanu.

Moțiunea de cenzură, menită a-l debarca, oricît de simplă ar părea la prima vedere, se va agăța în nenumărate voturi, proceduri, strâmbe etc. Și dacă, după lupte și păruieli, va trece, cînd PSD-ul se va pregăti să anunțe un alt premier se va trezi că vorbește cu buzele umflate. Klaus Iohannis va anunța un alt nume și, în fața dorințelor lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, președintele va avea prioritate.

Ce credea Liviu Dragnea că se rezolvă repede îi îndoaie spatele și îi terfelește imaginea!

Nu mă îndoiesc de faptul că susținerea lui Sorin Grindeanu depășește cu mult granițele României. Altceva mă surprinde. Că Liviu Dragnea a făcut greșeala de a reduce toată comisia de evaluare a activității guvernului pe mîna unui singur om descalificat deja de dosarele sale penale. A mai apărut și povestea cu nedezvoltarea relațiilor cu Rusia. Cum naiba, exact cînd o mare dispută pe același subiect se desfășoară în SUA! Cum a putut fi Dragnea atît de bezmetic să lase în raportul de evaluare o asemenea afirmație? A fost neatent și n-a căscat ochii? Sau un asemenea reproș nu există?

Iar dacă relațiile economice cu Rusia sunt doar o gogoașă, de ce n-a ieșit Liviu Dragnea în presă pentru a spune că povestea cu Rusia este o aberație și el poate proba cu originalul evaluării?

Trecerea pe listă a Rusiei ne sugerează cît de mare este frontul și cît de adînc sunt ancorate cele două tabere.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de vineri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Joi, 15 iunie 2017
8931
 | 33
 | 67
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
c.g.
-1
Cum se face ca toata tevatura asta din sanul PSD se declansa dupa venirea sotului doamnei Carmen din viligiatura fulger din Lumea Noua ! Prin afirmatiile omului de la Casa Alba, mai directe, mai pe ocolite, ca omul din Dealul Cotrocenilor este un corifeu al luptei impotriva coruptiei cand in democratia asta originala in sos de capitalism de cumetrie, respectiva '' persoana umana '' o calca vartos pe CONSTIUTIA ROMANIEI in bocancei, meciul asta Dragnea-Grindeanu iscat de interese externe de tara asta este de un caraghioslac fara marginii ! Cu toata simpatia mea pentru fostul elev silitor Sorin Grindeanu promovat Premierul ROMANIEI de PSD si ALDE trebuie sa remarc atat debarcarea sa la foc automat cat si pretentiile respectivului Premier care nu intelege ca este debarcat, justificat, sau nejustificat, de PSD si ALDE ! Sorin Grindeanu trebuie sa paraseasca functia de Premier, trebuie sa faca taraboi in PSD, daca doreste, dar fara sa se lege in lanturi de functia de Premier, toata daravela asta incepe sa devina caraghioasa ! Sa auzim si de mai bine ! p.s.- Toti cei care ii poarta sambrele in PSD lui Liviu Dragnea nu trebuie sa tarasca ROMANIA in bajocura si ras, nu mai trebuie sa mai ajunga Guverne de tehnocrati in Palatul Victoria, nu mai trebuie sa se faca pipii pe votul romanilor ca asa vor: rusii, '' colegii mericani '', '' poporul ales '', mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii ! CLAR ... !
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
-1
Dle Maleficient, de ce amestecati aspecte logice cu chestiuni pretinse de acel nimeni transformat brusc in "justitiar"? Dragnea nu poate fii inlocuit decat intr-un congres, dar acesta nu este programat si nici nu se impune dupa cele doua victorii electorale care au fost zdrobitoare anul trecut. Securistii deplin conspirati in orice partid nu se vor retrage niciodata, daca unul tocmai iesit din adanca sa conspirativitate nu se retrage si pace. Indivizii astia nu au onoare decat in fata partidului...comunist pe care-l servesc orbeste. Sa-l facem vinovat pe Dragnea ca a pus un premier din cealalta aripa a Securitatii decat aceea in care presupuneti ca face el insusi parte? Cineva trebuie sa faca urgent curatenie si Dragnea s-a dovedit ca doreste aceasta!!!
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
maleficent @ Charlie
+4
Dupa ce PSD-ul va pierde saptamana viitoare puterea pe mana lui, crede-ma, pesedistii singuri se vor debarasa de el!Cat desptre tradatorii ailalti doi, acelasi lucru. Toti trei sunt in legaturi oculte cu serviciile secrete, sa n-ai dubii!Tara asta nu mai poate respira din cauza amestecului nefast al acestor servicii.Primul lucru care ar trebui facut ar fi desfiintarea imediata a tuturor serviciilor secrete si crearea altora, unul intern si altul de conspionaj, plus serviciul secret al armatei, infinit mai reduse numeric si profesioniste, al caror rol si control, inclusiv numirea si schimbarea sefilor lor, sa revina doar Parlamentului, organul suprem al poporului.Daca nu se iau masuri urgente de inlaturare a acestor servicii, ne putem trezi tarati de acestea intr-un cumplit razboi cu Rusia.Fereasca-ne Dumnezeu!
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
maleficent
0
Razboiul in PSD se da intre cele 2 aripi ale SRI-ului, aripa Grindeanu, apropiata de Johannis si Hellwig si aripa Dragnea, care are si ea ceva sustinere in SRI, dar mult mai mica.A calculat gresit teleormaneanul si va trebui sa plateasca fie cu demisia din partid, dar mai probabil cu excluderea lui.PSD-ul ar trebui sa convoace un congres extraordinar care sa-i excluda pe cei 3 (Dragnea,Grindeanu si Ponta), sa aleaga un nou presedinte ,nepatat.Sa se dea un ultimatum tuturor acoperitilor sa paraseasca partidul in 30 de zile si sa schimbe de urgenta in Parlament legislatia serviciilor, fundatiilor, justitiei, dand posibilitatea tarii sa respire din nou aerul curat al democratiei.Schimbarea urgenta a legislatiei este prioritatea nr. 1 si nu economicul.
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
UNFORGIVEN
+4
Da, si eu m-am intrebat inca de la inceput, cum de a ajuns Valcov, cel cu tablouri si bani ziditi in pereti si cavouri, sa fie evaluator sef si ce-i cu chestia aia stiut viscerala romanilor, colaborarea cu rusii, drept principala nerealizare. O actiune prea profesionist concertata, a tuturor celor care nu au acceptat si vor sa intoarca votul romanilor -bun/rau- dar majoritar ! PS: Ca si votul pentru Trump !
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+2
Mai Nastratine, si uitasem ca existi! Intelege, mai Hogea ca securistii tuturor aripilor se supun Moscovei, chiar daca unii o fac in orb. Conducerea e unica. Chiar crezi ca cu amenintarea...rusilor mai convingi pe cineva? Daca recunosteai ca Ghita e omul lui Basescu te felicitam.Dar cum sa o faci, doar Basaul a jucat sceneta antirusa ca sa nu fie demascat ca fusese colaboratorul lor inca de la Anvers. Ce zici de Ponta care a distrus USL, apoi PNL si acum vrea sa distruga PSD? Impreuna cu Coldea, Lulutza, Ghita, Udrea, Oprea, Maior si acum cu sprijinul noilor garnituri securiste. Toti sunt slugi la acelasi stapan chiar daca se balacaresc artistic.
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
Cincinnatus
+4
Daca toata mascarada asta este "scuza" nemajorarii punctului de pensie ?
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
nae girimea
+3
Ca sa citez un clasic in viata : " PSD are impresia ca va conduce ?" In orice caz e tragic , votul popular nu conteaza , iar cel ce-l combate e binomul servind interese straine , antiromanesti
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
Dumitriu lucian
-1
Va salut domnule Nistorescu, Aseara, ati avut un duel verbal cu o urmasa (cu fusta) a lui Vadim. Nu cred ca a inteles nimic din tot ceea ce i-ati reprosat. Cu tot doctoratul ei. O fi si asta "pe puncte" ca si a altora? Cu deosebita consideratie,
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
Cata
+1
grindi joaca cartea ponta... cu tot cu cacocfonie pe care le-o servesc calduros...
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin
0
Nici acum nu s-a deslusit sursa banilor cheltuiti de domnu' Livu in plimbarile pe care le-a facut la Wasghinton ( una ) si Tel Aviv ( doua ) ! Din buzunarul propriu , din banii Parlamentului , din banii PSD , vreun sponsor generos ( numai taxa pentru a-l sevi la masa pe Trump a foast de 1 milion dolari ) ! Gura targului zice ca banii au venit de la GAZPROM ! Asa o fi ? P.S.: Doru Maries a afirmat aseara ca principalul consilier al lui Dragnea este Florian Coldea ! Si atunci ce sunt racnetele astea ale lu' domnu' Livu impotriva serviciilor secrete ? Prostirea prostilor ?
Publicat Vineri, 16 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017