×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 21:38
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Artă și tehnologie

Unul dintre cele mai vechi mistere din domeniul artelor ar putea fi, în sfârșit, descifrat cu ajutorul tehnologiei moderne.

Pictura „Lady in a Fur Wrap“, realizată în anul 1570, a fascinat zeci de generații de iubitori ai artei, însă autorul este necunoscut. Mulți experți sunt de părere că tabloul, evaluat la peste 26 de milioane de dolari, îi aparține lui El Greco (Dominikos Theotokopulos), dar sunt și foarte mulți specialiști care nu sunt de acord cu această ipoteză.

O echipă de experți va folosi, în cadrul Universității din Glascow, tehnici bazate pe infraroșu și raze X, pentru a analiza schițele din spatele picturii. Membrii echipei vor colecta și informații despre materialele folosite, pentru a se vedea cărui pictor îi aparțin tehnicile respective. Rezultatele vor fi comparate cu cele obținute de la alte cinci picturi ale lui El Greco. Multe voci susțin că în tablou apare iubita artistului, Jeronima, în timp ce alții sugerează că este vorba de fiica acestuia.

(A.C.)Publicat Vineri, 16 iunie 2017
424
 | 0
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Schimbare
0
Foarte interesant subiectul, insa este prea scurt pentru a se califica drept articol. Oricum este imbucuratoare directia, dupa luni intregi de scris numai despre "varfurile" artei romanesti. Sper ca sectia de arte a acestui ziar va redeveni ce a fost odata, in vremurile cand apareau aici cronici excelente ale expozitiilor internationale.
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017