×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 21:36
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Formațiunea lui Kelemen Hunor, curtată de toți
Ce face UDMR la moțiunea de cenzură

Update Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat sâmbătă, după o reuniune a formațiunii, că a primit din partea colegilor săi mandat pentru a negocia, începând de luni, cu toți cei care doresc, o decizie privind moțiunea de cenzură urmând să fie luată "înainte de vot".

"Astăzi, la CRU am făcut o analiză a situației politice și am luat toate detaliile, toate informațiile pe care le avem la această oră. Să vedem ce avem de făcut, ce alternativă există după ce această Coaliție PSD-ALDE nu a reușit să gestioneze o situație absolut normală, care într-o democrație parlamentară ar trebui să fie absolut normală. Majoritatea trebuie să aibă dreptul, posibilitatea de a face o schimbare de guvern, o remaniere sau chiar o schimbare începând cu premierul. Dar, responsabilitatea îi aparține coaliției. Ei nu au fost în stare să gestioneze această situație. (...) Pentru această situație creată, neplăcută, absolut de Cartea Recordurilor dacă vreți, Coaliția de guvernare se face vinovată, ei sunt responsabili”, a spus liderul UDMR.

Acesta a recunoscut că a avut deja discuții. "Am vorbit, dar nu am negociat. Am vorbit cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu, dar dacă cineva doreşte, negocierile le începem luni”, a precizat Hunor.

Kelemen Hunor a mai spus şi că, personal, nu are ambiţii în privinţa acestor negocieri şi că partidul nu va negocia portofolii.

"Nu se pune problema să îi susţinem pe dl. Dragnea sau pe dl. Grindeanu, nu e treaba noastră, nu dorim să intervenim în disputele lor. Nu am discutat şi nu discutăm despre portofolii până nu am clarificat principii, există sau nu majoritate, ce doreşte majoritatea, nu sunt interesat de poziţia de vicepremier, nici dacă cumva am ajunge în altă formă a discuţiilor, dar nu sunt convins că vom ajunge până acolo”, a declarat el.

Întrebat cum va vota UDMR la moţiunea de cenzură de miercuri, liderul UDMR a declarat: "Noi vom lua o decizie legată de moțiunea de cenzură nu azi, nu mâine, nu poimâine. Vom lua o decizie probabil miercuri, înainte de vot, la ședința comună a grupurilor reunite. Până atunci vom discuta, vom negocia și vom analiza în fiecare moment, în fiecare zi ceea ce se întâmplă până miercuri. Trebuie să vedem și textul moțiunii, cum arată moțiunea. Colegii noștri nu vor fi mâine la București, dacă va fi convocat Parlamentul, fiindcă nu se poate ajunge în București. Și fără noi se poate citi, se poate semna, se poate înainta o moțiune de cenzură. Dar, decizia legată de moțiunea de cenzură — cum ne vom comporta și dacă vom vota sau nu — o vom lua înainte de vot”.

(I.R.)Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
2486
 | 7
 | 30
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Santa Klaus
+1
Nu știu de ce vă interesează. Iar dacă chiar vreți să aflați ceva, să mai auziți fraze inteligente, de ce nu aveți curajul să intrebați. Precis nu o să ia parul nimeni să vă lămurească, chiar dacă altfel nu pricepeți.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
marcu
+2
Bre oameni buni,ce se-ntampla acum PSD-ului se poate întâmpla în orice partid care se va afla cândva la guvernare ,așa ca dacă ținem la democrație n-ar trebui încurajată acțiunea Ponta-Grindeanu de a se baricada în clădirea guvernului făcând un guvern pe care n-o sa-l susțină nimeni din opoziție (decât poate pt cateva zile sau saptamani)ca doar nu sunt chiar atât de prosti.Prin urmare UDMR-ul ,dacă votează la moțiune cu Ponta -Grindeanu încurajează dizidentele și ăsta poate fi dăunător pt orice partid inclusiv pt UDMR chiar dacă acesta nu e partid politic. Opoziția ,dacă votează cu dizidenții ,s-ar putea sa pățească și ei la fel cândva când vor fi în stare sa ajungă la guvernare.În acest moment opoziția acționează haotic,nu e în stare să se coaguleze și sa convingă lumea sa-i voteze.Alegerile parțiale desfășurate cu puțin timp în urma au arătat ca PSD-ul este,încă ,un partid ff puternic chiar în situația unei prezente slabe la vot.Prin urmare UDMR-ul care lucrează pragmatic în termeni castig-pierdere,are mai mult de câștigat fiind prezent și votând moțiunea de partea lui Dragnea, deși acesta e vinovat ca șef pt ca n-a fost în stare sa sesizeze la timp derapajele grindeanului.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Marin
-3
Sper ca UDMR sa nu fie Krva Suprema sa puna botul la Dragnea! sa ii lase pe PSDisti sa isi rezolve singuri problemele...
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Ion Incorectpolitic
+2
Romanul avea o vorba: cum iti asterni, asa dormi. Vom vedea cum vom dormi in urmatorii ani. Mi-e teama ca nu prea bine.
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
TILICA
-4
PENTRU SALVAREA RO ESTE NEVOIE URGENT DE ALEGERI ANTICIPATE SI VALIDAREA REFERENDUMULI CU 300 DE PARLAMENTARI, DESI CCR SI AVOKKTUL POPORULUI DORM IN BOCANCI, CARE NU AU FACUT PARTE DUPA 1989 DIN NICI O ORGANIZATIE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA NUMITA PARTID POLITIC SAU FORMATIUNE POLITICA. NUMAI O REVOLTA GENERALA ADEVARATA POATE SCOATE RO DIN GHEARELE CARACATITEI CORUPTIEI CARE A CAPTURAT TARA DUPA 1989.
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
Nu e un conflict de partid
+7
Nu e un conflict de partid, e un conflict intre Securitate si poporul care s-a exprimat prin vot. Asa ca puteti arbitra, sunteti bineveniti...
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
moser
+3
verestoi a primit avertisment de la isten..il vaz in baston ..este un inceput Doamne ajuga...
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
ip
-22
DOAMNE AJUTA SA SE DESPRINDA ARDEALUL DE GUVERNUL MAFIOT DE LA TREI COCENI , NOI ARDELENI SI MAGHIARII DIN ARDEAL NE-AM SATURAT DE REPUBLICA MAFIOATA RROMANIA , HAI CU AUTONOMIA ARDEALULUI CA STIM SA NE GOSPODORIM SI SINGURI FARA AJUTORUL GUVERNULUI CORUPT MAFIOT DE LA BUCURESTI , ESTE CHESTIE DE TIMP SI VOM OBTINE AUTONOMIA ARDEALULI PS . PUNEM SI GARD .
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
jon @ ip
+9
Du te ba cu sorcova. De aco;o de unde scrii. Esti dus rau cu capul
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
iote... @ ip
+9
...ce s-au inmultit cererile de autonomie?! Va este dor de iobagie? Parca la Ip a fost ceva 'nasol' in ultimul razbel...dar acum este momentul prielnic pentru a va 'elibera' de miticii sudisti... Daca puneti gard o sa vi se repartizeze mai multi migranti, ca tot nu vrea Ungaria sa-i primeasca...
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
Un cetatean @ ip
+8
Care Ardeal? Al lui Boc, al lui Rusu, al lui Decebal Traian Remes, al lui Grindeanu (din Banat). Este o eroare de multi afirmata (dezvaluita) conform careia ardelenii ar fi diferiti de ceilalti romani. Un fel de etnocentrism local! Poate doar prin faptul ca au fost doar supusi (ungurilor si austriecilor, apoi iar ungurilor). Un stereotip!????? Ai vazut ca printul Charles se intalneste (in Transilvania) doar cu romani (sunt romani, dovada numele lor). Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul! Ip - care este deosebirea dintre Ardeal si Transilvania? Stiu ca nu stii, dar vreau sa te scot din prostia ta generalizata!
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean
+5
Ce face UDMR la moțiunea de cenzură? Face bistoş!
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+3
INTERESANT ARTICOL SA VEDEM CE VOR FACE SI EI SI MINORITATILE AICI SE V A VEDEA TALENTUL POLITIC DE NEGOCIERE FARA A ATINGE NATIUNEA ROMANA DTPDV A LUI FA DRAGNEA SI A LUI PONTA !!!!!!!
Publicat Sâmbătă, 17 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017