×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 21:36
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Momente unice - și incredibile - pe scena politică românească
Cum arată moțiunea de cenzură a PSD împotriva premierului său (Document)

Coaliția PSD și ALDE a depus duminică la Parlament moțiune de cenzură împotriva premierului său, pe care l-a instalat la Palatul Victoria în luna ianuarie, eveniment fără precedent în politica românească după Revoluție.

Update: Moțiunea a fost citită duminică în Parlament de Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD. Liviu Dragnea a anunțat de la tribună moțiunea va fi dezbătută și supusă votului miercuri de la ora 11.00. Documentul a fost semnat de 222 de parlamentari.

Textul moțiunii PSD - ALDE împotriva propriului Guvern este intitulat "România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!". În textul moțiunii, care îi pune la zid pe Sorin Grindeanu, Victor Ponta și Augustin Jianu, se afirmă că "partidele care compun majoritatea actuală au datoria de a interveni rapid pentru restabilirea ordinii constituționale și pentru a pune în funcțiune cât mai repede un guvern capabil să recupereze întârzierile provocate de actualul prim-ministru".

"Dovedind dispreț față de regulile democratice ale funcționării instituțiilor statului, imaturitate și iresponsabilitate politică, primul-ministru și unul dintre miniștri, în loc să respecte votul de învestitură și încrederea acordată de Parlament, au înțeles că guvernarea se poate exercita și în nume personal, că dispozițiile constituționale și legale sunt facultative și că pot sfida votul acordat de cetățeni și democrația. Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat, înalt funcționar public (referire la Ponta - nr.), își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole în toate direcțiile, oferind o nedorită și halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. 'Guvernul' Ponta — Grindeanu — Jianu nu reușește altceva decât să demonstreze că există politicieni care și-au pierdut iremediabil busola bunului-simț, onoarea și demnitatea, confirmând o dată în plus justețea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD și ALDE", acuză cele două partide în document. (Documentul mai jos)

Înainte de depunerea moțiunii, lucrurile nu păreau foarte simple pentru tabăra lui Liviu Dragnea. Tabăra lui Grindeanu a acuzat încălcarea Regulamentului. Textul moţiunii ar trebui trimis în ziua depunerii şi către Guvern, dar Registratura este închisă în weekend, au transmis încă de sâmbătă surse apropiate premierului.

Astfel, oamenii lui Grindeanu au invocat articolul 92 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care prevede că ”moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă”. Acuzațiile au fost reluate duminică de Victor Ponta.

Ulterior, președintele executiv al PSD Nicolae Bădălău a declarat că moțiunea va fi trimisă Guvernului cu poșta specială, duminică, după ce va fi depusă la Parlament.

PNL și UDMR au anunțat sâmbătă că nu vor fi prezente la citirea moțiunii, în vreme ce taberele din PSD negociază de zor pentru a-și atrage parlamentarii partidului de partea lor.

Pentru depunerea moțiunii este nevoie de 116 semnături, iar pentru ca ea să treacă este necesar să întrunească 233 de voturi pentru.

În Parlamentul României sunt 464 de aleși.

Ioana RaduPublicat Duminică, 18 iunie 2017
2815
 | 4
 | 44
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Atamild
0
Chiar nu mai inteleg nimic. De ce? comentariul meu s-a furat. De ce? In fine... Sa va fie de bine.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Strong Matei
+3
Problema PSD ului este ca conducatorul lor maret dar fara drept de conducere a guvernului a cerut demisia tuturor ministrilor pusi de el ca sa scape de Grindeanu si NU a scapat. Acum e momentul ca PSD sa scape de conducatorul cu mustata din teleorman. Are oricum o gramada de treab omul, mosia mosie si dosare penale. Good by mos drag-nea si ia-o si pe servil cu tine dar nu inainte sa ne spui si noua de ce te-ai suparat matale pe Sorin, nu a fost servil?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Mushu
+1
Ca sa citez unul dintre fostii premieri post 89: "suna ca naiba!"
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Gadel
+3
O motiune de 3 pagini si o fraza constituie o chestie de "Cartea Recordurilor". Dragnea chiar reprezinta apogeul penibilului in elaborarea documentelor .Nu-l sfatuieste nimeni pe ayatullahul celor trrei pupeze din C.Ex.N. sa faca niste chestii ca la carte pentru ca altfel se trezeste cu prostia in instanta unde ii este invalidata.Sau "prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul".
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
gelu
-4
Ce caricatura de barbat si Grindanau asta. Numai dupa cum se stramba si scalambaie cand vorbeste iti dai seama ca nu are toate tiglele pe casa. Trebuie sa fii dus cu leutca urmarindu-l pe neica nimeni vrobind ca sa-ti doresti sa te conduca ca PM.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
gelu
-2
@Gusti @ Gelu, nu mai suvoiul boului tu esti nemurit pe acest pamant, ha, ha, ha!!!
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+1
O PORCARIE CU REZULTATUL UN NOU GRINDEANU 2 SI PENALUL IDI AMIN =FA DRAGNEA CAT MAI CURAND LA PUSCARIE LA JILAVA PT CA MULTI MEMBRUI PSD NU VOR VOTA FIIND SATUI DE DICTATURA POL POT DE FA DRAGNEA VIITOR PUSCARIAS SI SE VEDE CA FA DRAGNEA A INGHITIT STIUCA VIE DE I A RAMAS IN GAT DEOCAMDATA !!!!!!NU SE INTREABA NICI O INSTITUTIE DIN RO DE UNDE ESTE MILIONAR ACEASTA VIPERA BRAZILIANA CA ESTE BUGETAR !!!!!!SPER DIN SUFLET CA CET RO INCA AL ACESTEI TARI PENSIONAR ,SA DOMNEASCA BUNUL SIMT NU PUSCARIASI !!!!!
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Ţăranul
0
Dragnea , Bădălău , Stănescu ... , crema sudului o grupare de melteni rurali contra grupării SRI-ste de la oraş ..., Grindeanu , Ponta , Jianu ... ! Şi unii şi alţii , aceleaşi maimuţe urlătoare aţîţate de elefantul ... de la Cotroceni ... ! Piţifelnicul Ponta urlă că Dragnea a aruncat ţara în aer ... ! El a aruncat-o în 2015 ... , doar în braţele armatei de tehnocraţi USR-istă condusă de florarul Cioloş . Dragnea o face pe nedumiritul ... , el şi-a sacrificat libertatea pentru binele naţiei făcînd blaturi ordinare cu tot soiul de ticăloşi politicieni şi slujbaşi ai statului paralel ... , iar răutăcioşii din PSD , nu-l înţeleg ... ! Măi zău ... !? Şi unii şi alţii trebuie să dispară de pe scena politică ... ! Nu sunt decît nişte jalnici actori ai politicii de cumetrie , mari amatori de băi de mulţime şi cerşetori de lacrimi aparţinînd bocitoare(i)lor seduse(şi) ... ! Sinistre vremuri mai trăim ... !
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
serban
-1
Deci Dragnea reprezinta " busola bunului-simt, onoarea si demnitatea"...
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
lili @ serban
+6
"Demnitatea" de hot suprem in PSDul hotilor!!
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
JE SUIS RARINCA
-3
Draga Ionica Radu cu toata dragostea !! ce o arat fata de persoana dvs.!!! numai continuati si dvs. cu aceeasi prostie sustinuta si pe televiziuni din partea asa zisilor jurnalisti!!. Psd nu depune motiune de cenzura impotriva propiului guvern!! Ministrii Psd- si Alde din guvernul investit de catre Psd-Alde in parlamentul Romaniei , si-au dat demisia din acest guvern al Romaniei. Odata ce i-a fost retras sprijinul parlamentar si politic!! La ora cand vorbim , asa zisul guvern al Romaniei ce a ramas in functie , este compus din trei Pacalici, sa-i numim pe fiecare in parte Pacaliciul Feisbucit Pinochio Ponta, Curca Plouata Grindeanu si un Jian!! Atat si nimic mai mult!!.Acest guvern fantoma este al ..NIMANUI..!! Nimeni nu si-il asuma!!?? Darmite al Psd-ului sau Romaniei!!?? Asta este o gogorita imbecila de presa cu toata dragoste si scuzele de rigoare!!?? Cum o sa arate citirea sau votarea motiunii cu pricina, cand sectorului rezervat asa zisului guvern al Romaniei , se va afla trei Popandai.. Pinocihio .. O Curca Plouata si un Jian. Suntem nu de rasul lumii sau al Curcilor Plouate, suntem penibili , penibililor din lume!! Cat de ridicol poti fi tu Pinochoi Ponta si Curca Grindeanu sa aduci Romania la statdiul de tara bananiera africana??!! pe acel Jian nu-l mai pun la socoteala intrucat habar nu are pe ce pamant se afla!!?? Despre asta este vorba draga Ionica Radu. In rest flecreli propagandistice si sekuristice bine regizate de catre Binom si Asociatii!!?? Stelu
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
un dac @ JE SUIS RARINCA
+3
Cel mai pertinent comentariu! Restul doar securoizi care comenteaza doar la comanda.
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
Lamuritorul @ JE SUIS RARINCA
+1
Plavane, ridicoli sunt pesedistii, intai Hamsterul si apoi Grindeanu. Eu stiam demult ca pesedistii sunt prosti, si ca-i voteaza doar unii mai prosti decat ei, dar nu credeam ca sunt chiar atat de prosti!
Publicat Duminică, 18 iunie 2017
+Răspunde
hasnaua 3 @ JE SUIS RARINCA
+1
je suis bou -rarinca. Ca toate otrepele kGB sustii ciuma rosie. Ai sic....
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017