×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:52
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Turul doi al scrutinului din Franța
Majoritate zdrobitoare pentru Macron

Noul președintele francez, Emmanuel Macron a obținut duminică o majoritate parlamentară uriașă în urma celui de-al doilea tur de scrutin.

Conform rezultatelor definitive, execptând cele 11 mandate pentru francezii din străinătate, partidul prezidențial La Republique en marche (LREM) și aliatul acestuia, MoDem, au obținut 351 de mandate - cu mult peste majoritatea absolută de 289 de mandate.

"În urmă cu un an, nimeni nu și-ar fi imaginat o asemenea reînnoire politică", a declarat premierul francez, Edouard Philippe, comentând primele rezultate.

Victoria este totuși umbrită de absenteismul de la urne, de 57%.

(I.R.)Publicat Luni, 19 iunie 2017
1269
 | 0
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Stan Ion
+2
Cind domnul Macron, cunoaste ca doar 43 % din alegatori s-au prezentat la vot,din care procentele corespunzatore au mers si la adversarii lui,nu ar trebui sa se lase ametit de titluri ca "victorie zdrobitoare" Dimpotriva ar trebui sa intuiasca faptul ca il asteapta vremuri foarte grele.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
0
@Alisa : daca tot n-ai nimic de spus, de ce te bagi ? si daca esti, tehnic, incompetenta, de ce dai vina pe site-ul ziarului, care n-are nici o vina? @Liberté, Egalité, Fiscalité : urmatorul scrutin, conform lui Macron si Edouard Philippe, are sa fie (partial) proportional . Si lasa-le beneficiul de inventar, nu vorbi decât peste 5 ani, sa vedem ce fac, nu ce-ar fi. N-ai, deocamdata, dreptate, decât în privinta traseistilor, a liniei a doua a PS, oportunisti sadea, si compulsivi : atât Colombani, cât si Lioger, de pilda, au construiit, si-au construiiit, si construiiiit, unde erau zeci de hoteluri au mai facut înca unul, cel putin, unde era o sala de congrese, alta, si unde erau terase de flori, praf si pulbere, transhee si ghetto-uri, lagare de concentrare, fiindca la asta se reduce o aglomerare irespirabila de ziduri, de beton armat.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
.Liberté, égalité, fiscalité !
+6
.Iata inca o dovada a imbecilitatii sistemului de scrutin (majoritar, nu proportional) francez, cel care ii permite "invingatorului sa ia totul" ! E adevarat ca sistemul a fost pregatit de altii, la vremea lor "pe cai mari" si cu lacomia de a avea majoritatea absoluta si de a lua totul ... dar, cum se vede, "nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste" ! Asa se face ca aceasta marioneta jalnica (Macron), omul sistemului oligarhic francez, al patronatului si al mafiei financiar bancare, sprijinit puternic de o mass media slugarnica si de lobby-urile homosexualilor a ajuns la putere si a tirit dupa el aceasta adunatura penibila de traseisti, ciudati, toti looser-ii de prin alte partide si toti oportunistii ! ps : ca sa cistigi alegerile si deci parlamentul si guvernul cu 18-19% (atita fac 43% voturi favorabile din 43% prezenta la vot !) e scandalos, ilegitim si mizerabil !
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+2
@Logica Modesta : românii din Franta nu pot s-aiba 3000 -6000 de euro pe luna. (adica salarii de prefecti sau de ministri). La 3000 de euro/ lunar nu esti sarac, esti în clasa mijlocie. Iar 6000 de euro/ lunar e salariu de prefect. Poate 1000 -1500 de euro/lunar, fiindca limita de jos a modestiei e la 1500 de euro pe luna. Sub 1500, cu toate impozitele si taxele de platit, esti, într-adevar, sarac.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
?
+11
57% absenteism,in mod normal,inseamna o noua chemare la urne. Acum,mai nou, procente de 43, 30 ...% sunt victorii ! Oare ? Majoritatea conduce ! Care majoritate ? Majoritatea noastra.... sau...... a cui ?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+6
Care, adica, or sa-l zdrobeasca, dat fiindca plina de impostori (de la Modem-ul lui Bayrou-Marielle de Sarnez, doua viespi vampire, la transfugii Partidului Socialist). Carora le preced osanalele "presei libere" într-un stat dictatorial (în care si arhitectura ultimelor zeci de ani, de la Mitterand încoace, e dictatoriala, a se vedea foarte prizatul cartier de afaceri de la Défense, al blocurilor-turn izbucnind de la un capat al altul al unor bulevarde fara copaci, într-o metropola fara parcuri, în care poluarea de toate felurile triumfa. "Oamenii presedintelui", ai Adunarii Nationale reconvertite a lui Macron, tipi excelând în a distruge natura, în a se "lupta" cu ea - vez Jean-Marie Colombani, Richard Lioger, Manuel Valls , si tot restul ... - , cu rasa alba si clasa - înca- de mijloc, cu învatamântul si cultura, cu bunul gust, cu, adica, si-n general, traditia, cu "satul" - cele din Paris, înclusiv -, în care s-au nascut toate vesniciile. Franta unei succesiuni de dictaturi, de oportunisme, Franta "corectului politic", a se vedea si ideea primaritei Paris-ului, Anne Hidalgo, de-a construi HLM-uri, locuinte sociale, pe bulevardele culminând la Arcul de Triumf. O tara în care, "în opozitie", anti sau alter-mondialist, faci obiectul demolarii concertate, al subminarii, al rautatilor presei "libere", stâlp infailibil al national-socialistilor deghizati, acuma, din trotzkisti ce sunt, în ... mao-isti, în "epopeici" ai ... darâmarii ). Franta lui Francisc I, Ludovic al XIV lea, Napoleon al III lea - Haussmann si de Gaulle, zdrobita de proprii ei oameni politici si "tehnicieni', si de "presa libera".
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Alisa @ Ileana Rollason
+1
Calmati-va, la vie est belle! PS- Celor care raspund de acest website- cautati un grafic designer cu adevarat profesionist. E un chin tehnic sa postezi comentarii. Si multe alte probleme tehnice care face site-ul sa nu fie "user friendly" - usor de accesat. Multumesc.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Copilul geopolitic
-16
Ciuma rosie franceza 6%. La noi nu ar fi fost posibil ca un partid nou infiintat sa castige alegerile cu o propaganda de tip fascist ca la haznale si guit tv. Intoleranta, vrajba, sadirea urii, sunt cateva din prioritatile propagandei ciumei rosii dambovitene.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Logica modesta @ Copilul geopolitic
+12
''ciuma rosie'' franceza oferea prin legi dreptul la sanatate si celor sarmani din impozitele pe marile averi. Acum lucrurile vor fi mai bune bogatii cu miliarde vor prospera, restul vor mai vedea. Nu uita in Franta sunt si romani, iar ei sigur nu au miliarde ci doar 3.000-6.000 de euro/luna in cel mai fericit caz.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Dan
+20
Francezii n-ar trebui sa fie f. fericiti. Istoria mai consemneaza astfel de victorii zdrobitoare, urmate de adevarate catastrofe. Nu cred ca se va ajunge aici, dar oamenii ar trebui sa fie mai circumspecti. Nu exista solutii infailibile !
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
scott
+14
o minciuna mare cat un secol... poate oare rautatea cea veche sa devina bunatate noua?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017