×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 05:00
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Președintele Senatului, despre înregistrările cu Kovesi

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că președintele Klaus Iohannis ar trebui să ia atitudine în chestiunea înregistrărilor apărute cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, la fel ca și CSM, care, în opinia acestuia, are o responsabilitate în acest caz.

"Principalul rol îi revine fără îndoială CSM, care are o responsabilitate de care de multe ori până în prezent s-a derobat și a lăsat ca aceste grave abuzuri să se întâmple, cu toate că eu sunt convins că erau la curent. Și mai are cineva o responsabilitate foarte mare: cel care a semnat numirea doamnei Kovesi în această funcție. Cred că președintele, în mod logic, ar trebui să ia atitudine și să aibă o reacție față de aceste lucruri grave care se întâmplă în domeniul justiției și care ne arată de fapt, o dată în plus, ceea ce vedem că apare din ce în ce mai des în public: un sistem de putere paralel în care dna Kovesi deținea și deține un rol extrem de important, călcând în picioare principiile esențiale ale democrației", a afirmat Tăriceanu, la Senat.

Potrivit președintelui Senatului, înregistrările apărute în spațiul public demonstrează ceea ce el susține de mai bine de doi ani.

"Aceste înregistrări fac să confirme o serie de lucruri pe care le spun de peste doi ani de zile, și anume că în România, în domeniul justiției, avem grave abuzuri și derapaje de la lege, că avem de a face cu o justiție selectivă, că avem de a face cu o vânătoare de lideri politici, că nu funcționează prezumția de nevinovăție. (...) Aș vrea să subliniez care pare să fie obiectivul principal al șefei DNA — și anume vânătoarea de figuri politice importante care să creeze impact media și să amplifice percepția defavorabilă asupra României de corupție generalizată și, al doilea lucru, insatisfacția că a scăzut numărul cazurilor care au fost deferite justiției. (...) Se face o justiție nu calitativă, nu bazată pe lege, nu bazată pe fapte, ci bazată pe cantitate, un fel de stahanovism", a susținut Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai afirmat că, în acest context, se poate pune întrebarea "câți oameni au ajuns să fie deferiți justiției incorect, pe baza unor rechizitorii făcute la comandă".

Paul DumitrescuPublicat Luni, 19 iunie 2017
2210
 | 11
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
moser
-3
pai cjum?? alt analist ..imaginea insa i totul; privire meschina da jmeker ratat..
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
N. Munteanu
0
...imediat ; își „face viteză” și ia „altitudine” pt. Azore ...punct terminus Florida !...doar a „muncit” până acum de s-a „rupt ”...sărmanul de Dânsul...
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Moesia
+10
Dupa ce terminati cu marioneta Grindenu, poate dati odata legea prin care procurorii vor raspunde personal pentru abuzurile facute. Faceti legi, pentru ca vorbele nu ajuta la nimic. Nu vedeti ca dupa ce grindeanu a cedat si s-a legat de scaunul st , madame se joaca de-a justitia si cheama - spre intimidare - alte nume de prim plan la dna? Faceti sesiune extraordinara si rezolvati odata!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+13
ne-a convins cu vocea ei sublimă, iar înregistrările originale au fost trimise juriului emisiunii "Porcurorii au talent", secţiunea "Târgşorul Nou"...
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
dame toale si motoare
-12
mai intai vezi daca sunt adevarate "inregistrarile" , nu te repezi ca proasta-n...
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Nastratin
-14
Lasa gargara cu inregistrarile ! Pana la inregistrari zi-ne de ce : 1. Ai ,, privatizat '' compania ROMTELECOM pe o suma modica , vanzand-o unei companii grecesti de STAT ( aferim privatizare ! ). 2. Ai cedat Ungariei mostenirea GOJDU , in valoare de 1 miliard de dolari ( alte evaluari 3 - 4 miliarde ! ) . 3. Ai inchis definitiv discutiile cu Rusia in privinta inapoierii tezaurului Romaniei ! 4. Ai concesionat , fara licitatie , companiei STERLING , perimetrele petrolifere ale Romaniei de la Marea Neagra , inainte de pronuntarea Curtii de Justitie de la Haga in diferendul cu Ukraina . Si ai avut discutii exploratorii cu UDMR , patriotule ! Pentru ca sa ce , ai avut aceste discutii ! Mai ai ceva de dat Ungariei ?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Charlie
+11
Din pacate Dl Tariceanu l-a uitat pe Procurorul General avand in vedere ca DNA se subordoneaza Procuraturii Generale, asupra careia planeaza prin ricoseu infractiunile sefei DNA. Procurorul General e obligat sa se dezica in ceasul al 12-lea de Kovesi pe care a acoperit-o in mod constant, in caz contrar urmand sa-i impartaseasca soarta pe care o merita amandoi cu prisosinta. Vorba lui Basescu, individa trebuia arestata inca de aseara de catre mascati si defilata cu catuse.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Lili de la Sibiu @ Charlie
+7
Nu l-am uitat pe tractoristu' fara basca. Doar ca nu areniciun rost sa-l deranjezi pe Gusti, pentru ca oricum el raspunde cu sa traiti in fata Lulei , in pozitie de drepti. Cu strambi din astia nu poti indrepta Justitia !
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
cosmin
-7
Derobat ? Ce urat cuvant.... Iar se leaga de Presedinte.....
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
IQ1000
+21
Corect, dar cine sa auda, Tudorel-tudorica-todiras Toader? Omul care i-a dat doctoratul Lulutzei? Omul care e pus sa temporizeze activitatea in MJ? Omul serviciilor? Marele profesor de drept (am vrut sa zic-stramb)?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017