×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:42
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Preşedintele Coreei de Sud intenţionează să oprească energia nucleară

Noul preşedinte al Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat luni că ţara sa va opri planurile de construire a noilor centrale nucleare şi nu va prelungi durata de viaţă a instalaţiilor existente, toate acestea în încercarea de a elimina treptat energia nucleară.

Moon Jae-in a lansat un program de reducere a dependenţei Coreei de Sud de cărbune şi de energie nucleară, chiar dacă, de la alegerea sa în funcţia de preşedinte, nu a discutat despre acest lucru.

„Vom încheia planul de generare a energiei nucleare şi vom deschide calea pentru o epocă fără nuclee”, a declarat Moon la un eveniment care marchează închiderea reactorului nuclear Kori din Busan, localizat la aproximativ 300 de kilometri de Seul. „Vom retrage planurile existente pentru construirea de noi centrale nucleare şi nu vom prelungi durata de viaţă a centralelor nucleare existente”, a adăugat acesta.

Cel mai vechi reactor nuclear din Coreea de Sud, Kori nr.1, a fost închis definitiv la miezul nopţii, duminică, după ce a împlinit 40 de ani. Coreea de Sud are 25 de reactoare nucleare, furnizând aproximativ o treime din energia electrică totală a ţării. În timpul campaniei sale, Moon a promis să revizuiască planurile de adăugare a nouă noi reactoare nucleare, printre care se numără Shin Kori Nr.5 şi Kori Nr.6.

Moon a declarat că va ajunge în curând la un consens asupra reactoarelor Shin Kori Nr.5 şi Shin Kori Nr.6, după ce va lua în considerare costurile de construcţie, siguranţa şi costurile potenţiale ale plăţii compensaţiilor. Preşedintele a mai spus că guvernul va încerca să închidă cât mai curând posibil cel mai vechi reactor nuclear din ţară, Wolsong nr.1, în funcţie de condiţiile de alimentare cu energie a ţării.
Coreea de Sud încearcă să reducă dependenţa de energia nucleară, iar Moon a declarat că va susţine sectoarele regenerabile şi gazele naturale lichefiate, în încercarea de a spori energia curată şi sigură. Noul guvern intenţionează să crească utilizarea energiei regenerabile la 20% din producţia totală de energie a ţării până în 2030.

Marina DumitruPublicat Luni, 19 iunie 2017
766
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Crocodilul
0
Noi nici nu am terminat-o pe aia pe care o avem numai jumate. Nu te apuca nebunia cind vezi asa ceva. Hotii si banditii socialisti nu au fost in stare in 20 de ani sa termine ce a inceput dictatorul ceausescu. Acum se da vina pe straini. Din cauza lor se fura, se minte si se spala creiere in fiecare zi. Romania Innapoiata
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
BulaB
+4
Coreea de Sud este ramasa in urma,Romania a inchis Cernavoda 3-4 ,inainte chiar sa le deschida...depasiti asta,coreenilor! Autorul articolului ar fi trebuit sa ne explice de ce a fost luata aceasta hotarare,poate tratatele americane - coreene cu privire la exploatarea centralelor,uraniului, depindeau in o foarte mare masura de americani.Si da, Coreea de Sud va importa gaz lichid de la rusi la fel ca si japonezii spre disperarea americanilor care insista ca gazul lor ,chiar daca este mai scump, miroase de milioane....
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017