×
×
Noi
Citite
Recomandate
Data
Miercuri, 18 octombrie 2017, 04:54
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Dragnea, după discuțiile cu UDMR: Nu vindem Transilvania

Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, la finalul ședinței cu liderii UDMR, că a purtat o discuție cu parlamentarii minorității maghiare despre situația politică actuală, argumentând că nu a luat decizia „să vândă Transilvania”, așa cum s-ar fi afirmat la un post de televiziune.

„Am discutat foarte mult despre componenta politică”, a spus Dragnea.

"Noi am avut săptămânal întâlniri cu colegii de la UDMR, am stabilit asta după alegerile din 11 decembrie. În fiecare luni, liderii de grup PSD, ALDE, UDMR se întâlneau pentru că avem un acord de colaborare parlamentară. Azi am discutat despre situația politică actuală, era firesc să discutăm asta, este firesc, este dreptul majorității, este un drept constituțional, legitim de a-și avea Guvernul în urma rezultatului alegerilor. Am înțeles că s-a spus la o televiziune că am vândut Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din țară, am discutat foarte mult despre situația actuală și, foarte important, ce putem face ca pe viitor astfel de situații, indiferent despre ce majoritate va fi vorba, să nu se mai întâmple în România. Am început să discutăm, nu este foarte simplu, să vedem ce e nevoie să modificăm pentru a nu se mai întâmpla așa ceva în România", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Dragnea, a mai afirmat că şi fără voturile parlamentarilor UDMR, social-democraţii au „o majoritate confortabilă” pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

„Vreau să vă spun ceva: fără voturile UDMR avem o majoritate confortabilă pentru a trece moţiunea. Asta e bine de ştiut”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor. Liderul PSD a mai spus că este „neliniştit”, deoarece „de o perioadă de timp, de câteva zile, noi suntem într-o situaţie atipică în România, când o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au şi contestă legitimitatea unor partide care în plenul lor au hotărât ceva”. „O să fiu liniştit în momentul în care în România lucrurile intră în matca constituţională şi guvernarea reîncepe să funcţioneze”, a mai spus Dragnea.

El a adăugat că încă nu s-a decis unde trebuie făcute aceste modificări, în legislație sau în Constituție.

Despre proiectele de lege inițiate de UDMR care au intrat luni în dezbatere la comisiile parlamentare, Dragnea a spus că ele "nu au fost făcute azi-noapte sau azi dimineață, sunt legi ca multe altele care sunt în procedură parlamentară de o perioadă de timp iar acum le-a venit rândul".

Liderii Uniunii Democrate Maghiare din România au avut întâlniri, luni, atât cu premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, cât şi cu conducerile PSD şi ALDE, respectiv Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat după întâlnire că cei care au fost votați și dețin majoritatea trebuie să aibă și posibilitatea și dreptul de a schimba inclusiv premierul.

”Moțiunea de cenzură este instrumentul oricărui Parlament de a controla, de a da jos Guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votați și dețin majoritatea trebuie să aibă și posibilitatea și dreptul de a schimba inclusiv premierul, dacă doresc. Ei au dreptul să facă acest lucru. Ar fi fost bine să o fi făcut fără acest scandal, fără acest circ, dar rolul și până la urmă principiul trebuie să funcționeze indiferent cine asigură majoritatea”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă acest principiu de care a vorbit poate da de înțeles că UDMR va susține moțiunea, Kelemen Hunor a răspuns:

"Nu știu unde vă duce cu gândul, nu am această capacitate de a ghici, deci e posibil și această variantă dacă ne gândim la principiu. Oricum, noi avem o colaborare parlamentară de jumătate de an, din februarie, și noi săptămânal ne întâlnim. Liderii se întâlnesc săptămânal, și la Senat, și la Cameră, și noi ne întâlnim dacă nu săptămânal, de două ori pe lună cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu și discutăm toate aspectele din politică. Eu m-am întâlnit și cu domnul Grindeanu în calitate de premier. Deci, nu e nimic nou sub soare, nu ne întâlnim astăzi prima dată", a spus liderul UDMR.

Paul DumitrescuPublicat Luni, 19 iunie 2017
2334
 | 3
 | 63
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
-1
Sub ultima mea postare au aparut doua comentarii abjecte la adresa mea, unul fiind din partea lui "Gelu" care pana de curand imi paruse un om decent. S-ar putea sa fie un alt Gelu, "de la partid"-ul securistilor turbati de ura precum deplin conspiratul Grindeanu care-si afiseaza facial mizeria interioara. Cel de-al doilea postac arata gradul de...degradare umana atins de aceste forme primare de viata clonate in comunism. Sper ca Redactia "Cotidianul" sa reactioneze intrucat individul elogiaza crimele abominabile comise in Paris de teroristi islamici asupra membrilor unei Redactii, numai pentru ca am ales pseudonimul "Charlie". Cenzorul care-mi taie sau blocheaza multe comentarii se pare ca a inchis tolerant ochii.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Taranul roman
-1
Romanii din *Bucovina si Ardeal* trebuie sa-si puna foarte serios intrebarea *ce mai reprezinta politica de Dambovita pentru ei*, si, daca mai trebuie *sa se supuna acestei politici si autoritati* din moment ce *tot ce se planuieste in *politica Damboviteana, este total impotriva intereselor romanilor din Bucovina si Ardeal !!!.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Mam'mare @ Taranul roman
0
Politica de Dambovita o fac ardelenii, in majoritatea cazurilor. Ia-i la rand pe toti cei care au nume sonore, incepand cu Coldea, Kovesi, Boc, Rus, etc. etc. si daca nu esti idiot ai sa te convingi singur. Nu apartenenta la o zona face diferenta, ci calitatea studiilor si a educatiei. Sa fii tu taran roman sanatos, cati ardeleni idioti am vazut, dar nu numai, ci si olteni, moldoveni sau banateni. Matale incerci sa generalizezi ca ala care studia auzul mustelor, le facea diverse mutilari si batea din palme sa vada daca reactioneaza, mustele zburau si el tragea concluzia ca nu le afecteaza auzul. Cand le-a rupt aripile, mustele n-au mai zburat si concluzia cercetatorului nostru ardelean a fost ca daca rupi aripile mustelor, aceste devin surde total. Asa faci tu acum cu comparatiile tale. Ca sa termin, iti adaug ca eu sunt de partea lui Grindeanu si sunt bucuresteanca, la fel ca si multi ardeleni.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Victoria
+6
Situatia asta imi aminteste de o fabula a lui G. Alexandrescu. Un motan este luat de arbitru pentru a transa conflictul intre doua pisici la impartirea unei bucati de branza. A luat o balanta, a rupt branza in doua parti, le-a pus pe talere si, fiindca nu erau egale, a muscat din partea mai mare. Mai departe tot asa "pan' n-a mai ramas nimic"
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Sofron
+5
Nu, n-o vindeti, o dati gratis sau eventual contra voturi.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
dan
+7
In mod sigur,fiecare dintre noi am avut vreo ruda,vreun inaintas (cel putin) care si-a varsat sangele in unul(sau in amandoua)din razboaie pentru Transilvania -ca sa nu-i mai pomenim pe anonimii care au platit cu sange,aur si sudoare existenta in aceasta parte a tarii sute de ani;acest sange se negociaza acum?de catre cine?cu ce drept?pentru ce?
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Dan@Lili@Giugiuc Bombon
+4
De frica lui Dragnea? Nu, ci de frica pierderii ciolanului cu privilegii și a oportunităților la furat!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Sătul de voi
+8
Ca să rămâi la putere a-i vinde-o și pe mă-ta, ciocoi jegos! Tu și cu atârnătorul partener de guvernare nu vă mai săturați, îmbuibaților, nu v-ar mai răbda pământul!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
@@ Trompete platite
-3
Trompetele platite poate luati pauza si nu mai mintiti. Singurul lucru acceptat si votat in Comisii este ziua de 15 martie ca zi libera pentru maghiari. Pragul pentru folosirea lb. maghiare a ramas de 20%.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
sas
-15
ARDEALUL ESTE LIBER AUTONOM OPINCARULE MAFIOT OLTEAN , ARDEALUL NU ARE NEVOIE DE GRUPUL MAFIOT DE LA TREI COCENI PENTRU CA ESTE INDEPENDENT LIBER SI AUTONOM CAPITALA ARDEALULUI ESTE LA CLUJ NU LA BUCURUSTI PE MALUL DANBOVITEI !! ESTE CHESTIE DE TIMP SI ARDEALUL VA SPUNE REPUBLICII MAFIOATE RROMania LA REVEDERE!!!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Lamuritorul
+8
"Despre proiectele de lege inițiate de UDMR care au intrat luni în dezbatere la comisiile parlamentare, Dragnea a spus că ele "nu au fost făcute azi-noapte sau azi dimineață, sunt legi ca multe altele care sunt în procedură parlamentară de o perioadă de timp iar acum le-a venit rândul". I-auzi ma, manca-o-ar tata pe ea de coincidenta, TAMAN ACUM LE-A VENIT RANDUL, DE URGENTA, LA ORA 18 SEARA LA COMISIE, CU 2 ZILE INAINTE DE MOTIUNE. BAAA, EU STIAM CA ASTIA NU DAU 2 BANI PE ELECTORAT, DA' VAD CA NE CRED PROSTI RAU DE TOT. Am firava speranta ca unii s-or mai destepta si, la urmatoarele alegeri, n-o sa mai puna stampila pe pesedisti si aliatii lor de incredere, aldistii.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 16 octombrie 2017